Spaghete cu spanac

Spaghete cu spanac

Spaghete cu spanac Ingrediente: 1 pachet spaghete de 400 sau 500 g 2-3 linguri de ulei 4- 5 căţei de usturoi 250 ml bulion (sau 2-3 linguri pastă tomate) condimente (sare, piper, boia, cimbru) 500 g spanac 1 lingură făină   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare. Separat fierbi spa­nacul şi îl […]

Varga beleş

Macaroane cu cartofi

Macaroane cu cartofi din: macaroane, cartofi, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g macaroane (fără ou) 500 g cartofi 2-3 cepe ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu sare şi când sunt gata ii scurgi de apă. Ceapa […]

Paste cu sos de avocado

Pasta fainoase cu sos de ciuperci

  Fierbi pastele în apă cu sare şi ulei. Le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le pui pe foc într-o cratiţă cu puţin ulei. Pregăteşti un sos de roşii cu ciuperci, astfel: într-o cratiţă pui ulei, 1 lingură de făină, pastă de roşii, adaugi apă şi laşi să fiarbă. Ciupercile curăţate […]

Paste cu mazăre si sos de smantana

Paste  cu mazăre si sos de smantana din: paste, mazare, usturoi, sunculita, supa de legume, ulei, smantana, creme fraiche, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste Casarecce 200 g mazăre con­gelată 1 căţel de usturoi 200 g şunculiţă un pic afumată 1 lingură de ulei 100 ml supă de legume 100 ml […]

Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata

Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci Ingrediente: 400 g tagliatelle verzicu spanac 300 g ciuperci proaspete, cu pălăria mare (pleurotus) 2 căţei de us­turoi 2 fire de ceapă verde 2 linguri de unt 5 linguri de smântână 50 g seminţe de pin sare piper   Mod de preparare: Pastele le fierbi în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor […]

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase fara ou cu sos de rosii

Paste fainoase fara ou cu sos de rosii Ingrediente: 500 g paste făinoase de post 250 ml ulei 1 kg roşii sau 5 linguri pastă de tomate 2 linguri zahăr 5 foi dafin   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă clocotită cu sare, le strecori şi le clăteşti cu apă caldă, după care […]

Penne cu ragu de legume

Penne cu ragu de legume din: morcovi, pastarnac, broccoli, rosii cherry, fenicul, ceapa, usturoi, penne, sare, unt, supa de legume, creme fraiche, boia iute, otet balsamic, piper, parmezan. Ingrediente: câte 150 g de morcovi şi păstârnac 300 g broccoli 250 g roşii cherry 1 buc. fenicul 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g penne […]

Paste late cu ragu de raţă

Paste late cu ragu de raţă

Paste late cu ragu de raţă din: copan de rata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, bulion, vin rosu, cimbru, supa de legume, macris, tagliatelle, parmezan. Ingrediente: 1 copan de raţă 2 cepe mici, albe 1-2 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 1/2 linguriţă de bulion 1 pahar cu vin roşu 4 […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu sos alb

Budinca de macaroane cu sos alb Ingrediente: 200 g zahăr 500 g macaroane 100 g unt sau margarină 200 g făină 500 ml lapte 4 ouă 400 g brânză de vaci zahăr vanilat răzătură de lămâie   Mod de preparare: Budinca de macaroane cu sos alb: Faci un sos alb din unt şi 100 ml […]

Gratin de penne cu fenicul

Gratin de penne cu fenicul

Gratin de penne cu fenicul din: penne, cartofi dulci, fenicul, ulei de masline, boia de ardei, supa de legume, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 200 g penne 200 g cartofi dulci 2 bucăţi fenicul 3 linguri de ulei de măsline 1 vârf de cuţit de boia de ardei 500 ml supă de legume 4 linguri […]

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

Spagetti cu somon si marar

Spagetti cu somon si marar Ingrediente: 400 g spaghetti sare 250 g file de somon 1/2 legătură de mărar 300 g smântână sare piper proaspăt măcinat 3 linguriţe de coajă de lămâie proaspătă   Mod de preparare: Fierbi spaghetti în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fileul de somon îl speli, îl […]

Bavette cu broccoli şi sos pesto

Bavette cu broccoli şi sos pesto  din: broccoli, seminte de pin, usturoi, busuioc, ulei de masline, ceapa, vin, smantana, sare, piper, linguinii, parmezan. Ingrediente: 1 broccoli mic 2 linguri de seminţe de pin 1 căţel de usturoi frun­zuliţe de la 1 legătură de busuioc 5 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mică albă 5 […]

Paste cu ciuperci si ceapa

Paste cu ciuperci si ceapa

Paste cu ciuperci si ceapa Ingrediente: 250 g paste 50 g ciuperci o ceapă suc de roşii sau bulion condimente (cimbru, piper)   Mod de preparare: Paste cu ciuperci si ceapa: Toci mărunt ciupercile şi cea­pa şi le căleşti în puţin ulei, după care adaugi sucul de roşii sau bulionul diluat cu puţină apă şi […]

Paste cu sos picant

Paste cu sos picant

Paste cu sos picant Ingrediente: 250 g paste 270 g rosii 1-2 căţei de usturoi o ceapă mare un ardei iute un vârf de cuţit de boia ulei de măsline 225 g sos de roşii pătrunjel ceapă verde   Mod de preparare: Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în ulei de măsline împreună cu […]

Cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci

Spaghete cu sunca

Spaghete cu sunca Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 g smantana 1 galbenus kaizer sunca presata   Mod de preparare: Pui pastele la fiert in apa cu sare. Amesteci bine smantana cu galbenusul, adaugi putin usturoi si condimentezi dupa gust. Separat tai sunca si kaizerul fideluta si le prajesti in tigaie. Smantana si kaizerul se pun […]

Paste fainoase cu mere

Paste fainoase cu mere din: mere, paste, zahar, scortisoara, zahar vanilat, frisca, smantana. Ingrediente: 1 kg mere dulci 300 g paste mici 4+2 linguri zahar 1 plic scortisoara pisata zahar vanilat facultativ nuci macinate si putina frisca daca le servim reci smantana (unt) daca le servim calde   Mod de preparare: Merele se curata, se […]

Macaroane cu sos de carne

Macaroane cu sos de carne

Macaroane cu sos de carne din: macaroane, carne de porc, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, oregano. Ingrediente: 1 pachet cu maca­roane 500 g carne de porc tocată 2 cepe 1 ceşcuţă cu ulei de măsline 1 lingură cu pastă de tomate sare piper cimbru oregano   Mod de preparare: Fierbe […]

Spaghete cu carnati si ciuperci

Spaghete cu carnati si ciuperci

Spaghete cu carnati si ciuperci din: ciuperci, spaghete, cabanos, sare, piper, cimbru, oua, bulion.   Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 pachet de spaghete 4-5 carnati cabanos sare piper cimbru 2 oua 4-5 rosii sau 4 linguri de bulion   Mod de preparare: Se pun spaghetele la fiert cu putina sare, se strecoara si se […]

Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita Ingrediente: 5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion   Mod de preparare: Ceapa se […]

Spaghete fara ou cu legume

Spaghete cu legume

Spaghete cu legume Ingrediente: 250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete sare piper condimente   Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un […]

Cannelloni umpluţi

Cannelloni cu branza de vaca

Cannelloni cu branza Ingrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte   Mod de preparare: Se unge o tavă dreptunghiulară cu puţin unt şi se dă drumul la cup­tor […]

Macaroane cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci Ingrediente: 400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval ras Mod de preparare: Macaroane cu ciuperci: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute, intre timp se curata usturoiul, se […]

Penne cu carne

Penne cu carne

Penne cu carne Ingrediente: 400 g de penne 600 g carne tocată o ceapă roşie 6 roşii 4 linguri ulei de măsline 1 ardei capia sare piper o linguriţă de zahăr sau de miere cimbru   Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, […]

Rigatoni cu masline si ardei

Rigatoni cu masline si ardei

Rigatoni cu masline si ardei Ingrediente: 250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2 gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de măsline sare piper busuioc   Mod de preparare: Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu […]

Paste cu pecorino

Paste cu pecorino

Paste cu pecorino Ingrediente: 600 g făină două linguri de griş 3 ouă sare parmezan sau pecorino (brânză de oaie) condimente (oregano sau busuioc, piper)   Mod de preparare: Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o ameste­ci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă fierbinte. Frămânţi bine şi […]

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu dovlecei si smantana Ingrediente : 400 g paste late sare 2 dovlecei verzi 1 ceapă 2 cepe verzi 2 linguri unt 200 ml smântână piper 1-2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Fierbeţi paste­le în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe amba­laj.  Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung […]

Tagliatelle cu capere

Tagliatelle la Santa Giulietta

Tagliatelle la Santa Giulietta Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt   Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele […]

Paste simple

Paste simple Ingrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi piper suc de roşii   Mod de preparare: Paste simple: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul […]

Macaroane cu ton

Paste cu ton si usturoi

Paste cu ton si usturoi Ingrediente: 1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare, piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2 linguri vin alb sec   Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care […]

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci Ingrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei     Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi […]

Cannelloni cu piept de pui

Cannelloni cu piept de pui Ingrediente: 12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3 linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper busuioc tarhon 75 g parmezan 1 ou mai mare sau două ouă mai mici […]

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagne cu rosii si carne tocata Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2 morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o lingurita de patrunjel verde […]