Pateuri picante cu cartofi
PrinteazaPateuri picante cu cartofi din: cartofi, mazare, ceapa, curry, mustar, lamaie, aluat.
Ingrediente:
- 300 g de cartofi
- 100 g mazare
- 1 ceapa
- 2 linguriţe pastă de curry
- 1 linguriţă seminţe de muştar
- zeama de la 1/2 lămâie
- 375 g aluat de foitaj
Mod de preparare:
Pateuri picante cu cartofi: fierb 8 minute 300 g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte.
Intre timp, se încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până se înmoaie şi se colorează uşor.
adaugă 2 linguriţe pastă de curry şi 1 linguriţă seminţe de muştar negru, apoi se mai prăjeşte un minut. Se adaugă în tigaie cartofii şi mazărea şi se amestecă. Se adaugă zeama de la 1/2 lămâie şi o mână de coriandru tocat, apoi se lasă la răcit.
încinge cuptorul la 200° C/gaz 6.
întinde cu sucitorul un pachet de 375 g aluat de foitaj, astfel încât să se obţină un pătrat. Se taie în 8 dreptunghiuri. Se aşază 4 dintre acestea pe o tavă, se ung marginile cu ou bătut şi se pune câte un sfert din umplutură în centrul fiecărei bucăţi.
aşază deasupra bucăţile de aluat rămase, apoi lipesc cu degetele marginile celor două bucăţi. Se ung cu ou, apoi se coc 20 de minute, până devin pufoase şi aurii.
Pofta buna!