Păstrăv rasol cu sos de lămâie
PrinteazaPăstrăv rasol cu sos de lămâie din: pastrav, ulei, verdeata, lamaie, apa minerala, morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, sare, piper boabe.
Ingrediente:
- 5 bucati pastrav
- 75 ml ulei
- 1 legatura verdeata
- 100 g lamaie
- 250 ml apa minerala
- 100 g morcovi
- 100 g ceapa
- 1 bucata foi de afin
- 1,5 kg cartofi
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Morcovii şi ceapa tăiate felii se pun la fiert împreună cu foaia de dafin, boabele de piper şi sarea.
Se adaugă păstrăvul curăţat şi spălat şi se fierbe circa 10 minute.
Se serveşte păstrăvul înteg cu garnitură de cartofi natur şi morcovi taiaţi felii, iar pe deasupra se toarnă sosul preparat din lămâie, piper, verdeaţă, ulei, apă minerală şi sare.
Pofta buna!