Păstrăv cu Salată de Dovlecei și Mentă: Fileurile de păstrăv, bogate în acizi grași omega-3, sunt gătite până devin fragede și savuroase, iar salata proaspătă de dovlecei și mentă adaugă un contrast răcoritor și vibrant. Această combinație delicioasă îmbină savoarea păstrăvului proaspăt cu prospețimea dovleceilor și aromele răcoritoare ale mentei. Păstrăvul, un pește bogat în […]
Pastrav la cuptor cu ceapa murata si otet de Modena
PrinteazaPastrav la cuptor cu ceapa murata si otet de Modena din: file de pastrav, telina, praz, busuioc, patrunjel, cimbru, ceapa murata, otet, vin, fumet de peste, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bucăţi file de păstrăv (circa 100 g fiecare)
- 30 g telina
- 30 g praz
- 10 g busuioc
- pătrunjel
- cimbru
- 80 g ceapă murată
- 20 ml oţet balsamic de Modena Ponti
- 30 ml vin alb
- 50 ml fumet de peşte
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastrav la cuptor cu ceapa murata si otet de Modena: Aşezaţi fileul de păstrăv, asezonat cu sare şi piper, înfr-un vas termorezistent, uns în prealabil cu puţin ulei.
Tăiaţi ţelina şi prazul în felii subţiri şi adăugaţi-le peste fileul de păstrăv.
Condimentaţi cu mirodeniile, ceapa murată, vinul alb, oţetul balsamic de Modena Ponţi şi fumet-ul de peşte.
Acoperiţi vasul cu foliedealuminiu şi introduceţi-l la cuptor, la o temperatură de 200 °C timp de 20 de minute.
Pofta buna!
Păstrăv la grătar cu sos de lime și coriandru
Păstrăv la grătar cu sos de lime și coriandru – o masă sănătoasă și savuroasă. Păstrăvul, un pește delicat și plin de nutrienți, se combină perfect cu aroma proaspătă și citrică a lime-ului și coriandrului. Această rețetă este ideală pentru o cină de vară la grătar, aducând un gust exotic și revigorant în farfuria ta. […]