Peste cu sos picant cu alune de padure
PrinteazaPeste cu sos picant cu alune de padure din: file de merluciu, seminte de mustar, alune de padure, vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de salvie, menta si patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g file de merluciu, cod sau salau
- 20 g semintne de mustar
- 8 masline verzi
- 50 g alune de padure
- 150 ml vin alb
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper boabe in amestec – rosu, verde, negru
- frunze de salvie, menta, patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Prăjiţi fileurile de peşte în ulei, pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele.
Puneţi în tigaie alt ulei şi prăjiţi alunele sfărâmate, seminţele de muştar, amestecul de piper, măslinele fără sâmburi.
Amestecaţi muştarul cu vinul şi turnaţi-l peste ingredientele prăjite din tigaie.
Lăsaţi la foc mic 10 minute, apoi adugaţi în sos bucăţile de peşte prăjite.
Ornaţi cu frunze verzi de salvie, pătrunjel sau mentă.
Pofta buna!