Somon la cuptor cu fenicul

Somon la cuptor cu fenicul din: unt, bulb de fneicul, praz, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vin alb, mustar de dijon, fileuri de somon, marar, ulei de floarea soarelui, piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 50 g unt 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri 2 fire de praz, partea alba, taiat felii subtiri coaja de la […]

Şalău cu topping picant de brânză şi hrean

Şalău cu topping picant de brânză şi hrean din: fileu de salau, unt, branza cheddar, hot sauce, hrean, mustar de dijon, ceapa, sos worcestershire, usturoi, sare, piper alb. Ingrediente: 2 bucati fileu de salau (circa 250 g fiecare) 1 lingura unt topit 1 cana branza Cheddar rasa 2 lingurite hot sauce 2 linguri hrean ras […]

Curry de peşte în stil asiatic

Curry de peşte în stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, praf de curry, zeama de lamaie, zahar tos, ceapa verde, fasole verde, file de peste, patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 catei de usturoi, zdrobiti 25 g ghimbir, razuit 2 linguri praf de curry 400 ml lapte de […]

Peşte marinat în suc de citrice

Peşte marinat în suc de citrice din: fileu de peste, condimente ajun, zeama de lime, zeama de lamaie. Este o reţetă foarte simplă, care se poate prepara cu orice fel de peşte. Condimentul Cajun este folosit în multe reţete, cu toate tipurile de carne. Ingrediente: 4 bucati fileu de peste (circa 250 g fiecare) 4 […]

Frigarui de sepii

Frigarui de sepii

Frigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri […]

Peste in crusta de sare – usor de preparat

Peste in crusta de sare din: crap, rozmarin, portocale, boabe de fenicul, sare, albusuri. Ingrediente: 2 crapi (de 600 g fiecare) 2 fire rozmarin 3 portocale 1 lingura boabe de fenicul 800 g sare 2 albusuri   Mod de preparare: Se spala si se sterg pestii. Se spala 2 portocale si se taie felii subtiri, […]

Somn cu sos tropical

Somn cu sos tropical din: somn, nectar de mango, gem de caise, zeama de lime, miere, ardei iute, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somn 1 cana nectar de mango 1/4 cana gem de caise 3 linguri zeama de lime 3 linguri miere 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt […]

Cum se prepara Sandwichuri cu homar (video)

Cum se prepara Sandwichuri cu homar. Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea. Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două felii de pâine, astfel încât să poată mânca fără […]

Reteta zilei: Paella cu paste

Paella cu paste din: creveti, apa, supa de pui, frunze de dafin, ulei de masline, usturoi, ardei rosu, sare, piper, spaghete, ceapa, rosii, boia, pasta de hamsii, vin, patrunjel, lamaie verde.   Ingrediente: 1 kg creveți, decorticati 2 3/4 cana de apa 1 cana supa de pui frunze de dafin 3 linguri plus 2 lingurite […]

Păstrăv in sos de smantană

Chefal cu legume si tarhon

Chefal cu legume si tarhon din: chefal, zucchini, ardei gras, ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, sare, piper.   Ingrediente: 2 pesti chefal nu prea mari, curatati de solzi si intestine 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 […]

Salata de ton la gratar cu mango

Salata de ton la gratar cu mango din: ulei de masline, zeama de limeta, patrunjel, menta, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, salata, mango, alune, castravete, ardei gras, ton, avocado.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o lingura si jumatate de zeama de limeta o lingura si jumatate de patrunjel tocat o lingura […]

Rulouri cu peşte şi sos

Rulouri cu peşte şi sos din: file de peste, faina, oua, lamaie, seminte de mac, condiment pentru peste, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie, menta, iaurt. Ingrediente: 400 g file peste 200 g faina 3 oua 1 lamaie 1 lingura seminte de mac condiment pentru peste sare piper pentru sos: coaja rasa si […]

Crap fript cu sos picant

Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei

Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri […]

Salata de paste cu ton si verdeturi

Salata de ton cu paste

Salata de ton cu paste din: paste fusilli, ton, ceapa, ardei verde, boabe de porumb, sare, piper, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic, usturoi. Ingrediente: 250 g paste fusilli o cutie de ton scursa de lichid jumatate de ceapa tocata jumatate de ardei verde tocat un sfert de cana de boabe de porumb […]

Salata picanta cu tofu

Salata de ton cu tofu

Salata de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi, ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in suc propriu scurse 2 rosii cubulete un sfert de cana de muraturi 4 catei de […]

Peste cu mustar

Peste cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei   Mod de preparare: Peştii se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal. Muştarul şi uleiul se freacă şi se ung peştii. Se îmbracă în bacon. Se frig peştii […]

Salată cu scrumbie

Salata de scrumbie marinata cu mar

Salata de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare, piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2 lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri de otet de vin un bulb de fenicul 2 mere […]

Cum se prepara curry cu dovleac si peste (video)

Cum se prepara curry cu dovleac si peste – o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru prânz sau cină. Aroma bogată a pastei de curry roșu se îmbină perfect cu dulceața naturală a dovleacului și delicatețea peștelui. Laptele de cocos adaugă o notă cremoasă, iar ghimbirul și ardeiul iute oferă un pic de căldură și […]

Salată caldă cu farfalle si piept de pui

Salata de farfale cu peste

Salata de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline, sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde. Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon 250 g mazare 1 lingura unt 250 g file de […]

Salata de sardine cu avocado

Salata de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni, spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de germeni o mana de spanac jumatate de ceapa de apa […]

Salata de macrou afumat

Salata de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata, castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: zeama a 2 lamai 2 lingurite de hrean ras 2 fileuri de macrou afumat cateva frunze de salata rupte in bucati un castravete feliat o ceapa […]

Creveti cu mango

Salata de creveti cu mango

Salata de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango, avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2 […]

Salata de cartofi cu pastrav

Salata de cartofi cu pastrav din: cartofi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, hrean, pastrav afumat. Ingrediente: 700 g cartofi noi o legatura de ceapa verde sau o ceapa de apa cateva fire de patrunjel sare si piper dupa gust 3 linguri de ulei de masline o lamaie o lingurita de hrean ras […]

Salata cu castraveti, ardei gras si ton

Salata cu castraveti, ardei gras si ton din: ton, castraveti, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare.   Ingrediente: 200 de grame de ton bucăți (în apă sau în ulei, la cutie) 2 castraveţi mici (de grădină) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie pătrunjel (pentru decor) […]

Salată de rădăcinoase

Salata de biban cu mandarine si radacinoase

Salata de biban cu mandarine si radacinoase din: ardei grasi, seminte de susan, morcovi, ceapa, tulpina de telina, mandarine, rosie, ghimbir, biban, ulei de susan, otet de orez, usturoi, ceapa verde, suc de portocale, sos de soia, amidon de porumb, ulei de masline. Ingrediente: 2 ardei grasi feliati un sfert de lingurita de seminte de […]

Salata delicioasa cu fructe de mare

Salata delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin, ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici, calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa tocata 2 tulpini de […]

Paste cu sos si somon

Paste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g […]

Tocanita de calamari

Tocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana […]

Panzanella cu somon

Panzanella cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon.   Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei de masline felii de […]

Tocanita de peste

Tocanita de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute, patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare (halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de zeama de limeta sare si piper […]

Paste cu peste afumat

Paste cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Poate iti place si: Paste cu sos de peste si rosii Paste cu sos de peste Peste cu andive si paste   Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1 cutie ton bucati o limeta o legatura de […]

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec […]