Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de portocale

Pangasius cu sos de portocale din: pangasius, portocale, unt, smantana, capere, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pangasius (2-3 fileuri) zeama de la o portocală 1 portocală pentru decor 50 g unt 125 g smântână 1 borcan cu capere (100 g) 1 pahar cu vin alb ulei de măsline sare piper alb piper negru […]

Somon cu sos de menta si busuioc

Somon cu sos de menta si busuioc

Somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline.   Ingrediente: 3 fileuri de somon 15 g patrunjel 15 g busuioc menta 30 g macris 20 g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la […]

File de cod cu sos de rosii

Cod la cuptor cu sos de rosii

Cod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde. Ingrediente:  350 g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar coaja de portocala busuioc si cimbru 900 g file de cod sare și piper sote de fasole verde pentru servire […]

File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto din: file de tilapia, sos pesto, sare si piper.   Ingrediente:  4 fileuri de tilapia ¼-1 cana sos pesto sare si piper orez si broccoli, pentru servire     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava unsa asezati pstele si presarati cu sare si piper. Se […]

Ton in crusta de seminte de susan

Ton in crusta de seminte de susan

Ton in crusta de seminte de susan din: ton, seminte de susan alb, seminte de susan negru, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata de ton 1/4 cana semințe de susan alb 1/4 cana semințe de susan negru sare si piper, dupa gust ulei de masline   Mod de preparare : Se taie […]

Peste pane cu sos de branza

Peste pane cu sos de branza

Peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare.   Ingrediente: 500 g peste pane 50 g unt 500 ml lapte 200 g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100 g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: […]

Somon cu sos teriyaki

Somon in sos teriyaki cu piersici

Somon in sos teriyaki cu piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie, miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie, coriandru, sare, piper. Pentru somon: 1 lingura sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de somon 2 linguri de ulei Pentru sosul de piersici: 1 cutie […]

File de somon in crusta de nuci

File de somon in crusta de nuci

File de somon in crusta de nuci din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 2 linguri unt nesărat 1/4 cana miere 2 linguri sos de soia 1 lingura zahar brun 1 lingura de ghimbir proaspat ras 2 catei de […]

Somon la gratar cu sos de usturoi

Somon la gratar cu sos de usturoi

Somon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde. Ingrediente: 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat sare si piper 2 catei de usturoi ulei de măsline coaja și sucul de la 1 lamaie 2 fileuri de somon 1/2 salata […]

Somon cu sos pesto

Somon cu sos pesto

Somon cu sos pesto din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Somonul este un tip de pește renumit pentru gustul său delicat și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este bogat în nutrienți și conține o varietate de substanțe nutritive importante, ceea ce îl face o […]

Biftec de ton cu sos

Ton la gratar cu avocado

Ton la gratar cu avocado din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste. Ingrediente:  4 bucati de ton 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite 1 lingurita chili sucul de la 1 limeta 2-4 linguri ulei de masline sare și piper negru […]

Stiuca umpluta cu ficatei

Stiuca umpluta cu ficatei din: stiuca, nuci, paine, oua, ficatei, sare, piper, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine 100 g nuci pisate 1 legătură de pătrunjel verde 2 felii de pâine înmuiate în lapte 1 roşie 2 ouă 300 g ficăţei de pasăre sare piper negru ulei morcovi ceapă 1 […]

Medalion de somon cu orez chinezesc

Medalion de somon cu orez chinezesc

Medalion de somon cu orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Somonul furnizează o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate. Proteinele sunt esențiale pentru întreținerea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea masei musculare. Somonul este […]

retete

Biban gatit la abur

Biban gatit la abur din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iute, portocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru lgume, pentru servire Pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata si […]

retete

Peste gatit la aburi

Peste gatit la aburi din: peste, fasole, zahar, ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan. Ingrediente:  2 pesti 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 linguri de sos de soia […]

File de peste cu cartofi prajiti

File de peste cu cartofi prajiti

File de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina, galbenus, apa, sare. Ingrediente:  450 g cartofi ulei, pentru prajire 4 fileuri de cod Pentru aluat: 75 g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare   Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se taie din […]

Ton la gratar cu avocado

Ton la gratar cu chili

Ton la gratar cu chili din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste. Ingrediente:  4 bucati de ton 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite 1 lingurita chili sucul de la 1 limeta 2-4 linguri ulei de masline sare și piper […]

Rulada de somon cu sparanghel

Rulada de somon cu sparanghel

Rulada de somon cu sparanghel din: gelatina, suc de lamaie, supa de peste, unt, ceapa, pastrav afumat, smantana, crema de branza, albus de ou, spanac, sparanghel, somon afumat. Ingrediente:  15 ml gelatină sucul de la 1 lamaie 105ml supa de peste 50g unt 2 cepe, tocate 225 g file de pastrav afumat 105ml smantana 225 g […]

Tortilla umpluta cu ton

Tortilla umpluta cu ton

Tortilla umpluta cu ton din: lime, ulei de masline, chimen, chili, ton, tortilla, sare, piper mango, fasole nagra, ceapa, coriandru, avocado. Ingrediente:  coaja de la 1 lime sucul de 1 1/2 lime 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriță de chimen măcinat praf de chili 1 linguriță 1 cățel de usturoi tocat 2-3 bucati ton […]

Somon in glazura de portocale

Somon in glazura de portocale

Somon in glazura de portocale din: portocale, miere, chili, chimen, boia, usturoi, somon, morcovi. Ingrediente:  3 portocale rosii, 2 stoarse, 1 feliata ¼ cana de miere 1 lingurita chili ½ linguriță de chimen ½ linguriță boia 3 catei de usturoi zdrobit 1 file somon proaspăt 4-5 morcovi decojiti   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul […]

File de somn cu sos dulce-acrisor

File de somn cu sos dulce-acrisor

File de somn cu sos dulce-acrisor din: file de somn, sare, piper, usturoi, faina, ulei vegetal, ketchup, sos de stridii, sos de soia, otet alb, ulei de susan, zahar, supa de pui, pasta de chili, ceapa, ardei verde, ananas si amidon. Ingrediente: 10-15 bucati file de somn sare piper praf de usturoi faina ulei vegetal […]

Hering cu fasole si usturoi

Peste (hering) cu fasole si usturoi

Hering cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 heringi 300 g fasole grasa 3 catei de usturoi 150 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curata pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in 100 […]

File de sardine cu ardei

File de sardine cu ardei

File de sardine cu ardei cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură de capere o […]

Cod in sos miso cu castraveti

Cod in sos miso cu castraveti

Cod in sos miso cu castraveti din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod, ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes si ulei de susan. Ingrediente: 2 linguri de pasta alba miso 1 lingurita sos de soia 4 linguri otet de orez 2 fileuri de […]

Pastrav cu garnitura de legume inabusite

Pastrav cu garnitura de legume inabusite din: pastrav, ceapa rosie, gogosari murati, ciuperci, rosii, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pastrav 2 cepe rosii 2 gogosari murati 200 g ciuperci 300 g rosii 100 ml vin alb sec 25 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pastrav cu garnitura de legume inabusite: Cureţi […]

Macrou cu cimbru

Macrou cu cimbru din: macrou, ceapa, margarina, cimbru, rosie, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi de macrou cu icre 1 ceapă 1 lingură cu margarină cimbru 1/2 roşie sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele de intestine şi spală bine interiorul şi exteriorul. Despică pe jumătate până aproape de coadă şi apasă uşor ca să […]

Biban de mare cu vin alb

Biban de mare cu vin alb din: peste, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb sec un kg roşii mici un praf sare   Mod de preparare:  Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare la interior şi exterior. Se […]

File de somon cu portocale

File de somon cu portocale din: file de somon, suc de portocale, zahar, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 ml suc de portocale 2 linguri zahăr 2 linguri unt o linguriţă ulei o portocală sare piper   Mod de preparare: Portocala se taie felii. Se pune zahărul să se topească şi, […]

Supa cu somon afumat

Supa de somon cu smantana

Supa de somon cu smantana din: somon, cartofi, ceapa, smantana, marar, sare. Este o sursă bogată de vitamina B12, vitamina D, seleniu și iod. Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea sângelui și a sistemului nervos, vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, seleniul este un antioxidant puternic, iar iodul este esențial […]

Sushi de somon cu wasabi

Sushi de somon cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi.   Ingrediente: 1 cană orez pentru sushi 50 ml oţet de orez 1 linguriţă zahăr sare foi de alge Nori somon 1 avocado 1 castravete câteva batoane de surimi mix de seminţe […]

Dorada la cuptor cu rosii cherry

Dorada la cuptor cu rosii cherry

Dorada la cuptor cu rosii cherry din: dorada, usturoi, capere, ulei, masline, rosii cherry, sare, piper, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt   Mod de preparare: Dorada se […]

File de cod prajit

File de cod prajit din: file de cod, faina, bere, oua, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 150 g făină 150 ml bere blondă 2 ouă ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu berea, evitând cocoloaşele. Se adaugă gălbenuşurile. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi […]