Peste la cuptor cu usturoi

Printeaza

Peste la cuptor cu usturoi din: peste, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, vin, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:

  • un peşte
  • o lămâie
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 cepe
  • 6 căţei usturoi
  • 150 ml vin
  • 4 cartofi
  • sare si piper

 

Mod de preparare Peste la cuptor cu usturoi:

Peştele se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se lasă să stea aşa o oră.

Intre timp, se curăţă ceapa şi usturoiul şi se fierb cartofii.

După ce au fiert, se curăţă de coajă şi se taie felii. Jumătate din cantitatea de ceapă se taie şi se aşterne ca pat în vasul de cuptor.

Se stropeşte cu o lingură de ulei.

Se aşază peştele, se adaugă usturoiul, se pune restul de ulei, feliile de cartofi, cepele întregi, se toarnă vinul şi se lasă la cuptor 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.