Salată de ton cu ţelină

Salată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca.   Ingrediente: doua conserve ton in ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o lingura cu capere 100 g ciuperci […]

Macrou cu branza si masline

Macrou cu branza si masline: Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri […]

File de peşte cu fenicul

File de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline.   Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3 bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte dulce 100 g masline feliate […]

Crap cu fenicul si telina la cuptor

Crap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez.   Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml vin alb sec un mrocov o […]

Chiftele de peşte cu sos

Chiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida.   Inrgediente: 500 g fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6 catei de usturoi doua […]

Peşte cu sos curry

Peşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi.   Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii doua gulii o lamaie o lingura […]

Lup de mare cu legume

Lup de mare cu legume din: vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei.   Ingrediente: un kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă 30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui […]

Budinca de peste cu taitei

Budinca de peste cu cartofi si fenicul

Budinca de peste cu cartofi si fenicul din: cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.   Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată […]

Ardei pane cu branza si bere

Peşte pane cu salată de ardei

Peşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o lingurita cu zahar tos o portocala 3 […]

Rulouri de merluciu cu orez

Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc

Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc din: merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: […]

File de cod cu sos verde

File de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline.   Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare piper 100 g masline […]

Mâncare cu peşte şi curry

Mâncare cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi, lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o lingurita cu pudra de curry o […]

Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci

Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac, usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate […]

Supă de piersici cu migdale

Supa de peste cu orez si migdale

O reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii decojite […]

Ciorba cu mai multe feluri de peste

Ciorba de pastrav cu legume

O reteta delicioasa de ciorba de peste cu: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină 600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1 lingură pătrunjel tocat 350 g file de […]

Cartofi noi pane

Peşte pane cu cimbru şi cartofi

Peşte pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline, ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu ghimbir o jumatate de lingurita cu boia […]

Tomate umplute cu peste

Goleste pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna! […]

Aperitiv cu paine

Aperitiv cu paine  din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza, branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1 lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza […]

File de cod cu cartofi si telina

File de cod cu piure de cartofi si mazăre

File de cod cu piure de cartofi si mazăre din: cartofi, mazare, file de cod, piper, faina, unt, lapte, hrean, marar.   Ingrediente: 600 g cartofi sare 300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar   Mod […]

Bulete de cod in sos de cimbru

Bulete de cod in sos de cimbru din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod 4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare   Mod de preparare: Se pun […]

Rulouri de şalău cu paste

Rulouri de şalău cu paste din: fileuri de salau, frunze de salvie, morcovi, mazare, paste, mozzarella, lamaie, pesto de busuioc, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 8 frunze de salvie doi morcovi 200 g mazare 400 g paste 200 g mozzarella o lamaie o lingura de pesto de […]

Chefal în crustă de caşcaval

Chefal în crustă de caşcaval din: fileuri de chefal, miez de nuca, ceapa, ou, ulei de masline, mustar dulce, branza telemea, cascaval, broccoli, sare, piper, lamaie, patrunjel, smantana si sos de rosii picant. Ingrediente: 4 fileuri de chefal 100 g miez de nuca o ceapa un ou 50 ml ulei de masline o lingura cu […]

Rulouri din clatite cu somon

Rulouri din clatite cu somon din: hrisca, smatana, somon, piper rosu boabe, piper rosu macinat, boia, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 6 clătite din hrişcă 200 g smântână 12 felii mari de somon fume 1 linguriţă de piper roşu boabe 1 linguriţă de piper roşu măcinat 1 linguriţă de boia câteva picături de […]

Peste afumat cu legume

Peste afumat cu porumb si mazare

Peste afumat cu porumb si mazare din: orez, porumb, mazare, ardei gras, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din con­servă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper Mod […]

Peste cu linte

Peste afumat cu linte si ceapa

Peste afumat cu linte si ceapa din: linte, rosii cherry, ceapa verde, usturoi, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat.   Ingrediente: 4 fileuri de macrou afumat 250 g linte 200 g roşii cherry două le­gături ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia 75 ml ulei de măsline sare piper oregano […]

Peşte cu broccoli şi roşii

Peşte cu broccoli şi roşii din: broccoli, fileuri de peste, rosii, ardei grasi, masline, oregano, arpagic, cascaval, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt.   Ingrediente: 500 g broccoli 500 g fileuri de peste 5 rosii doi ardei grasi 100 g masline feliate o lingurita cu oregano 100 g arpagic 200 g cascaval […]

Paste picante cu somon in sos de smantana

Paste picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute, taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de somon, suc de lamaie si ceapa verde.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 400 g taitei subtiri sare piper 2 linguri unt 100 ml vin […]

Salata de legume si peste

Salata de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar, cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar.   Ingrediente: 5 oua o lingura mustar dulce 4 linguri cu maioneza 3 linguri cu smantana un mar 4 cartofi 400 g creveti 300 g fileuri de […]

Somon cu spanac

Somon cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce, faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel si miez de nuca.   Ingrediente: 4 cotlete de somon mai mari 600 g spanac congelat o lingurita cu pudra de curry 100 ml lapte dulce o lingura cu faina 50 […]

Stavrid marinat

Stavrid marinat din: piper boabe, boabe de mustar, foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet     Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele în borcane, cu piper şi boabe de muştar. Fierbi […]

Paste cu peste si praz

Paste cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel rosii ardei […]

Spaghete cu sos de roşii si ton

Spaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc propriu (conserva) 2 […]