Crap cu vin la cuptor

Crap cu vin la cuptor din: crap, usturoi, lamaie, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 5 căţei usturoi o lămâie o legătură pătrunjel 500 ml vin alb sec 2 linguri ulei sâre piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete absorbante. Se presară […]

Frigarui de sepie

Frigarui de sepie din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Frigarui de sepie: Spală şi curăţă bine sepiile, […]

Somon cu icre de Manciuria

Somon cu icre de Manciuria

Somon cu icre de Manciuria din: somon, kiwi, unt, icre, miere. Ingrediente: 500 g file de somon 200 g kiwi 100 g unt 150 g icre de Manciuria 200 g miere   Mod de preparare: Fileurile de somon se porţionează, se spală, se sărează şi se prăjesc în unt încins. Peştele prăjit se scoate pe […]

File de cod cu bere

File de cod cu bere

File de cod cu bere din: file de cod, faina, bere, oua, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 150 g făină 150 ml bere blondă 2 ouă ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu berea, evitând cocoloaşele. Se adaugă gălbenuşurile. Albuşurile se bat cu un praf de sare şi […]

Peste la cuptor cu rosii

Peste la cuptor cu rosii din: peste, rosie, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o ceapă o roşie o lămâie o lingură ulei  sare piper   Mod de preparare: Peste la cuptor cu rosii: Fileurile de peşte se presară cu sare şi piper. taie patru bucăţi de hârtie de copt, după […]

Peste marinat cu usturoi

Peste marinat cu usturoi din: file de peste, ansoa, lamai, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 10 fileuri ansoa o legătură pătrunjel sucul a două lămâi 6 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Peste marinat cu usturoi: Pestele se taie bucăţi care se pun într-o tavă. Se adaugă sucul de […]

Peste cu sos de rosii si oregano

Peste cu sos de rosii si oregano din: peste, ceapa, rosii, bulion, usturoi, chili, oregano. Ingrediente: 4 bucăţi peşte o ceapă o conservă mare roşii în bulion 1 lingură bulion concentrat de roşii un căţei usturoi 1/2 linguriţă praf de chili o linguriţă oregano foi de dafin 2-3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Peste picant cu masline

Peste picant cu masline din: peste, ceapa, ardei, usturoi, chili, rosii, masline, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi peste 2+2 linguri ulei 3 cepe un ardei gras 3 căţei usturoi o linguriţă praf de chili 2 linguri roşii în bulion 2 linguri măsline verzi   Mod de preparare: Se taie o ceapă în patru, iar ardeiul se […]

Peste prajit cu fulgi de ardei

Peste prajit cu fulgi de ardei

Peste prajit cu fulgi de ardei din: peste, suc de rosii, fulgi de ardei, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper.Peste prajit cu fulgi de ardei din: peste, suc de rosii, fulgi de ardei, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper Ingrediente: un peşte de 1,5 kg 4 linguri suc de roşii o linguriţă fulgi de ardei iute 3-4 […]

Tocana de peste cu masline negre

Tocana de peste cu masline

Tocana de peste cu masline din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline.   Ingrediente: 4 bucăţi de peşte sărat şi uscat 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 l lapte 4 linguri ulei de măsline 1,5 kg cartofi 50 g unt sare piper măsline negre Pentru maioneza […]

Peste pane la cuptor cu cartofi

Peste pane la cuptor cu cartofi din: cartofi, oua, file de peste, ulei, lapte, faina, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g cartofi 4 albusuri sare boia 600 g file de peste 20 ml ulei 130 ml lapte 60 g făină 70 g pesmet boia sare   Mod de preparare: Cartofii se taie felii egale, iar două […]

Peste cu dulceata de ceapa

Peste cu dulceata de ceapa 

Peste cu dulceata de ceapa din: peste, broccoli, fasole, gulie, ceapa, ardei, zahar, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte broccoli 300 g fasole verde 1 gulie Pentru dulceaţa de ceapă: 100 g ceapă roşie 1 -2 ardei iuţi 60 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 60 ml oţet balsamic 1 foaie […]

Peste cu dulceata de ceapa

Peste cu dulceata

Peste cu dulceata din: peste, broccoli, fasole, gulie, ceapa, ardei, zahar, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4-5 bucheţele de broccoli 300 g fasole verde 1 gulie Pentru dulceaţa de ceapă: 100 g ceapă roşie 1 -2 ardei iuţi 60 ml oţet de vin roşu 125 g zahăr brun 60 ml oţet […]

Fish fingers cu mac

Fish fingers cu mac din: file de pste, oua, faina, mustar, lamaie, mac, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 file de peşte 2 ouă 1 lingură făină 1 linguriţă muştar iute zeamă de lămâie 50 g mac 50 g pesmet sare piper negru măcinat ulei de prăjit   Mod de preparare: Curăţă peştele de aripioarele, dorsale, […]

Peste cu capere

Peste cu capere din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 roşie […]

Cod condimentat in crusta de pesmet

Cod condimentat in crusta de pesmet

Cod condimentat in crusta de pesmet din: file de cod, sare, piper, unt, suc de lamaie, praf de ceapa, pesmet, condimente. Ingrediente:  450g file de cod, curățat 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper 1-4 linguri unt 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita praf de ceapă 1 1/2 ceasca pesmet condimente, dupa gust   Mod de […]

Somon cu ierburi aromatice

Somon cu ierburi aromatice

Somon cu ierburi aromatice din: boia de ardei, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne, piper negru, cimbru, oregano, file de somon, unt, lamaie, marar, cimbru, usturoi. Ingrediente somon:   1 lingura boia de ardei 1 linguriță de sare ½ lingurita praf de usturoi ½ lingurita praf de ceapa 1 linguriță de piper […]

Somon prajit cu sos de soia

File de somon cu sos de soia

File de somon cu sos de soia din: zahar brun, sos de soia, mirin, otet de sherry, mustar, apa, amidon, fulgi de ardei rosu, fileuri de somon, sare, ulei, broccoli. Ingrediente: 1/4 ceasca plus 2 linguri de zahar brun 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca mirin (vin dulce de orez japonez ) 2 linguri […]

Reteta zilei: Avocado umplut cu ou si somon afumat

Avocado umplut cu ou si somon afumat din: avocado, oua, somon afumat. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și are un conținut scăzut […]

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de ton cu sos de soia

Tartar de ton cu sos de soia din: ton, ceapa, lamaie, sos de soia, ulei, lamaie, piper. Ingrediente: ton ceapă roşie lămâie sos de soia ulei de măsline zeamă de lămâie piper   Mod de preparare: Taie tonul cubuleţe şi pune-l într-un bol. Presară deasupra două linguriţe cu solzişori de ceapă, trei linguriţe cu zeamă de […]

Somon cu ciuperci si sparanghel

Somon cu ciuperci si sparanghel

Somon cu ciuperci si sparanghel din: unt, file de somon, ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de cocos 1 punga de noodles 1 varf de cuțit […]

Crap pe varza la cuptor

Crap cu varza la cuptor

Crap pe varza la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză 100 g făină 150 g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă pătrunjel sare si piper   Mod de preparare: Tăiati fileul […]

Rulouri de calcan cu sos de marar

Rulouri de calcan cu sos de marar

Rulouri de calcan cu sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan, fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g pâine prăjită 200 […]

Medalion de somon cu legume

Medalion de somon cu legume din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez. Ingrediente: 4 medalioane de somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina ierburi de provence sare piper zeama de limeta suc de rosii 250 g orez chinezesc 2-3 cani […]

File de cod pe pat de legume

File de cod pe pat de legume

File de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu mustar 3 […]

File de cod pe pat de legume

Cod pe pat de legume

Cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu mustar 3 linguri cu […]

retete

Somon cu struguri

Somon cu struguri din: somon, lamaie, ulei de masline, sare, strugure, vin, unt, amidon, supă de pui sau concentrat de supă de pui. Ingrediente: 4 fileuri somon 1 lamaie ulei de masline sare Pentru sos: 1 ciorchine de strugure 2 linguri cu vin alb sec 15 g unt 1 lingură cu amidon 200 ml supă de pui sau concentrat […]

Chiftele de peste in crusta

Chiftele de peste in crusta

Chiftele de peste in crusta din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus, faina, sare, piper, oua, pesmet. Ingrediente:  400 g peşte 3 cartofi fierţi şi zdrobiţi 1 ceapă tăiată mărunt 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 mână de coriandru, tăiat mărunt 1 mană frunze de busuioc, tăiate mărunt 1 gălbenuş de ou 85 g […]

Chiftele din file de peste

Chiftele aromate de peste

Chiftele aromate de peste din: cod, somon, paine, lapte, usturoi, oua, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 600 g cod decongelat 100 g somon proaspăt 2 felii pâine de o zi 100 ml lapte 1/2 legătură pătrunjel 2 căţei usturoi sare piper 2 ouă făină pesmet fin ulei   Mod de preparare: Pâinea se pune la înmuiat […]

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Biban de mare la cuptor

Biban de mare la cuptor din: pesti, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb sec un kg roşii mici un praf sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare la interior şi exterior. Se umple […]

Reteta zilei: Salata de ton cu masline verzi

Salata de ton cu masline verzi din: ton, rosii uscate, masline verzi, naut, ceapa verde, busuioc, ulei de masline, otet, sare, piper.   Ingrediente:  1 cutie ton ½ ceasca rosii uscate, maruntite ⅓ ceasca măsline verzi, tocate 1 cutie naut ¼ ceasca ceapa verde, tocata 4 frunze busuioc, tocat 2 linguri ulei de măsline 2 […]

Biban de mare cu vin 

Biban de mare cu vin din: pesti, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb un kg roşii un praf sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare. Se umple burta peştelui cu 2 cepe tăiate rondele, […]