Pastravi la tava cu usturoi
PrinteazaPastravi la tava cu usturoi din: pastravi, capere, usturoi, ulei de masline, lamai, rosii cherry, rozmarin, sare, piper.
Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman.
Acești acizi grași sunt considerați benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, inclusiv EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic).
Acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- 4 păstrăvi
- o lingură cu capere
- 6 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- două lămâi
- 200 g roşii cherry
- un fir de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviseerează, se spală şi se ung cu ulei.
Se condimentează, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară usturoiul feliat.
Se stropesc cu suc de lămâie, se presară caperele şi rozmarinul, se aşază pe fiecare felie de lămâie şi se acoperă cu hârtie.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20 de minute, se desface hârtia, se pun deasupra roşiile şi se mai introduc zece minute în cuptor.
Pastravi la tava cu usturoi
Pofta buna!