Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]
Peste in crusta cu cimbru si lamaie
PrinteazaPeste in crusta cu cimbru si lamaie din: peste întreg, sare grunioasă, lămâie, cimbru proaspăt.
Ingrediente:
- 1 peste întreg
- 1 pungă sare grunioasă
- 1 lămâie
- 1 legătură cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 260 °C. Cureţi peştele de intestine şi îl speli bine, păstrând solzii pe el.
Tamponezi cu un şervet uscat şi pe interior, şi pe exterior. Tai lămâia felii, speli cimbrul.
Aşezi feliile de lămâie şi firele de cimbru în interiorul peştelui.
Pui sarea într-un bol mare şi adaugi suficient de multă apă rece cât să capete consistenţa ungi nisip ud.
Amesteci bine şi pui jumătate din cantitatea de sare pe o foaie de copt, într-o tavă. Aşezi peştele peste şi îl acoperi cu restul de sare, „împachetându-l“ bine.
Laşi la cuptor 15-20 de minute. Pentru a testa, înfigi un cuţit în burta peştelui până la os.
Dacă vârful cuţitului este cald când îl atingi după ce l-ai scos, peştele este gata.
Dacă nu, îl mai laşi 10 minute. Dai deoparte tava şi laşi la temperatura camerei să se răcească.
Peştele va continua să se coacă în căldura păstrată de crusta de sare.
Spargi crusta cu un cuţit sau cu orice altceva ai la îndemână. îndepărtezi cu grijă sarea şi dai la o parte pielea, şi desprinzi fileul.
Elimini şira spinării cu tot cu cap şi coadă şi scoţi al doilea fileu. Serveşti peştele cu ce garnitură vrei.
Peste in crusta cu cimbru si lamaie
Pofta buna!
Tagine de Pește cu Legume: Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă
Tagine de Pește cu Legume : Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă din: coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, peste, rosii, ceapa. Tagine-ul de pește cu legume este o rețetă vibrantă, îmbibată cu aromele bogate ale bucătăriei mediteraneene. Acest fel de mâncare combină fructele de mare sau […]
Pofta buna!