Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie
PrinteazaPastrav la gratar cu usturoi sau lamaie din: pastrav, malai, usturoi, ulei, marar, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg pastrav
- 100 g malai
- 4 linguri ulei
- 1 legatura de marar
- 1 capatana usturoi
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă bine păstrăvii, se spală şi se taie în bucăţi de mărime potrivită.
După ce s-a încins grătarul, se unge cu puţin ulei, apoi se pun păstrăvii, tăvăliţi prin mălai, să se frigă pe ambele părţi.
Până se frige peştele, se pregăteşte un mujdei de usturoi, pentru cine are voie, sau un sos făcut din 2 linguri de ulei, zeamă de lămâie şi mărar tocat foarte fin.
Se poate combina acest sos cu mujdeiul, dupa preferinte. preferinţe.
Se pot servi şi cu zeamă de lămâie simplă.
Pofta buna!