Peste alb cu maioneza
PrinteazaPeste alb cu maioneza din: peste alb, maioneza.
Ingrediente:
- circa 1 kg peşte alb
- 1 cană maioneză
Mod de preparare:
Peste alb cu maioneza: Pentru această reţetă se preferă peşte alb (răpitor) ca ştiuca, şalăul şi păstrăvul, dar merg şi peştii oceanici (cod, hering, macrou etc.).
Peştele se fierbe în apă cu sare – rasol de peşte.
Peştele rasol se aşază pe un platou mai mare şi se acoperă cu maioneză. Se ornează cu verdeaţă tocată şi/sau feliuţe fine de castraveciori muraţi sau cu gogoşari în otet.
Se serveşte cu lămâie tăiată în feliuţe subţiri.
Dacă este vorba de peşte mai mic (păstrăv sau mreană), aceştia pot fi serviti direct în farfurii, peste un strat de maioneză (sau alături de maioneză) şi cu feliute de lămâie pe marginea farfuriei.
Pofta buna!