Crap la pachet

Crap la pachet din: cartofi noi, chimen, sare, crap, verdeata, piper, sare de mare, ceapa verde, morcovi, bacon, vin. Ingrediente: 8 cartofi noi decojiti chimen sare 500 g crap curatat portionat 2 linguri verdeata tocata piper pisat 1 praf sare de mare 200 g ceapa verde 4 morcovi tineri 4 felii de bacon 4 linguri […]

Salată iceberg cu somon afumat

Salată iceberg cu somon afumat din: salata iceber, ardei gras, rosii cherry, rondele de masline, somon afumat, seminte de in, ulei de masline, otet balsamic, piper, oregano, sare.   Ingrediente: 1 salata iceberg 1 ardei gras rosu 5-6 rosii cherry 100 g rondele de masline 150 g somon afumat 1 lingurita rasa seminte de in […]

Chiftelute de peste marinate

Chiftelute de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc, curry. Ingrediente: 500 g file de peste 4 felii de paine 200 ml lapte 5 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper ulei pentru […]

Somon cu legume la gratar

Somon cu legume la gratar din: somon, ardei gras, rosii cherry, vanata, dovlecel, capere, vin, lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g somon 1 ardei gras 4-5 rosii cherry 4 felii de vanata (rondele) 4 felii dovlecel 50 g capere (din saramura) 20 ml vin alb 1 lamaie ulei sare patrunjel   Mod de preparare: […]

Scrumbie la cuptor cu verdeata

Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, menta, sare de mare, piper, susan. Ingrediente: 2 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin menta sare de mare piper susan   Mod de preparare: Se spală bine scrumbia, iar în interiorul ei vom pune felii de lămâie şi verdefurile […]

Pastrav cu galbiori

Păstrăv cu gălbiori şi sos verde

O reteta delicioasa de pastrav cu: galbiori, smantana, patrunjel, usturoi, lamie, portocala, rozmarin, ardei iute, pudra de curry, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 păstrăvi 500 g gălbiori 250 ml smântână o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi o lămâie o portocală un fir de rozmarin un ardei iute o linguriţă cu pudră de curry […]

Peşte la cuptor cu legume

O reteta delicioasa de peste cu: spanac, parmezan, unt, cartofi, pesmet, oua, morcovi, ardei iute, ulei de masline, broccoli, sare, piper, smantana, castraveti verzi, marar. Ingrediente: un kilogram spanac verde 4 fileuri peşte 200 g parmezan 100 g unt doi cartofi 100 g pesmet două ouă 500 g morcovi un ardei iute 100 ml ulei […]

Salată de legume cu ton

Salata de ton cu legume

Salata de ton cu legume din: ton, cartofi, fasole verde, rosie, zeama de lamaie, sare, piper, ulei, rucola, masline verzi. Ingrediente: 1 conserva de ton maruntit 3 cartofi pastai de fasole verde 1 rosie ulei de masline 2 linguri de zeama de lamaie sare piper ulei cateva fire de rucola masline verzi fara samburi   […]

Tagliatele cu somon afumat

Tagliatele cu somon si avocado

Tagliatele cu somon si avocado din: tagliatele, ulei de masline, somon afumat, usturoi, coriandru, rozmarin, avocado, sare, piper alb. Ingrediente: 350 g tagliatele 2 linguri ulei de masline 115 g somon afumat 3 catei de usturoi zdrobiti coriandru rozmarin 1 avocado curatat sare si piper alb   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor […]

Salata de peste cu masline

Salata de peste cu masline din: pastravi, rosii cherry, masline verzi, usturoi, sare, piper, patrunjel, masline, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 pastravi 200 g rosii cherry 150 g masline verzi 4 catei de usturoi sare piper patrunjel masline ulei de masline lamaie   Mod de preparare: Păstrăvii se pregătesc separat la grătar, se curăţă […]

Saramura de platica

Plachie de platica

Plachie de platica din: platica, ceapa, ulei, vin, rosii, patrunjel, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g platica 3 cepe 100 ml ulei 50 ml vin alb sec 300 g rosii decojite si tocate 1 legatura de patrunjel 3 catei de usturoi 1 lamaie cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl […]

Pastrav cu garnitura de legume inabusite

Păstrăv cu legume înăbuşite

Păstrăv cu legume înăbuşite: pastrav, ceapa rosie, gogosari murati, ciuperci, rosii, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pastrav de aproximativ 700 g 2 cepe rosii 2 gogosari murati 200 g ciuperci proaspete sau 1 cutie ciuperci conservate 300 g rosii 100 ml vin alb sec 25 ml ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Salată de ton cu porumb şi avocado

Salată de ton cu porumb şi avocado din: avocado, ton, rosii cherry, masline, ardei gras, salata verde, porumb, zeama de lamaie, ulei extravirgin de masline, piper, sare de mare. Ingrediente: 1 avocado 200 g trunchi de ton conservat in suc propriu 200 g rosii cherry 10 masline sau 50 g rondele de masline dietetice 1 […]

Hering cu fasole si usturoi

Hering cu fasole si usturoi

Hering cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 heringi medii 300 g fasole grasa 3 catei de usturoi 150 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curata pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in […]

Salata de cartofi cu hering marinat

Salata de hering marinat cu cartofi

Salata de hering marinat cu cartofi din: cartofi, hering marinat, ceapa, ceapa verde, lamaie, salata verde, masline negre, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi fierti in coaja 150 g hering marinat 1/2 ceapa uscata 1 ceapa verde (numai frunzele) 1 lamaie taiata felii subtiri salata verde masline negre sare piper   Mod de preparare: Cartofii […]

Ciorba cu perisoare de peste – Delicioasa si Gustoasa

Ciorba cu perisoare de peste – Delicioasa si Gustoasa din: file de peste, ardei grasi, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, franzela, faina, bors, leustean, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 250 g file de peste 1-2 ardei grasi 1 morcov patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 rosii 50 g franzela 25 g faina bors leustan ulei […]

Peste prajit cu rosii

Peste prajit cu cartofi si fasole verde

Peste prajit cu cartofi si fasole verde din: file de peste, pesmet, cartofi, ceapa, fasole verde, marar, ulei, sare, piper, lamaie, capere. Ingrediente: 4 bucati file peste 3 linguri pesmet 4 cartofi o ceapa uscata mica 150 g fasole verde din conserva 1 lingura faina marar ulei sare piper lamaie capere   Mod de preparare: […]

Sardine la cuptor

O reteta delicioasa de sardine cu:ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, vin alb, foi de dafin, patrubjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg sardine 2 cepe 2-3 cartofi fierţi 2 ardei graşi de diferite culori 5-6 căţei de usturoi 1 ceşcuţă cu vin alb 2 foi de dafin pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Spală bine […]

Macrou cu ceapa si lamaie

Macrou cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei, oua, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de macrou 4 cepe 2 lamai 1 lingura mustar 100 ml ulei 2 oua fierte 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileul de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-l, […]

File de crap cu legume

File de crap cu legume din: file de crap, ulei, morcov, radacina de pastarnac, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati file de crap 150 ml ulei 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 lamaie sare piper   […]

Peste la cuptor cu legume si masline

Peste la cuptor cu legume si masline din: dorada, rosii, pasta de tomate, ceapa, ulei de masline, vin alb, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua dorade de aproximativ 250 g fiecare 4 rosii mari 3 linguri de pasta de tomate 2 cepe 2 linguri ulei de masline 300 ml vin alb 1 lingura de oregano uscat […]

Mămăligă la cuptor cu legume

Peste cu legume si mamaliga la cuptor

Peste cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde, rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi. Ingrediente: 2 pastravi intregi eviscerati 1 ceapa uscata 1 ceapa verde (numai frunzele) 1 rosie mare 1 gogosar rosu mare ulei de masline sare piper lamaie malai usturoi   Mod de preparare: Se […]

FIle de salau cu legume

File de salau cu legume din: file de salau, ardei gras, fasole verde, morcovi, ceapa verde, sare, piper, busuioc, felii de lamaie. Ingrediente: 350 g file de salau 2 ardei grasi rosii 150 g fasole verde 3 morcovi micuti 1 ceapa verde (numai frunzele) sare piper busuioc felii de lamaie     Mod de preparare: […]

Pastrav prajit cu malai

Pastrav prajit cu malai din: pastravi, malai, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 5-6 pastravi mijlocii 3 linguri de malai ulei sare piper lamaie   Mod de preparare: Pestele se curăţă, se sărează şi se lasă să stea timp de 30 de min. Apoi se usucă într-un prosop de hârtie, se dă prin mălai şi se […]

Paste cu somon si spanac

O reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g file de somon afumat 300 g spanac congelat sau proaspăt ulei de măsline Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml smântână dulce 1 lingură cu ricotta 50 […]

Cocktail de fructe de mare cu sos

Despre peste si fructe de mare

Cumpăraţi fileuri sau medalioane de peste proaspăt care au carnea fermă, elastică şi par umede. Pielea trebuie să fie lucioasă şi viu colorată. Ochii peştelui întreg nu trebuie să fie înfundaţi şi tulburi, iar corpul trebuie să fie ferm şi elastic la atingere. Peştele proaspăt are un miros moderat. Cel cu miros puternic trebuie evitat, […]

Cum se prepara platica neagra cu mazare (video)

  Retete video:   Cum se prepara platica neagra cu mazare Pofta buna! Poate te intereseaza si: Chiftelute de peste si garnitura de mazare Chiftelute de peste si garnitura de mazare din: cartofi, cartof dulce, broccoli, mazare, patrunjel, lamaie, mustar dijon, macrou afumat, faina, ulei. Ingrediente:  2 cartofi, curăţaţi de coajă şi tocaţi 1 cartof […]

Midii cu sos de patrunjel

Midii cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline, patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de usturoi 1 ceapa mica sare piper   Mod de preparare: […]

Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina, ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute, coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa mica 2 catei de usturoi sofran 2 tije subtiri de telina ulei de masline vin alb […]

Midii cu sos de rosii

Midii cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400 g rosii tocate 425 g suc de rosii   Mod […]

Aperitive cu somon si branza

Aperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza veche de oaie piper   Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în patru. îi […]