Peste cu sos de arahide

Peste cu sos de arahide

Peste cu sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de masline, peste alb, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente pentru sosul de arahide și taiței: 1/4 ceasca […]

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet, cartofi. Comparativ cu alte tipuri de carne, salaul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru cei care doresc să consume o dietă mai sănătoasă […]

Somon la gratar cu avocado

Somon la gratar cu avocado

Somon la gratar cu avocado din:ardei iute, ulei de masline, ceapa, supa de peste, lime, smantana, tequila, avocado, somon sare, piper alb. Ingrediente:  3 ardei iuti 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 150 ml supa de pește coaja rasă și sucul de la 1 lime 120ml smantana 2 linguri tequila 1 avocado 4 […]

retete

Peste la aburi cu alune

Peste la aburi cu alune din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan. Ingrediente:  2 pesti 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 linguri de sos de […]

File de cod cu sos de rosii

File de cod cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper. Ingrediente:  350 g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar coaja de portocala busuioc si cimbru 900 g file de cod sare piper sote de fasole verde pentru servire   Mod de preparare: File […]

Peste marinat la gratar cu portocala

Peste marinat la gratar cu portocala

Peste marinat la gratar cu portocala din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano. Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurite piper cayenne 1 lingurita sare […]

File de somon cu sos de mustar

File de somon cu sos de mustar

File de somon cu sos de mustar din: mustar dijon, coriandru, maioneza, sirop de artar, somon, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de mustar Dijon 2 linguri coriandru proaspat tocat 1 lingura de maioneza 2 lingurite sirop de artar 4-5 fileuri de somon sare si piper   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o […]

Somon prajit cu sos de soia

Somon prajit cu sos de soia

Somon prajit cu sos de soia din: zahar brun, sos de soia, mirin, otet de sherry, mustar, apa, amidon, fulgi de ardei rosu, fileuri de somon, sare, ulei, broccoli. Ingrediente: 1/4 ceasca plus 2 linguri de zahar brun 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca mirin 2 linguri de otet de sherry 2 linguri de […]

Somon cu sos de afine si salata

Somon cu sos de afine

Somon cu sos de afine din: file de somon, afine, zahar, otet de vin rosu, seminte de coriandru, cimbru, coaja si suc de lamaie, ceapa, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 ½-2 kg file de somon 1 ½ cana afine proaspete ½ cana zahar ½ cana otet de vin rosu 1 lingurita seminte de coriandru cimbru […]

retete

Retete savuroase de peste

Va prezentam cateva retete savuroase de peste: Reteta zilei: Peste marinat la gratar Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei […]

Biban la tigaie cu broccoli

Biban la tigaie cu broccoli

Biban la tigaie cu broccoli din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de biban un broccoli o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere 6 anşoa, mărunţite o lămâie   Mod de preparare: Inainte de a începe gătitul propriu-zis, se pregătesc toate ingredientele. […]

Stiuca umpluta in sos

Stiuca umpluta in sos

Stiuca umpluta in sos din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca 3 oua 1 ceapa 150 g miez de rosii sare, piper dupa gust 300 g miez de paine […]

Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Ingrediente: 1 pește curățat 1 lingura ulei sare de mare grunjoasă 2 linguri sos de soia 1 lingura de suc de lămâie 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita fulgi de chili […]

Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Bruschete cu crema de branza si somon afumat din: castravete, otet de mere, suc de lamaie, zahar, sare de mare, paine cu cereale, crema de branza, ceapa rosie, ceapa, piper, capere, ulei de masline, somon afumat. Ingrediente: 1 castravete 1 ½ linguri otet de mere 1 ½ lingurite suc proaspat de lamaie 1 linguriță zahăr […]

Peste si legume preparate la abur

Biban cu sos picant

Biban cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iuteportocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru legume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata […]

Sardine cu sos de hrean

Sardine cu sos de hrean

Sardine cu sos de hrean din: sardine, unt, hrean, faina, smantana, masline, nuca, capere, usturoi, lamaie. Ingrediente: două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml smântână 150 ml apă oţet amestec de salate sare dafin piper boabe 5 boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate […]

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramura de crap cu rosii si ardei iute din: crap, rosii, usturoi, ardei, ceapa, dafin, sare, piper, smantana. Ingrediente: un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de pastă de tomate pătrunjel sare piper mămăligă […]

Somon afumat cu dovleac si curry

Somon afumat cu dovleac si curry din: somon, fasole, ardei, orez, dovleac, fasole, lamaie, curry, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez 500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de linguriţa de pudră de curry sare piper […]

Ton marinat cu ceapa verde

Reteta zilei: Ton marinat cu ceapa verde

Ton marinat cu ceapa verde din: ton, sos de peste, ceapa verde, sos de soia. Ingrediente:  300gr ton 1 cană de sos de peste 3 linguri ceapa verde 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Se amestecă soia și sosul de peste. Utilizați jumătate de sos pentru a marina tonul. Lăsați în […]

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod in sos de lamaie cu menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe de mentă făină sare piper roşu   Mod […]

Somon cu sos de piper rosu

Somon cu sos de piper rosu

Somon cu sos de piper rosu din: medalioane de somon, sare, condi­mente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar, mentă, unt, cartofi, apa, rozmarin.   Ingrediente: 4 medalioane de somon sare condi­mente pentru peşte Pentru sos: 1 lingură piper roşu 150 ml vin alb 1 lingură coniac  200 ml smântână lichidă 1 linguriţă muştar Dijon sare Pentru garnitură: 200 g mix […]

Ton in crusta de susan si ghimbir

Ton in crusta de susan si ghimbir

Ton in crusta de susan si ghimbir din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de ton, ulei. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton 1 lingura ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o farfurie largă. Pe altă […]

Saramura de ten

Saramura de ten

Saramura de ten din: ten, ulei, usturoi, rosii, ardei, sare. Ingrediente: 1 ten 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar […]

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de somon cu rosii cherry din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt 4 linguri ceapa de tuns, […]

Crochete picante de peste cu curry

Crochete de peste cu salata verde

Crochete de peste cu salata verde din: file de peste, pesmet, sare, piper, salata, porumb, alune, ceapa, lamaie, ulei. Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune, neprajite 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline   Mod de preparare: Tai […]

Peste la tigaie cu susan

Peste la tigaie cu susan din: peste, ceapa, usturoi, ardei, sos de soia, susan, ulei, sare. Ingrediente: 2 peşti 2 fire de ceapă verde 3 căţei de usturoi 1 ardei iute mare 1 lingură pastă de ardei 1 lingură pastă de roşii 1 lingură sos de soia 1 finguriţă seminţe de susan ulei sare   […]

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, […]

Eglefin cu sos tartar

Eglefin cu sos tartar

Eglefin cu sos tartar din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajiti, mazare si sos tartar. Ingrediente: 6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire   Mod de preparare: Combinati intr-un castron potrivit faina, […]

Peste pane cu sos de branza si nucsoara

Peste pane cu sos de branza si nucsoara

Peste pane cu sos de branza si nucsoara din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare.   Ingrediente: 500 g peste pane 50 g unt 500 ml lapte 200 g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100 g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod […]

Somon cu sparanghel si lamaie

Somon cu sparanghel si lamaie

Somon cu sparanghel si lamaie din: sparanghel, somon, ulei de masline, sare, marar, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel 6 felii de somon 3 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu sare 1 legătură de mărar 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul: rupeţi vârfurile la 5 cm de bază, iar partea groasă o […]

Rulouri de peste cu orez

Rulouri de peste (salau) cu sparanghel

Rulouri de peste cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci, telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper. Datorită conținutului său bogat de acizi grași omega-3, salaul poate susține sănătatea creierului, contribuind la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de tulburări neurologice, cum ar fi boala Alzheimer. Acizii grași omega-3 din salau ajută […]

Supa de peste (crap) cu galuste

Supa de peste (crap) cu galuste din: peste, ulei, paprika, ceapa, ardei, rosie, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mărunt 1 1/2 kg crap fără căpăţână 2 linguri cu ulei 1 linguriţă cu paprîca 2 cepe mari 1 ardei gras 1 roşie 1 ou 2 linguri cu făină sare piper   Mod de […]