Merluciu cu sos de rosii la cuptor

Merluciu cu sos de rosii la cuptor

Merluciu cu sos de rosii la cuptor din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari cu condimente din legume […]

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă.   Ingrediente:  8 fileuri de crap  1 lămâie  1 linguriţă boabe de piper  2 foi de dafin  4 boabe de ienibahar  sare  1 legătură verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel)  4 felii de lămâie   Mod de preparare: Crap la gratar […]

Peste cu garnitura de cartofi

Peste cu garnitura de cartofi

Peste cu garnitura de cartofi din: peste, ceapa, ulei, lamaie, boia, cimbru, rosii, sare. Ingrediente: 4 pesti (pastrav, crap) 4 cepe 6 linguri ulei o lamaie 2 lingurite boia 2 crengute de cimbru 10 rosii mici sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie rondele sau după preferinţă şi se amestecă […]

Steak de ton cu salata

Steak de ton cu salata

Steak de ton cu salata din: pastaie de vanilie, suc de portocale, sirop de artar, sare, piper, boia, ulei de nuci, rosii, ceapa rosie, salata verde, steakuri de ton, ulei. Ingrediente: miezul de la 1/2 pastaie de vanilie 300 ml suc de portocale 1 lingura sirop de artar sare piper boia 4 linguri ulei de […]

Macrou afumat cu rosii

Macrou afumat cu rosii

Macrou afumat cu rosii din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel, dafin. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată […]

retete

Macrou afumat cu rosii si ciuperci

Macrou afumat cu rosii si ciuperci din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o […]

retete

Macrou afumat cu ciuperci si dovlecel

Macrou afumat cu ciuperci si dovlecel din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Dovlecelul este originar din America Centrală și de Sud, iar ulterior a fost răspândit în întreaga lume. Este cultivat în principal în zonele cu climă temperată și este disponibil pe tot parcursul anului în supermarketuri. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de […]

retete

Macrou cu ciuperci si vinete

Macrou cu ciuperci si vinete din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată […]

Somon cu sos de ceapa si vin

Somon cu sos de ceapa si vin

Somon cu sos de ceapa si vin din: somon, broccoli, sos de soia, miere, portocala, ceapa, usturoi, zahar, ghimbir, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o jumătate […]

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g chefal 4 cartofi 2 morcovi 200 g fasole verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 vanata 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi […]

Caras prajit cu boia

Caras prajit cu boia

Caras prajit cu boia din: carasi, curry, boia, sare, ulei. Ingrediente: 8 caraşi o linguriţă praf de curry o linguriţă boia iute sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă prafurile de curry, boia şi sare. Se adaugă o linguriţă de ulei şi se amestecă. Se crestează peştii, se ung cu amestecul […]

Dorada cu avocado

Dorada cu avocado din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat 1 ardei iute, fara seminte si tocat fin 1 […]

Sardine la gratar cu rucola

Sardine la gratar cu rucola

Sardine la gratar cu rucola din: fenicul, sardine, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ulei, paine, rucola, lamaie. Ingrediente: sardine rosii rucola fenicul cimbru usturoi sare piper lamaie   Mod de preparare: Se feliază foarte fin 1 bulb de fenicul, apoi se răstoarnă într-un castron cu apă foarte rece. Se lasă în apă cam 20 de […]

Cod la gratar cu legume

Cod la gratar cu legume

Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente:  8 bucati file de cod sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o […]

Dorada la gratar cu usturoi

Dorada la gratar cu usturoi

Dorada la gratar cu usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade, curatate si eviscerate 6 lingurite de iaurt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de turmeric 2 […]

Dorada cu avocado

Dorada la gratar cu orez 

Dorada la gratar cu orez din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente Cajun coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat 1 ardei iute, fara seminte […]

Pastrav la gratar cu rozmarin

Pastrav la gratar cu rozmarin

Pastrav la gratar cu rozmarin din: pastrav, lamaie, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper.   Ingrediente:  4 peşti  o lămâie  100 ml ulei  o legătură cimbru  o legătură rozmarin  6 căţei de usturoi  sare  piper   Mod de preparare: Uleiul se amestecă cu cim­brul, rozmarinul, jumătate de lămâie si usturoiul pisat. Se presără peştele cu sare […]

Somon la gratar cu sos de vin

Somon la gratar cu sos de vin

Somon la gratar cu sos de vin din: somon, vin, miere, coriandru, unt, sare, piper alb, banana, capere. Ingrediente: somon Ingrediente pentru sos: 1 pahar de vin alb spumant sec 1/2 linguriţă miere 1/2 linguriţă coriandru pisat 1 buc de unt sare şi piper alb, după gust 1/4 de banană 3 linguri de capere   […]

Saramura de ten cu ardei

Saramura de ten cu ardei

Saramura de ten cu ardei din: ten, ulei, sare, rosii, ardei, usturoi, leustean. Ingrediente: 1 ten mare 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si […]

Sardine la gratar cu rucola

Sardine la gratar

Sardine la gratar din: sardine, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g sardine eviscerate cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 2 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline sare piper 1 lingura cimbru tocat 2 linguri otet balsamic     Mod de preparare: Spalati pestele si uscati-l pe un […]

Peste la gratar cu ardei iute

Peste la gratar cu ardei iute

Peste la gratar cu ardei iute din: peste, ceapa verde, lamaie, usturoi, otet, condimente, ardei iute, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste 1 legatura ceapa verde 1 bucata lamâie 2 bucati caţel usturoi 50 ml oţet condimente pentru peste 1 bucata ardei iute 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 1 praf sare, piper   Mod de preparare: Pestele curaţat si spalat se pune […]

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv Pentru marinada: 1 linguriţă concentrat de tamarin, 1/2 linguriţă praf de chilii 1 lingură coriandru proaspăt tocat 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/2 linguriţă cumin măcinat 2 linguriţe […]

Macrou umplut la gratar

Macrou umplut la gratar

Macrou umplut la gratar din: macrou, patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 macrouri 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri cimbru uscat 100 ml ulei 4 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi să se scurgă. […]

Crap cu capere si vin

Crap fript cu sos

Crap fript cu sos din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare) 1 linguriţă sos tabasco sare piper proaspăt măcinat Pentru sos: 4-5 ardei capia roşii, mari 4 roşii mari 2 linguri pătrunjel tocat 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt 4-5 căţei de usturoi, […]

Fileuri de peste coapte

Fileuri de peste coapte

Fileuri de peste coapte din: chifle, sardine in ulei, ceapa, bacon, lamaie, menta, sare si piper.   Ingrediente: chifle 200 g sardine în ulei 50 g unt 50 g ceapă 50 g bacon 1/2 lămâie 1/2 legătură de mentă 20 g sare piper   Mod de preparare: Untul se pune într-un vas şi se ţine […]

File de somon la gratar cu sos de usturoi

File de somon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde. Ingrediente: 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat sare si piper 2 catei de usturoi ulei de măsline coaja și sucul de la 1 lamaie 2 fileuri de somon […]

Ton marinat cu ceapa verde

Ton marinat cu ceapa verde

Ton marinat cu ceapa verde din: ton, sos de peste, ceapa verde, sos de soia. Ingrediente:  300 g ton 1 cană de sos de peste 3 linguri ceapa verde 2 linguri sos de soia   Mod de preparare: Se amestecă soia și sosul de peste. Utilizați jumătate de sos pentru a marina tonul. Lăsați în […]

Somon cu sos de mustar Dijon

Somon cu sos de mustar Dijon

Somon cu sos de mustar Dijon din: mustar dijon, coriandru, maioneza, sirop de artar, somon, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de mustar Dijon 2 linguri coriandru proaspat tocat 1 lingura de maioneza 2 lingurite sirop de artar 4-5 fileuri de somon sare si piper   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava […]

retete

Reteta zilei: Peste pentru toate gusturile

Peste pentru toate gusturile: Va prezentam cateva retete cu preparate de peste, usor de pregatit, gustoase si delicioase. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) […]

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume

Peste la tigaie cu salata de legume din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie. Ingrediente pentru legume: 1 ceapa 1 vânătă 2-3 ardei ½ ceasca ulei de măsline 2-3 lingurite de otet sherry sare de mare, dupa gust Ingrediente […]

Crochete picante de peste cu curry

Crochete picante de peste

Crochete picante de peste din: peste alb, condimente, sare, piper, sos iute, ulei, apa minerala, ou, faina, ceapa verde, praf de curry. Ingrediente: 1 kg peste alb 1 lingurita condimente, dupa preferinta 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru 1/8 lingurita sos iute ulei Ingrediente aluat: 1 cană de apă minerala sare piper negru 1 […]

Peste la cuptor cu fenicul

Peste la cuptor cu fenicul

Peste la cuptor cu fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare. Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau […]