Peste cu fulgi de ovaz
PrinteazaPeste cu fulgi de ovaz din: peste, oua, mustar, ulei, supa de legume, sare, piper.
Sos de muştar:
- 2 linguri de muştar
- 4 linguri ulei de măsline
- 100 ml supă de legume
- sare
- piper
Peşte:
- 600 g file de peşte
- sare
- piper
- 1 -2 ouă
- 150 g fulgi de ovăz
- 1 lingură făină
- ulei pertru prăjit
Mod de preparare:
Se pune muştarul într-un castron. Se amestecă constant şi se toarnă uleiul de măsline şi supa. Se asezonează cu sare şi piper şi se pune la frigider să se răcească.
Se sparg ouăle într-un castron. Se asezonează ccu sare şi piper. Se amestecă fulgii de ovăz cu făina în alt castron.
Se curăţă peştele. Se dă cu sare. Se unge prima dată cu ou, apoi se dă prin fulgi.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se prăjesc puţin bucăţile de peşte. După ce s-au prăjit, se pun pe o bucată de hârtie absorbantă, ca să se îndepărteze excesul de grăsime, după care se poate servi cu o garnitură de cartofi natur.
Pofta buna!