Icre simple de crap

Icre de peste

Icre de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente: 50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa minerala     Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se lasă 2-3 zile la frigider. Când le pregătim se pun într-un castron cu o linguriţă de […]

Ton si paste cu sos pesto

Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt

Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.   Ingrediente: 1 punga macaroane Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2 ceasca frunze menta 1/2 ceasca […]

Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi

Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi, avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4 avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml apa sare   Mod de preparare: Hamsiile se curăţă şi […]

Frigărui de somon

Frigarui de somon

Frigarui de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi 35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse pentru frigarui   Mod de preparare: Ubeul de măsline se amestecă cu sucul de […]

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

File de peste la gratar

File de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare ulei busuioc sau patrunjel pentru decor   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se şterge şi se […]

Dorada in crusta de sare

Dorada in crusta de sare Ingrediente: dorada sare     Mod de preparare: Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min (până când sarea […]

Creveti cu lamaie, masline si usturoi

Creveti cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2 lamai masline negre sare dupa gust   Mod de preparare: Crevetii se fierb în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi […]

Chiftelute cu usturoi

Chiftelute de peste cu usturoi

Chiftelute de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde.   Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de usturoi salata verde pentru decor   Mod […]

Cartof umplut cu peste

Cartof umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de la o lamaie […]

Supă cu somon

Supă cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, boabe de piper, sare, piper.   Ingrediente: 400 g file de somon 2 morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3 cartofi mijlocii 200 g smantana grasa […]

Somon cu dovlecei

Somon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei  de masline 1 lingurita chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper smantana castraveti verzi […]

Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână

Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1 lamaie 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungi peştele cu 2 linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi […]

Calamar prajit cu lamaie

Calamar prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie si garnitură de cartofi. Calamar […]

Păstrăvi inecaţi in sos

Pastravi in sos de vin

Pastravi in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o lingura ulei […]

Bors pescaresc

Bors pescaresc cu orez si legume

Bors pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4 linguri cu […]

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Scrumbii umplute cu ciuperci

Scrumbii umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de lamaie susan ulei sare piper   […]

Calcan in crusta de ierburi

Calcan in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar, marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare piper   Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o cu […]

Crap in sos alb

Crap in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru gatit […]

Salata cu linte si somon

Salata cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume, sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac, fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel, […]

File de cod în sos de vin si ierburi aromate

File de cod în sos de vin si ierburi aromate din: cod, vin, miere, supa de legume, cimbru, marar, busuioc, sare, piper, lamaie. File-ul de cod în sos de vin și ierburi aromate este o opțiune culinară rafinată și sănătoasă, perfectă pentru cinele speciale sau pentru a impresiona invitații la masă. File de cod în […]

Ciorba de peste cu corcoduse

Ciorba de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii, radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1 radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod […]

Curry de peste cu rosii si orez

Curry de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric, coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1 ardei iuti rosu, tocat grosier 1 bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam […]

Chefal cu cartofi si rosii

Chefal cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt, ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen. Ingrediente: 1 kg chefal 400 g cartofi 200 g rosii 100 g ceapa 30 ml ulei 30 g unt 2 ardei iuti 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 g sofran chimen   Mod […]

Macrou cu salata de linte rosie

Salata de macrou cu cartofi si ceapa verde

Salata de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, seminte de chimen. Ingrediente: 175 g de cartofi noi mici 200 g fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata 4 cepe verzi, taiate subtire 140 g de sfecla rosii mici, […]

Peste cu salata de fasole alba

Salată de fasole boabe cu peste

Salată de fasole boabe cu peste din: fasole boabe, peste, ceapa rosie, sare, ulei. Ingrediente: o cutie mare fasole boabe conservata o cutie peste in ulei sau suc propriu 2 cepe mari rosii sare o lingurita ulei       Mod de preparare: Fasolea se scurge de apa în care a fost conservată, se spală […]

Tartine cu branza si somon

Tartine cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare. Ingrediente: 6 felii paine toast integrala 500 g branza dulce 250 g file de somon afumat 2 linguri smantana cu continut redus de grasime 1 plic gelatina (10 g) 1 legatura marar piper […]

Somon cu sos de marar si hrean

Somon înăbuşit cu sos de mărar

Somon înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste, condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment) 1 lingura amestec condiment […]

Reteta zilei: Salata de somon cu fasole verde

Salata de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry, bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole verde, taiata bucati 3 linguri ulei […]

Chiftele din peste

Chiftele din peste cu sos de hrean

Chiftele din peste cu sos de hrean din: file de peste, franzela, lapte, oua, usturoi verde, ulei, sare, piper, hrean, lamaie, smantana, chives. Ingrediente: 1250 kg file de peste 1 felie franzela 100 ml lapte 2 oua 1 fir de usturoi verde 100 ml ulei sare piper sos: 4-5 linguri hrean ras 1 lamaie 400 ml […]

Crap in crusta de in cu legume

Crap in crusta de in cu legume din: crap, mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben, orez, albus, seminte de in, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 400 g crap 400 g amestec de legume (mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben) 100 g orez cu bob lung 1 albus 25 g […]

Scrumbie italiană

Scrumbie italiană din: vin alb, morcov, ceapa, ciuperci, foi de dafin, piper, sare, verdeata, ulei, ciuperci. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 1/2 l vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri de ulei ciuperci   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, înlături capul, […]

Peste cu sos de arahide

Reteta zilei: Peste alb cu fetuccini si sos de arahide

Peste alb cu fetuccini si sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de masline, peste alb, sare, piper, ceapa verde.   Ingrediente pentru sosul de arahide […]