Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei şi 10 boabe de piper negru.
Când începe să clocotescă, se adaugă 250 ml oţet şi 2-3 foi de dafin şi se mai lasă pe foc.
Când clocoteşte din nou, se pun roşiile. Se pun într-un vas mare la răcit.
Se aşază în borcane, nu foarte îndesate, cu 1,5 căpăţâni de usturoi tocat, 2 bucăţi hrean tăiat bucăţele, frunze de vişin uscate, capere.
Se toarnă amestecul fierbinte şi se acoperă borcanele.
Patlagele la cuptor cu branza din: pâine, piure de roşii, ceapă crudă, ouă, brânză rasă, unt, sare. Ingrediente: 400 g pâine 400 g piure de roşii, nu prea gros 50 g ceapă crudă 4 ouă 50 g brânză rasă 150 g unt topit sare, după gust Mod de preparare: Pâinea se înmoaie în pireul de […]
Patlagele verzi picante din: patlagele verzi, foi de dafin, ceapa, ardei iute, boabe de mustar, otet, zahar, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg patlagele verzi 8-10 foi de dafin 10 cepe 10 ardei iuti 2 linguri boabe de mustar 1 l otet 1 lingura zahar 1 l apa 1 lingura de sare grunjoasa Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.