Pesmeti
PrinteazaO reteta simpla de pesmeti din: zahar, miere, faina, oua, nuci, cuisoare, scortisoara si bicarbonat.
- 300 g zahăr
- 250 g miere
- 500 g făină
- 2 oua
- 150 g nuci
- 1 linguriţă rasă de cuişoare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe bicarbonat
Mod de preparare:
Se pisează zahărul cât mai mărunt şi se opăreşte cu miere clocotită, amestecându-se bine. Când se răcoreşte puţin, se adaugă faina, ouăle, nucile măcinate, cuişoarele pisate, scorţişoara şi bicarbonatul cernut.
Se frământă bine, după care se lasă să se odihnească aproximativ două ore şi jumătate. Pe un blat de lemn, se întinde aluatul cu sucitorul, potrivit de subţire. Se taie în diferite forme, ce se pun la foc mic în cuptor, într-o tavă bine unsă cu unt şi tapetată cu puţină faină.
Poftă bună!