Şalău cu legume la cuptor

Şalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper.   Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel 5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama unei lămîi 3-4 linguri ulei […]

Somon prajit cu smantana si sos

Somon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana. Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon (fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2 legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri […]

Somon cu spanac si sos tartar

Somon cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere, sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o lingurita capere sare piper o lamaie   Mod de preparare: Prăjeşte somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin […]

Pastrav cu bacon si fasole verde

Pastrav cu bacon si fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon afumat, rosie, ardei capia, lamai si patrunjel. Ingrediente: 4 bucata păstrăvi  ulei de prăjit sare grunjoasă 4 bucati usturoi 100 g mălai  piper măcinat cimbru uscat600 g fasole verde fideluta 4 linguri ulei de măsline  oţet […]

Supa de somon cu lamaie si spanac

Supa de somon cu lamaie si spanac din: file de somon, lamai, sare grunjoasa, ardei iute, ceapa, morcovi, ardei gras, spanac si crutoane cu unt. Ingrediente: 3 bucati file de somon 4 bucati lămâi  sare grunjoasă, piper măcinat 1 bucata ardei iute 2 bucati ceapă 2 bucati morcovi 1 bucata aedei gras 200 g spanac  crutoane cu unt   Mod de preparare: […]

Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel

Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai, rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel, sos de mustar cu hrean, piper si sare. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce 2-3 lamai 1 crenguta rozmarin verde 2 bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi 50 g unt 4 roşii 1 legatura pătrunjel […]

Cornete de şuncă cu ou in aspic

Cornete cu branza si somon afumat

O reteta delicioasa de cornete cu: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna (din comerţ) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri de smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat   Mod de preparare: Condimentezi cu sare şi piper după […]

Peşte dobrogean

Peşte dobrogean din: peste, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, pasta de rosii, lamai, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1-2 pesti (circa 2 kg) 4 ardei grasi 3-4 rosii 2 capatani de usturoi 200 ml ulei 50 g pasta de rosii 2-3 lamai 100 ml vin alb sec patrunjel verde sare piper […]

Salata cu pastrav afumat si cartofi

Salata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar. Ingrediente: 800 g de cartofi, necuratati de coaja 1 lingura de otet de vin rosu 2 lingurite de marar, tocat marunt 1 lingura cu capere mici in saramura, […]

Rosii umplute cu peste si orez

O reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare. Ingrediente: 150 g peşte slab 3 roşii 2 linguri orez 1/2 ceapă 1 linguriţă ulei 2-3 fire pătrunjel 2 linguri iaurt sare   Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat, fierbi orezul cu 1 ceaşcă […]

Reteta zilei: Peste la tigaie in unt

Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite. […]

Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza

Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat, mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1 mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri cu iaurt gras 2 cartofi fierti 1 morcov fiert 2 […]

Plachie de crap cu mamaliga

Plachie de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare, piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura faina sare piper 1 pahar bors 1 legatura patrunjel 1 pahar apa   Mod de preparare: […]

Salată cu peşte si ardei capia

Salată cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa 2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet balsamic o […]

Gratin de peşte şi creveţi

Peste gratinat pe pat de rosii

Peste gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare, piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia 30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C. […]

Tarta cu peste si legume

Tarta cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi, fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei, sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata rucola 100 g porumb din […]

File de dorada cu fenicul si rosii

File de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin, suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3 linguri […]

File de peşte cu varză de Bruxelles

File de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de mirodenii pentru peste 160 g unt 1 […]

Turte cu somon afumat si mascarpone

Turte cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat, rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar, maruntite 2 linguri de capere mici […]

Bulete mediteraneene cu ton

Bulete umplute cu peşte

Bulete umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina, fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste 600 g rosii un ardei capia o […]

Sardine cu roşii la cuptor

Sardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei.   Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o paine alba 100 […]

Peste cu spanac si sos de mustar

Peste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives.   Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un strop de otet […]

Saramura de peste pentru iarna

Saramura de peste cu mamaliga

Saramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g rosii doua frunze de dafin o lingurita cu […]

Orez cu fructe de mare

Taitei de orez cu fructe de mare

Taitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb […]

Tartine cu somon afumat si ardei gras

Tartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2 linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g branza de vaci […]

Supă de broccoli cu peşte

Supă de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si cimbru.   Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura faina 200 ml smantana sare […]

Cosulete cu salata de peste

Cosulete cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare.   Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru aluat: 500 g faina 250 g […]

Rulouri din şuncă si garnitură de mazare

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de […]

Salată cu peşte afumat si naut

Salată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o salata verde 250 g rosii cherry […]

Rulouri de peşte cu legume

Rulouri de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata.   Ingrediente: 500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina 300 g ciuperci 100 […]

Placinta de peste cu crusta de cartofi

Placinta de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt, galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste, smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare, oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie.   Ingredinete: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara […]

Salata cu fasole verde cu macrou

Macrou cu fasole verde

Macrou cu fasole verde din ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline,  piper, rosii, sare, ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5 roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml […]