Reteta zilei: Crochete de peste

Crochete de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2 linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet     Mod de preparare: Fileurile de cod se spala […]

Cartofi umpluti cu salata de ton

Cartofi umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper, ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi 400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar   Mod […]

Supa de peste (crap)

Supa de peste (crap) din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii, ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1 ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2 lingurite paprika sare (dupa gust) ulei   Mod de […]

Tarta cu mazare si peste

Tarta cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce, unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 […]

Pastrav la gratar cu garnitura

Pastrav la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si unt. Poate te intereseaza si: Pastrav la gratar cu cimbru si rozmarin Pastrav la gratar cu garnitura de cartofi Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o […]

Şalău cu legume

Şalău cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa, condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper […]

Peşte în stil mediteranean

Peste la gratar in stil mediteranean

Peste la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi, samburi de pin, masline negre si lamaie. Ingrediente: 4 pesti curatati 4 linguri suc de lamaie sare piper 1/2 legatura patrunjel 3 catei de usturoi 2 ardei iuti rosii 2 fire rozmarin 4 […]

Tarta cu peste si parmezan

Tarta cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa, zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2 cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi […]

Creveţi crocanţi

Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma

Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2 linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de porumb  ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul […]

Supa de peste cu legume si fidea

Supa de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi, cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina 1 lamaie […]

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi

Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii, lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3 cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi ulei 2 pahare de vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi […]

Salate

Salata cu peste afumat si ridichi

Salata cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 320 g păstrăv afumat fără piele 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei […]

Musaca de peste cu ciuperci

Musaca de cartofi cu peşte

Musaca de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri.   Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi de dafin piper […]

Peşte cu măsline şi castraveciori

Peşte cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa, castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin.   Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5 castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi […]

Gustare cu ton si maioneza

Gustare cu ton si maioneza din: covrigi cu susan, ton maruntit, maioneza, ceapa verde, rosie, ceapa alba si sare.   Ingrediente: 2 covrigi mari cu susan 1 conserva cu ton maruntit 3 linguri cu maioneza 2 fire de ceapa verde 1 rosie 1 ceapa alba mica sare   Mod de preparare: Scurge tonul de ulei […]

Tocană de creveţi cu roşii si capere

Tocană de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb, supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere, patrunjel si paine prajita. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata 4 tulpini […]

Somon cu avocado si ghimbir

Somon cu avocado si ghimbir din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, ghimbir, sare, piper si suc de limette. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata de preparare) 2 fructe avocado 4 roșii 1 limettă 2 dovlecei 1 bucățică ghimbir sare piper sucul de la 2 limette   Mod de preparare: Se curăță de coajă fructele […]

Clatite cu somon

Clatite cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean, verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1 lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt topit 200 g somon […]

Salată cu macrou şi legume

Salată cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat, seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie, mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1 mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte […]

Cod la cuptor cu ciuperci

Cod la cuptor cu ciuperci din: cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de […]

Peste in crustă de mălai

O reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii […]

Dorada la cuptor cu rosii cherry

Reteta zilei: Dorada la cuptor cu rosii cherry

Dorada la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt   […]

Biban la tigaie cu sos

Biban la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute 400 g de rosii tocate din […]

Spaghete cu creveti

Spaghete cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta, patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant. Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1 catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin […]

Cheese and artichoke fondue

Fondue de cocos cu ananas şi curry

Fondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1 ceapa 4 linguri migdale macinate […]

Somon în foitaj cu varză şi legume

Somon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1 albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1 lingura marar tocat 1 […]

Calamar cu sos de rosii

Calamar cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin, otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat si taiat in inele groase […]

Scallops with Scallions

Midii cu ghimbir si ardei iute

Midii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti […]

Zacusca de pastruga

Zacusca de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin, cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml ulei […]

Creveti cu cartofi copti

Creveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite 10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust   Mod de preparare: […]

Supa simpla de peste cu legume

Supă de peste cu legume

Supă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper […]

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon. Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a 100 g) 2 linguri unt topit piper 100 […]