Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura

Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura din: peste, saramura, apa, patrunjel, leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana.   Ingrediente: 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic 1/2 I zeamă de castraveţi în saramură 11/2 I apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 250 […]

Bors de stevie cu leustean

Bors de hering cu stevie

Bors de hering cu stevie din: hering, ceapa, ardei, morcov, telina, stevie, radacina de patrunjel, bors, leustean verde, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 800 g peste baby hering 2 cepe 1 ardei rosu 1 morcov 1 telina 1 legatura stevie 1 lingura orez 1 radacina mica de patrunjel 500 ml bors 1 legatura leustean verde […]

Reteta zilei: Peste alb la cuptor cu lapte de cocos si lamaie

Peste alb la cuptor cu lapte de cocos si lamaie din: file de peste alb, lapte de cocos, chili dulce, lamaie, coriandru, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg file de peste alb 1 cutie lapte de cocos 1/3 ceasca sos de chili dulce 1 lamaie 1/2 buchet coriandru, tocat sare si piper   Mod de […]

Fettuccini cu somon si busuioc

Fettuccini cu somon

Fettuccini cu somon din: file de somon, galbenus, paste fettuccini, muguri de pin, smantana, unt, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 file somon 1 galbenus 250 g paste fettuccini 50 g muguri de pin 200 g smantana 25 g unt busuioc uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. […]

Somon cu legume si masline

Somon cu legume si masline din: fileuri de somon, piper, sare, verdeata, unt, vin, ulei de rapita, usturoi, ardei, ceapa, rosii, morcov, masline verzi. Ingrediente: 4 fileuri de somon (600 g) piper sare 1 legatura verdeata, preferabil patrunjel 70 g unt 20 ml vin alb 3 linguri ulei de rapita 2 catei de usturoi 1 […]

Tarta cu file de somon

Tarta cu file de somon din: faina, unt, sare, lapte, file de somon, lapte, smantana, oua, galbenusuri, telemea, tarhon, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru umplutura: 350 g file de somon 150 ml lapte 200 ml smantana 2 oua si 2 […]

Somn dulce picant

Somn dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite busuioc proaspat, tocat marunt 1 lingurita sare […]

Reteta somon teriyak

Somon teriyaki

Somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura zahar     Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20 […]

Somon cu verdeţuri

Somon cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 punca amestec fructe de salata (circa […]

Fileuri de şalău cu cartofi

Macrouri în stil marocan

Macrouri în stil marocan din: fileuri de macrou, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, paprika, chimen, seminte de coriandru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite paprika 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1 lingurita praf […]

Salata in straturi cu peste afumat

O reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa, peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză   Mod de preparare: Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Tai ceapa peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu […]

retete

Peşte la cuptor cu sos de roşii

Peşte la cuptor cu sos de roşii din: masline, capere, rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel.   Ingrediente: 2-3 peşti de orice fel, file  sau întreg 100 g măsline negre  fără sâmburi capere 1 conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi oregano pătrunjel     Mod de preparare: […]

Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie

Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt     Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare […]

Salata de paste cu ton, mango si ridichi

Salata de paste cu ton, mango si ridichi din: ton in suc propriu, morcov, ridichi, mango, lamaie, rosii cherry, masline verzi, mazare, paste, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu ton in suc prorpiu 1 morcov 6 ridichi 1 fructe mango 1 lamaie 10 rosii cherry 50 g masline verzi 50 g mazare […]

Hering in sos provensal

Hering in sos provensal din: hering, ierburi de provence, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 1/2 kg hering congelat sau alt peste proaspat 1 lingurita ierburi de Provence 50 ml ulei de masline 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele de cap şi intestine, îl speli bine şi îl pui într-un castron. Amesteci uleiul […]

Salata de fructe de mare cu sos

Salata de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate, vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute. Ingrediente: 200 g mix de fructe de mare 1 castravete 1 ardei gras 1 lingura cu masline rondele 2 linguri […]

Crap la grătar cu sos

Crap la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 3 kg 500 ml de vin alb sec 500 ml smantana pentru gatit 5 cepe mici 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper macinat 2 morcovi sare si piper     Mod de preparare: Curăţaţi peştele […]

Reteta zilei: Tacos cu creveti

Tacos cu creveti din: creveti, pesmet, piper cayenne, sare, boia de ardei, praf de usturoi, tortilla, avocado, rosii cherry, sos, branza, sos de smantana, ceapa rosie, varza, mar, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 1/2 kg creveți, decorticati 3 linguri pesmet 1/8 lingurita piper cayenne sare 1/8 lingurita boia de ardei 1/8 lingurița praf de […]

Pastrav cu ardei gras si praz

Păstrăv cu spanac si ardei gras

Păstrăv cu spanac si ardei gras din: pastravi, spanac verde, ceapa, ardei gras, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 kg spanac verde 1 ceapa mare 1 ardei gas rosu 100 ml ulei 1 lamaie sare piper     Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu […]

Paste cu somon afumat la cuptor

Paste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb. Ingrediente: 300 g amestec de ciuperci, taiate felii zeama de la 1 lamaie 25 g parmezan 2 linguri patrunjel, tocat 60 g unt 30 g faina 450 ml lapte 50 […]

Sardine fripte cu sos picant cu cocos

Sardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric […]

Ciorba de peste cu spanac si bame

Ciorba de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame, ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia.   Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba 500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti […]

Ciorba de biban cu cartofi

Ciorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati […]

Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă

Macrou fript, cu salata caldă de roşii

Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele […]

Cioppino cu carne de crab si biban de mare

Cioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa.   Ingrediente: 4 cepe tocate 2 tulpini de telina tocate un pastarnac tocat o capatana de usturoi pisata o sticla de […]

Bulion de pastrav, midii si creveti

Bulion de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav, creveti, midii, ierburi.   Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini […]

Peste (morun) cu ciuperci

Rulouri de peste cu sos de ciuperci

Rulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon. Ingrediente: 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod) 4 linguri pasta de masline 1 lingura ulei de masline 250 g ciuperci, taiate felii 100 ml vin alb sec sau […]

Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri […]

Peste pane cu sos si lamaie

Peste pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie. Ingrediente: pentru sosul de inmuiat: coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri zeama 1/2 lingurita zahar tos […]