Risotto cu Dorada – un preparat rafinat, perfect pentru o cină elegantă sau o masă deosebită. Combinația dintre textura cremoasă a risotto-ului și delicatețea fileului de dorada creează o explozie de arome, îmbogățite de accente de lămâie și ierburi aromatice. Acest fel de mâncare este inspirat din bucătăria italiană, fiind un exemplu excelent de simplitate […]
Pate cu seminte
PrinteazaPate cu seminte din: seminte, miez de nuca, alune, ceapa, branza, smantana, telina, zeama de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 lingură seminţe de dovleac decojite
- 1 lingură seminte de floarea-soarelui decojite
- miezul de la 3 nuci
- 1 lingură alune măcinate
- 1 ceapă mică
- 1 lingură brânză dulce
- 1 lingură smântână
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 legătură verdeată
- sare
Mod de preparare:
Prăjeşti puţin seminţele de susan, într-o tigaie fără ulei, amestecând cu o lingură de lemn, ca să nu se rumenească prea tare, deoarece devin amărui. După ce s-au răcit, macini fin toate seminţele, în maşina de râşnit cafea.
Cureţi morcovul, ţelina şi ceapa. Tai ceapa mărunt, iar ţelina şi morcovul le dai pe răzătoarea mică şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Toci fin verdeaţa, în prealabil spălată şi scursă.
Intr-un bol, amesteci legumele, alunele, nucile şi seminţele fin măcinate, brânza şi smântâna.
Sărezi pateul după gust şi îl consumi pe felii de graham prăjite, pe biscuiţi integrali săraţi sau pe rondele de orez expandat.
Pate cu seminte
Pofta buna!
Vodka Collins: Rețetă Completă, Istorie și Sfaturi pentru Servire – un cocktail clasic, răcoritor și ușor de preparat, derivat din celebrul Tom Collins, în care ginul este înlocuit cu vodka. Această adaptare îl face mai blând ca gust, păstrând prospețimea și echilibrul perfect între dulce, acrișor și efervescent. Este ideal pentru zilele călduroase de vară, […]