Pate italienesc de nuci
PrinteazaPate italienesc de nuci din: susan, ulei, nuci, ardei, rosii uscate, masline, coriandru, mirodenii, sare, usturoi.
- două linguri de seminţe de susan, proaspăt măcinate
- o linguriţă de ulei de măsline
- două ceşti de nuci, înmuiate în apă
- un sfert de ceaşcă de ardei gras roşu, mărunţit
- un sfert de ceaşcă de roşii uscate la soare
- un sfert de ceaşcă de măsline crude, cu sâmburii scoşi
- patru linguri de coriandru
- o lingură de amestec de mirodenii
- un vârf de linguriţa de sare
- doi căţei de usturoi
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat nucile între şase şi zece ore. Puneţi la înmuiat roşiile uscate timp de patru ore, păstrând apoi apa în care au stat.
Pentru tahini, măcinaţi seminţele de susan într-o râşniţă de cafea. Transferaţi-le într-un mixer şi adăugaţi uleiul de măsline.
Adăugaţi nucile şi tahini şi amestecaţi până se omogenizează.
Puneţi toate ingredientele rămase în mixer şi procesaţi-le până se omogenizează. Turnaţi peste ele un sfert de ceaşcă din apa în care au stat roşiile uscate, pentru a obţine o aromă de roşii mai intensă.
Pofta buna!