Pastravi in hartie

Printeaza

Pastravi in hartie din: pastravi, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, dafin, piper, vin, otet, sare.

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi
  • 1 -2 lămâi
  • 4 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • frunze de telină
  • foi de dafin
  • piper
  • 1 cană vin alb
  • 1 lingură oţet
  • sare

 

Mod de preparare Pastravi in hartie:

Păstrăvii se curăţă şi se spală, se zvântă cu un prosop, apoi se freacă cu o lămâie tăiată în jumătăţi.

Fiecare păstrăv se înfăşoară într-o hârtie albă, mai poroasă, unsă bine cu ulei.

Peştii se aşază într-o cratiţă mai mare, cu puţin ulei, în care se mai adaugă: ceapa tocată, morcovul, mirodeniile şi sarea.

Cratiţa se pune la foc, până ce legumele se rumenesc puţin.

Atunci se adaugă vinul, oţetul şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

Peştele se scoate din cratiţă şi hârtia se scoate cu mare grijă pentru a nu sfărâma păstrăvul.

Peste păstrăvi se toarnă sosul în care au fiert, după ce este trecut printr-o sită mai deasă.

Clasic, acest fel se serveşte cu cartofi natur.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.