Peste in suc de portocale

Peste in suc de portocale

Peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe 2 foi de dafin sare […]

Degeţele din peşte cu orez

Degeţele din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide, curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei, patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g curry 3 g […]

Crap împănat pe pat de fenicul

Crap împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie, dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, […]

Somon cu sos de prune

Somon cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie, ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi, orez si paste de orez.   Ingrediente: 4 cotlete de somon 500 g prune o legatura ceapa verde o lamaie un ardei iute 100 ml ulei de masline 5 fire de […]

Turte de peste

Turte din peşte

Turte din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coajă şi îi fierbi […]

Calcan cu orez şi sos picant

Calcan cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii, morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune, sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei.   Ingrediente: un calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin alb 4 catei de usturoi […]

Somon cu legume si crema de branza

Somon cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi, ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc, crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi 6 catei de usturoi, feliati 5 ardei […]

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

Spaghete cu somon pe pat de spanac

Spaghete cu somon pe pat de spanac  din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de masline extravirgin, usturoi si spaghete.   Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri capere 60g busuioc proaspat […]

Şprot cu legume

Şprot cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul, usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine […]

Bors pescaresc dres cu ou

Bors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1 radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde leustean (suplimentar) sare piper […]

Chifteluţe de păstrăv

Chifteluţe de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine, pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6 fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba inmuiata in lapte de soia […]

Paste cu ton si rosii cherry

Paste cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă, adaugă sare şi amestecă. Toarnă […]

Curry cu fasole verde si peste

Curry cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa, lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde.   Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1 ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente supa de […]

Tartine cu macrou

Tartine cu macrou afumat si sfecla

Feliază 1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta buna!  

Biban cu sos de smantana

O reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana, usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde 300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline […]

Salată cu hering marinat

Salată cu hering marinat din: cartofi, conopida, porumb, castraveti, hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper, busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75 […]

Rechin în sos de vin

Rechin în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere, vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin alb zeama de la o lamaie busuioc sare   Mod de preparare: încinge o tigaie de […]

Pizza cu ton şi ceapă

Pizza cu ton, măsline si rucola

Pizza cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei, capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella 10 masline, fara samburi […]

Chifle cu ton si ketchup

Minichifle cu ton

Minichifle cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar, piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1 varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare   […]

Gratin cu peste si cartofi

Gratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de […]

Paste cu somon afumat si ardei iute

Paste cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa de la 1 lamaie […]

Salata de fasole verde cu ton

Salata de ton cu cartofi si fasole verde

Salata de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru, marar si salata verde.   Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 […]

Bruschete cu peste

Bruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare […]

Pastrav pe pat de legume

Peste pe pat de legume

Peste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa […]

Somon la cuptor cu praz

Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână

Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper […]

Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu

Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb sec Sare si piper dupa gust Cartofi si […]

Pastrav inabusit

Pastrav inabusit

Pastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g mix de legume congelate sare piper negru proaspat   Mod de preparare: Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Freacă-l cu sare […]

Rondele de crap cu stevie

Rondele de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa si stergeti-le cu […]

Macrou cu sos de muştar

Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar

Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru, mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru 200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l […]

Crochete de peste cu sos de lime si mango

Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet

Crochete de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute, piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei, faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de crab fierta 125g pește afumat fiert 250g […]

Morun cu rosii si ciuperci

Morun cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 4 bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri cu sos pesto […]

Reteta zilei: Supa de peşte

Supa de peste din: peste, ceapa, praz, morcov, telina, usturoi, orsii, pasta de tomate, anason, sofran, patrunjel, supa de peste, coniac, ulei vegetal, smantana, sare, piper, suc de lamaie. Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat.   Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa tocata 80 […]