Pateuri cu branza si caise
PrinteazaPateuri cu branza si caise din: foitaj, ou, branza, zahar, unt, lamaie, caise.
- 500 g aluat foitaj
- 1 ou
- 250 g brânză de vaci
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 g unt
- 1 gălbenuş
- coajă de lămâie
- 8 jumătăţi de caise
Mod de preparare:
Intinzi foaia de aluat şi o tai în pătrate, apoi aduni marginile la centrul fiecăruia, apeşi uşor ca să se lipească si ungi cu ou bătut.
Mixezi brânza cu zahărul, untul topit, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Aşezi în fiecare centru al cuiburilor din compoziţie şi deasupra adaugi câte o jumătate de caisă.
Le pui într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit, 20-30 de minute, la foc potrivit.
Pateuri cu branza si caise
Pofta buna!