Peste copt in cuptor

Printeaza

Peste copt in cuptor din: peste, rosii, cimbru, ulei, vin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 peşte mare
  • 3 roşii bine coapte
  • cimbru
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 1 pahar mic cu vin
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Peste copt in cuptor: Curăţaţi peştele de solzi şi aripioare, goliţi şi spălaţi în apă rece.

Săraţi pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi să stea 1/2 oră pe un platou, după care îl frecaţi cu cimbru verde sau uscat şi piper măcinat.

Il puneţi în tavă mare cu apă şi ulei (jumătate de ceaşcă).

Puneţi tava în cuptorul cald şi lăsaţi peştele să se coacă la foc potrivit, 1/2 oră, după care stingeţi cu vin, întoarceţi peştele uşor, după ce-1 desprindeţi de tavă pe toată lungimea lui, cu lama lată a unui cuţit. Lăsaţi să se frigă în continuare.

Roşiile le opăriţi, le curăţaţi de coajă, le tăiaţi cuburi, le scădeţi în cratiţă cu puţin ulei şi cimbru.

Când nu mai au sos, le puneţi peste peşte, mai ţineţi 5 min şi stingeţi focul.

Serviţi porţionat, cu lămâie, cu pâine proaspătă şi vin alb sec.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.