Pate din ficat de gasca din: ficat de gasca, oua, ceapa, untura, sare, piper, rom, slanina. Pateu de ficat de gască Ingrediente: două bucăţi ficat de gâscă 2 ouă 2 cepe 50 g untură de gâscă piper sare o linguriţă rom câteva bucăţi de slănină Mod de preparare: Se curăţă ficatul de […]
Pateu de ficat de gasca in aspic – gustos si delicios
PrinteazaPateu de ficat de gasca in aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic.
- 500 g ficat de gâscă
- 100 g unt
- 2 felii de pâine ailbă înmuiată în lapte şi bine stoarsă
- aspic
Mod de preparare:
Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentrru a se albi.
Se fierbe 5-6 minute. După ce s-a răcit, se currăţă pieliţa de pe el. Se taie în felii mai groase.
Separat se frejacă untul cu feliile de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarrsă.
Ficatul se trece prin maaşina de tocat, apoi se adaugă la umtul frecat împreună cu sare şi piper, după prefrinţă.
La accest pateu trebuie să se facă şi aspic. (Pentru aceasta, ciitiţi reţetele de aspic prezentate în lucrare.)
La fundul formeii se pune un strat de aspic gros de 2 cm, apoi pasta de pateu, având grijă să lăsăm marginile formei fără pastă şi deasuţpra punem din nou aspic.
Se ţine la rece 2-3 ore sau dacă eeste nevoie chiar o noapte. înainte de a răsturna pateul, se prune forma deasupra focului un minut.
Pateul, odată aşezat pe; un platou, se poate garnisi cu gogoşari, verdeaţă etc.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Pateu de ficat de gâscă în aspic
Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. […]
Pateu de ficat de gasca
Pateu de ficat de gasca din: ficat, unt, aspic, lapte, masline, capere, ceapa, galbenusuri, mustar, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm […]
Pofta buna!