File de peste cu ciuperci si ardei gras

File de peste cu ciuperci si ardei gras  din: file de peste, ciuperci, ardei gras, orez, sare, piper, busuioc, apa, patrunjel verde, unt. Ingrediente: 600-800 g file de peste (dupa preferinta) 400 g ciuperci proaspete 1/2 arde gras verde 1/2 ardei gras rosu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 cani apa plata 2-3 fire […]

Bors de crap cu legume si orez

Bors de crap cu legume si orez din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei gras, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, orez.   Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 raacina de patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean […]

Ciorba de peste cu legume si leustean

Ciorba de peste cu legume si leustean din: ceapa, ardei gras, morcovi, leustea, orez, cartofi, ardei iute, otet, sare, peste. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 ardei grasi 3 morcovi mari 2 legaturi leustean sau telina (frunze) 150 g orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare 800 g peste combinat   Mod de preparare: Cureţi […]

Tarta cu sardine si rosii

Tarta cu sardine si rosii din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in ulei, cimbru, rosii, vin, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 25 g drojdie proaspata 45 ml ulei 150 ml apa sare pentru umplutura: 2 cutii sardine in ulei cimbru 3 rosii 2 linguri ulei o lingura vin alb 2 linguri […]

Ciorba de peste cu costita

Ciorba de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costiţa în felii, […]

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean – usor de preparat

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de crap, margarina, supa de legume, leustean, sare, piper.   Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l supa de legume […]

Retete Peste

Şalău cu legume şi alge

Şalău cu legume şi alge din: morcovi baby, ulei de masline, alge, otet balsamic, sos de soia, nucsoara, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi o ţelină 100 g unt 4 fileuri de şalău 200 g morcovi baby 100 ml ulei de măsline 100 g alge două linguri cu oţet balsamic o lingură cu […]

Peste copt cu ceapa si rosii

Peste copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii, vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg file de peste 2 cepe medii 1 fir pde praz 5-6 catei de usturoi 6 rosii mari 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper […]

Cum se prepara Friptura de ton cu gem de ceapa

Cum se prepara Friptura de ton cu gem de ceapa – un preparat rafinat care îmbină gusturile intense ale tonului proaspăt cu dulceața delicată a cepei caramelizate. Acest fel de mâncare nu doar că impresionează prin complexitatea aromelor, dar este și o opțiune sănătoasă și nutritivă pentru orice masă principală.   Ingrediente: Ton proaspăt (2 […]

Ciorbă de sardine

Ciorba delicioasa de peste

Ciorba delicioasa de peste din: file de peste, peste, zarzavat, rosii, ceapa, ceapa verde, orez, cartofi, piper, bors, leustean, apa.   Ingrediente: 600 g file de peste 1,5 kg resturi de peste (cap de peste sau pesti mai mici) 300 g zarzavat 350 g rosii 1 ceapa 5 fire ceapa vede 30 g orez cativa […]

Păstrăv cu vin roşu

O reteta delicioasa de pastrav cu: rosii, ciuperci, arpagic, patrunjel, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: doi păstrăvi 500 g roşii 300 g ciuperci 150 g arpagic o legătură de pătrunjel o ceapă 4 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 75 ml ulei de floarea soarelui 500 ml apă sare piper […]

Orez cu gălbiori

O reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru, busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide. Ingrediente: 130 g orez 500 g gălbiori 4 fileuri de peşte două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu cimbru o lingură cu busuioc o linguriţă cu boia dulce o lin­guriţă cu […]

Păstrăv cu sos roşu

O reteta delicioasa de pastrav cu:rosii, arpagic, capere, ardei capia, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, malai, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 4 păstrăvi două conserve cu roşii 200 g arpagic o lingură ccu capere doi ardei capia un morcov o ceapă 4 căţei de usturoi sare piper ulei de floarea-soarelui oregano mălai cimbru ardei […]

Sandvişuri cu salata de ton

Sandvişuri cu salata de ton din: cartofi, pasta de masline, chifle, sos pesto, rucola, capere, rosii, ton, oua. Ingrediente: 350 g cartofi noi, mici 2 linguri pasta de masline 4 chifle cu seminte 4 linguri sos pesto 30 g rucola 2 linguri capere, tocate 2 rosii mari, taiate felii 1 conserva de ton in ulei, […]

Cartofi umpluţi cu peşte şi sos

O reteta delicioasa de cartofi cu:peste, spanac, telina, gulie, usturoi, smantna, boia dulce, busuioc, sare, piper, ulei de masline, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi mari 4 fileuri de peşte 200 g spanac congelat o ţelină mică o gulie 6 căţei de usturoi 300 ml smântână o linguriţă cu boia dulce 25 g busuioc verde sare piper […]

Reteta bors pescaresc

Bors pescaresc cu hrean

Bors pescaresc cu hrean din: peste, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii, radacina de patrunjel, oua, bors, patrunjel, leustean, hrean, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1 kg peste mare 1 morcov 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina de patrunjel 2 oua 1 l bors patrunjel leustean hrean sare piper   Mod […]

Cod cu sos de vin si ciuperci

Cod cu sos de vin si ciuperci din: cod, ceapa, vin, ciuperci, unt, faina, galbenusuri, zeama de lamaie, sare, piper, piper boabe, ulei. Ingrediente: 1,5 kg cod 3 cepe medii 200 ml vin alb sec 100 g ciuperci 100 g unt 2 lingurite faina 2 galbenusuri 1 lingura zeama de lamaie sare piper piper boabe […]

Cuscus cu somon

Cuscus cu somon din: cuscus, somon, ardei capia, dovlecei, ceapa, ulei de masline, miere, portocala, unt, usturoi, ghimbir, sare, piper, cimbru, sos de soia. Ingrediente: 250 g cuşcuş 500 g somon 5 ardei capia copţi doi dovlecei o ceapă 50 ml ulei de măsline o lingură cu miere o portocală 100 g unt 4 căţei […]

Fructe de mare la tigaie

Fructe de mare la tigaie din: usturoi, ardei iute, seminte de fenicul, coaja de lamaie, ulei de masline, vin, cochilii saint jacques, caracatita, patrunjel, paine crocanta. Ingrediente: 8 catei de usturoi, taiat felii subtiri 1-2 bucati ardei iute, taiat felii 1 lingurita seminte fenicul, usor zdrobite coaja de la 1 lamaie, curatata cu cutitul special […]

Salata de vara cu cartofi

Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua

Salata de vara cu peste afumat, cartofi si oua din: cartofi, boabe de fasole, castravete, otet de vin, zahar, oua, ridichi, creson, menta, peste afumat, ulei de masline, otet de vin alb, iaurt, sos de hrean. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici, fierti 300 g boabe de fasole 1 castravete, taiat felii 2 linguri otet […]

Peste cu morcovi si ceapa

Peste cu morcovi si ceapa din: fileuri de peste, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peste o lingurita cimbru uscat o lingurita patrunjel 3 catei de usturoi 2 linguri ulei pentru garnitura: 4 cepe albe, uscate 2 morcovi 2 linguri ulei 50 ml vin alb sec sare piper   […]

Cod in sos de cocos

Cod in sos de cocos din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, file de cod, rosii cherry, curcuma, coriandru, lapte de cocos. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 catei de usturoi 4 cm ghimbir proaspat 1 ardei iute 2 linguri ulei 4 bucati file de cod (a 150 g) 4 fire rosii cherry 1/2 lingurita […]

Creveti cu caju

Creveti cu caju din: boia, cimbru, oregano, pudra de usturoi, sare, piper, nuci de caju, creveti, ulei. Ingrediente: 1 1/4 lingurita boia 3/4 lingurita cimbru uscat 3/4 lingurita oregano uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi 1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru macinat 1 lingurita nuci de caju fin macinate 700 g creveti mari […]

Rulouri delicioase de peşte

O reteta delicioasa de rulouri cu: peste, pesmet, pasta de tomate, ardei iute, praz, rosii cherry, ciuperci, fasole, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, cascaval. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g pesmet o lingură cu pastă de tomate un ardei iute un fir de praz 200 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g fasole […]

Rulouri de peşte cu cuşcuş

O reteta delicioasa de rulouri cu: peste, ceapa roie, cuscus, ardei iute, limeta, ceapa alba, usturoi, ghimbir, coriandru seminte, ardei capia, curry, ulei de masline, piper, rozmarin, menta, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte două cepe roşii 200 g cuşcuş doi ardei iuţi o limetă o cea­pă albă 3 căţei de usturoi ghimbir ras 5 […]

Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite

Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida, broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2 pastravi de 500-600 g fiecare 1 lamaie cateva buchetele de conopida si broccoli 50 g pastai verzi 4 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 1 morcov […]

Pastrav in foi de vita

Pastrav in foi de vita din: pastravi, frunze de vita de vie, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi de dimensiune mijlocie 15-20 frunze de vita de vie 4 catei de usturoi cateva boabe de piper 4 foi de dafin 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Scrumbie la gratar cu cartofi

Scrumbie la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei, piper. Ingrediente: 4 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin sare piper 4 cartofi 1 ceasca de orez 1 ceasca spanac congelat 2 cepe verzi ulei sare piper   […]

Ton la grătar cu sos din roşii şi fructe

Ton la grătar cu un sos din roşii şi fructe din: fructe mango, rosii, ceapa rosii, busuioc, ardei iute, limete, miere, sare, piper, file de ton, ulei de susan.   Ingrediente: 2 fructe mango 3 rosii 2 cepe rosii 1 legatura busuioc 1 ardei iute rosu 3 limete 1-2 lingurite miere sare piper 4 bucati […]

Salata cu rulouri de somon

Salata cu rulouri de somon din: file de somon afumat, branza de capra, salata verde, ridichi rosii, ceapa verde, patrunjel, marar verde, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, otet, mustar, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat 6 felii rotunde de branza de capra 2 salate verzi 4 ridichi […]