Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi ca la mama acasa Daca e […]
Pepeni murati cu castraveti si gogonele
PrinteazaPepeni murati cu castraveti si gogonele din: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean, sare.
- pepeni
- castraveti
- gogonele
- frunze de telina
- frunze de hrean
- sare
Mod de preparare:
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti.
Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean.
Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare.
Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Retete de muraturi
Retete traditionale de muraturi pentru iarna
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta […]
Muraturi la borcan ca la mama acasa
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. […]
Pepeni murati
Pepeni murati din: pepeni, frunze de telina, sare. Ingrediente: pepeni mici frunze de ţelină sare Mod de preparare: Pepenii se spală, se aşază în borcan, se adaugă frunzele de ţelină şi se toarnă saramura (la un litru de apă, o lingură de sare cu vârf). Se închid borcanele. Pofta buna!
Pofta buna!