Macaroane cu sos de carne

Macaroane cu sos de carne

Macaroane cu sos de carne din: macaroane, carne de porc, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, oregano. Ingrediente: 1 pachet cu maca­roane 500 g carne de porc tocată 2 cepe 1 ceşcuţă cu ulei de măsline 1 lingură cu pastă de tomate sare piper cimbru oregano   Mod de preparare: Fierbe […]

Spaghete cu carnati si ciuperci

Spaghete cu carnati si ciuperci

Spaghete cu carnati si ciuperci din: ciuperci, spaghete, cabanos, sare, piper, cimbru, oua, bulion.   Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 pachet de spaghete 4-5 carnati cabanos sare piper cimbru 2 oua 4-5 rosii sau 4 linguri de bulion   Mod de preparare: Se pun spaghetele la fiert cu putina sare, se strecoara si se […]

Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita Ingrediente: 5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion   Mod de preparare: Ceapa se […]

Spaghete fara ou cu legume

Spaghete cu legume

Spaghete cu legume Ingrediente: 250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete sare piper condimente   Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un […]

Cannelloni umpluţi

Cannelloni cu branza de vaca

Cannelloni cu branza Ingrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte   Mod de preparare: Se unge o tavă dreptunghiulară cu puţin unt şi se dă drumul la cup­tor […]

Macaroane cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci Ingrediente: 400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval ras Mod de preparare: Macaroane cu ciuperci: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute, intre timp se curata usturoiul, se […]

Penne cu carne

Penne cu carne

Penne cu carne Ingrediente: 400 g de penne 600 g carne tocată o ceapă roşie 6 roşii 4 linguri ulei de măsline 1 ardei capia sare piper o linguriţă de zahăr sau de miere cimbru   Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, […]

Rigatoni cu masline si ardei

Rigatoni cu masline si ardei

Rigatoni cu masline si ardei Ingrediente: 250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2 gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de măsline sare piper busuioc   Mod de preparare: Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu […]

Paste cu pecorino

Paste cu pecorino

Paste cu pecorino Ingrediente: 600 g făină două linguri de griş 3 ouă sare parmezan sau pecorino (brânză de oaie) condimente (oregano sau busuioc, piper)   Mod de preparare: Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o ameste­ci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă fierbinte. Frămânţi bine şi […]

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu dovlecei si smantana Ingrediente : 400 g paste late sare 2 dovlecei verzi 1 ceapă 2 cepe verzi 2 linguri unt 200 ml smântână piper 1-2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Fierbeţi paste­le în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe amba­laj.  Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung […]

Tagliatelle cu capere

Tagliatelle la Santa Giulietta

Tagliatelle la Santa Giulietta Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt   Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele […]

Paste simple

Paste simple Ingrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi piper suc de roşii   Mod de preparare: Paste simple: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul […]

Macaroane cu ton

Paste cu ton si usturoi

Paste cu ton si usturoi Ingrediente: 1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare, piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2 linguri vin alb sec   Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care […]

Tagliatelle cu crab si portocale

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci Ingrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei     Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi […]

Cannelloni cu legume si telemea

Cannelloni cu piept de pui

Cannelloni cu piept de pui Ingrediente: 12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3 linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper busuioc tarhon 75 g parmezan 1 ou mai mare sau două ouă mai mici […]

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagne cu rosii si carne tocata Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2 morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o lingurita de patrunjel verde […]

Paste picante cu spanac

Paste gratinate

Paste gratinate Ingrediente: 250 g paste scurrte (penne) 15 g unt 2 cepe 2 fire de praz 4-5 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 300 g roşii decojjite în suc de roşii 125 ml vin alb 200 g smântână 200 g brânză topită cu verdeaţă 4 linguri parmezan ras unt şi pesmet peintru […]

Fundite aromate

Fundite aromate

Fundite aromate Ingrediente: 500 g paste fundite 1 lingurita cu oregano 1 lingurita de cimbru 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 1 ceapa 200 g ciuperci 1 ardei 5 rosii 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita condimente   Mod de preparare: Intr-o oala, pune pastele sa fiarba cu putina sare. Lasa […]

Mancare gratinata cu macaroane si branza topita

Mancare gratinata cu macaroane si branza topita din: macaroane, amestec de branza topita cu branza de vaci si unt. Ingrediente: 60 g macaroane, branza topita amestecata cu branza de vaci 1 bucatica de unt cat o aluna     Mod de preparare: Mancare gratinata cu macaroane si branza topita: Cufundati macaroanele in apa sarata care […]

Paste picante cu sparanghel

Paste picante cu sparanghel

Paste picante cu sparanghel: sparanghel verde, sare, sunca afumata, paste, ulei de masline, usturoi, unt, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g sparanghel verde sare 200 g sunca putin afumata, taiata felii subtiri 400 g paste late 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura de unt piper suc de lamaie   […]

Taitei cu legume si ardei iuti

Taitei turcesti de orez

Taitei turcesti de orez Ingrediente: 1 ardei verde si unul alb 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 ml supa de legume 2 linguri de ulei de masline 300 g taitei de orez 1 lingura de funze de oregano taiate fin 1 lin­gura de boia dulce de ardei 1 lingura de masline negre tocate marunt […]

Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza

Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza (video)

Un preparat care se poate servi indiferent de anotimp impreuna cu salata verde Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza  Ingrediente: 500 g fusilli pasta 200 g walnuts 300 g blue cheese 500 ml double cream 1 handful of chopped parsley 5 tbsp olive oil salt pepper 1 large pot with lid 1 […]

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

Musaca cu paste

Musaca cu paste Ingrediente: 800 g de amestec de carne tocata 4 oua 2 cepe 2 linguri paste de tomate 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar 500 g paste tuburi 200 g branza topita cu smantana sare piper ulei   Mod de preparare: Calete ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta […]

Salata de paste cu legume

Salata de paste cu legume Ingrediente: 200 g de paste in forma de spirale sare piper 3-4 rosii mici 200 de g de sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 2-3 linguri de ulei de masline 100 g mazare verde   Mod de preparare:   Se pun pastele la fiert tntr-o oala cu apa fiarta, […]

Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci

Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci (video)

  Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci   Ingrediente: 400 g oyster mushrooms , torn into pieces 400 g Portobello mushrooms , washed and sliced 40 g dried umbrella mushrooms , pre-soaked for 5 mins 1 bunch parsley, roughly chopped 12 lasagne sheets 200 ml white wine 300 ml double cream 3 tbsp vegetable oil […]

Penne cu sos de rosii si spanac

Penne cu sos de ton

Penne cu sos de ton Ingrediente : 400 g penne sare câte 1 ardei roşu şi galben 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 125 ml supă 1 conservă de ton în suc propriu (150 g) 4 crenguţe busuioc 2 linguri capere piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform […]

Pui cu farfale

Pui cu farfale

Pui cu farfale din: piept de pui, paste, ulei, unt, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g piept de pui fara os 300 g de paste (farfale) 50 ml ulei 50 g unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Pentru inceput se pun pastele la fiert intr-un vas, cu 1 l de apa, sare si […]

Linguine cu sos de rosii

Linguine cu sos de rosii

Linguine cu sos de rosii Ingrediente: 100 g linguine (paste subţiri) sare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 200 g roşii coapte 3 crenguţe busuioc 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguri smântână piper puţin zahăr Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le […]

Sufleu multicolor cu taitiei si branza

Sufleu multicolor cu taitiei si branza Ingrediente: 200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry 100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab 200 g smantana dulce piper     Mod de preparare: Sufleu multicolor cu taitiei si branza: Fierbeti pastele conform […]

Paste cu legume şi pui

Paste cu legume şi pui

Paste cu legume şi pui din: file din piept de pui, ulei de masline, unt, sare, piper, mazare, rosii cherry, tagliatelle. Ingrediente: 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle   Preparare: Spălaţi pieptul de […]

Salata cu farfalle si feta

Salata cu farfalle si feta Ingrediente: 350 g farfalle sare 200 g roşii uscate (în ulei) 300 g feta 1/2 legătură busuioc 2 linguri oţet 4 linguri ulei de măsline piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce   Preparare: Salata cu farfalle si feta: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. […]

Spaghete â la grec

Cum se prepara Spaghete Crayfish

Cum se prepara Spaghete Crayfish Ingrediente: 1 Onion diced 1 Chili diced (seeds optional) 1 Garlic clove sliced 1 zest of lemon 50 gm(s) capers in brine 150 gm(s) crayfish tails (cooked) 200 ml(s) passata 25 gm(s) chopped parsley 1 tbsp(s) sugar 150 gm(s) pasta (uncooked weight)   Spaghete Crayfish –un preparat delicios la care […]