Pate de somon cu branza
PrinteazaPate de somon cu branza din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson.
- 2 fileuri de somon fiert
- 100 g branza de vaci crema grasa
- 2 linguri sos de hrean
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 50 g somon afumat
- 1 bagheta, taiata felii subtiri
- 2 linguri ulei de masline
- 125 g sfecla rosie razuita
- o mana de creson, rupte, plus pentru ornat
Mod de preparare:
Mărunţeşte în tocătorul electric somonul, brânza de vaci cremă cu coaja şi zeama de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi piper. Adaugă somonul afumat şi mărunţeşte încă o dată. Toarnă în mici boluri.
Incinge grătarul la temperatură medie, aşazâ pâinea pe o tavă largă, unge-o cu ulei şi dă-o la grill până când se rumeneşte.
Combină sfecla roşie cu untişorul şi asezonează.
Serveşte cu pâinea prăjită şi somonul şi ornat cu untişor.
Pofta buna!