Penne cu sos aromat
PrinteazaPenne cu sos aromat din: paste penne, ulei, de masline, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, parmezan, rozmarin, zahar, sare, piper.
- 300 g paste penne (sau alte macaroane scurse si groase)
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 500 g rosii prunisoare
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute
- 150 g parmezan
- rozmarin uscat
- rozmarin proaspat
- 1/2 lingurita zahar
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, se călesc în uleiul bine încins, se adaugă ardeiul gras şi ardeiul iute tăiaţi mărunt şi se călesc până se înmoaie bine. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate mărunt, zahărul, rozmarin uscat, sare şi piper proaspăt măcinat, după gust. Se lasă să fiarbă 5-6 minute, amestecând mereu să nu se prindă.
Separat, se fierb pastele al dente, respectând instrucţiunile fabricantului, se scurg şi se aşază într-o salatieră mare. Se toarnă peste ele sosul de roşii, se amestecă, se adaugă bucăţele de parmezan, se decorează cu crenguţe de rozmarin proaspăt şi se servesc imediat.
Penne cu sos aromat
Pofta buna!