Peste cu legume la aburi
PrinteazaPeste cu legume la aburi din: portocala, sos de soia, otet, peste, ghimbir, ulei de susan, ceapa verde, usturoi, ardei rosu, germeni de fasole. seminte de susan.
Ingrediente:
- coaja rasă şi zeama de la 1 portocală
- 1 lingură sos de soia (cu puţină sare)
- 2 linguriţe oţet din vin alb sau oţet din orez
- 2 fileuri (300g) de peşte alb
- 1 lingură ghimbir foarte fin tocat
- 2 linguriţe ulei de susan
- 10 cepe verzi, feliate pe lungime
- 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat
- 140g germeni de fasole
- 1-2 linguriţe seminţe de susan, prăjite
Mod de preparare:
Pune într-un bol coaja rasă şi zeama de portocală, sosul de soia şi oţetul.
Tapetează cu hârtie de copt partea de sus a unui aparat de gătit la aburi şi încălzeşte apă în partea de jos.
Aşază peste peşte puţin ghimbir, pune-l în steamer, apoi toarnă peste el 2 linguri de dressing.
Acoperă-l şi lasă-l 5-6 minute la aburi.
Intre timp, încinge uleiul într-un wok nonaderent şi căleşte ceapa verde, usturoiul, ardeiul şi restul de ghimbir, timp de 2 minute.
Adaugă germenii de fasole şi găteşte totul alte 2 minute.
Toarnă peste legume zeama rămasă de la peşte, încorporează dressingul, apoi împarte legumele pe farfurii, aşază peştele deasupra şi presară seminţele de susan.
Peste cu legume la aburi
Pofta buna!