Cod cu brânză şi cartofi copţi

Cod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata.   Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1 lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate 50 g cheddar, ras 100 g […]

Peste cu varza si rosii

File de peşte cu varză şi tăiţei

File de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie, sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant, smantana, verdeata si mustar dulce.   Ingrediente: 4 fileuri de pangasius (a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei 500 g taitei […]

Retete gustoase: Peste umplut

Peste umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1 cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu […]

Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.   Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi   Mod de preparare: Se spala pestele, din […]

Frigăruie cu somon

Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde

Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie, cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si ulei de masline.   Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de masline     Mod de […]

Pasta de peste

Pasta de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant, maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau 2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4 linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare   Mod de preparare: Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l […]

Ciorba de peste cu cartofi

Ciorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1 legatura de marar sare […]

Sprot pane

Salată cu şprot afumat si sos

Salată cu şprot afumat si sos: sprot afumat, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă […]

Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon

Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton, lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1 conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in casa   Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa […]

Somon cu lamaie si cuscus

Somon cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala 1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de ruccola frunze […]

Salata cu peste in stil italian

Salata cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov, radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe, piper maicnat si sare.   Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2 cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 […]

Placinta de peste

Placinta delicioasa de peste

Placinta delicioasa de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt, sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2 bucati cod 800 ml lapte 2 cepe 100 g masline negre fara samburi un galbenus 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se păstrează […]

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

File de peşte cu sos alb

O reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3 […]

Salata de peste si andive

Salata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1 andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa seminte […]

Peste la cuptor cu fenicul

Peste cu fenicul la cuptor

Peste cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1 ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1 lingură frunze de oregano proaspete câteva […]

Briose cu ansoa

Briose cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt, piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3 linguri unt piper sare     Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe mici, indivi­duale unse cu unt. […]

Salau cu linte

Salau cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Puneţi lintea la fiert […]

Caltabosi cu sos

Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton

Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei grasi, bucati de ton, branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper.   Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu mustar seminte […]

Tarta cu peste si verdeata

Tarta cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste, ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar 1 […]

Omleta cu somon

Mic dejun cu omleta si somon

Mic dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar, tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust   Mod de […]

Clătite cu sardine

O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui […]

Melcisori cu somon afumat

Melcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat […]

Peste cu rozmarin

Peste cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi, cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri ulei de masline un ardei iute   Mod de preparare: Se […]

Pastrav cu sos picant

Pastrav cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare piper 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală bine în […]

Spaghete cu peste si legume

Spaghete cu peste crocant

Spaghete cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet, ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7 linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de […]

Somon dulce cu legume

Somon cu legume fierte

Somon cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole, morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru. Ingrediente: 800 g somon sare piper 3-4 cartofi 200 g porumb din conserva 100 g fasole fideluta 1-2 morcovi 2 rosii 50 g unt 2-3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3-4 lamai 2-3 crengute cimbru […]

Rulouri de orez cu ton

Reteta zilei: Rulouri de orez cu ton picant

Rulouri de orez cu ton picant din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton, maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi. Ingrediente: 1 ceasca de orez sushi 1 1/2 linguri otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurița de sare Ingrediente: 1 lingurita otet […]

Sardine cu garnitură de fasole

O reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, frunza de dafin, ardei gras, rosii, morcov, telina, sardine, malai, masline, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, uraturi. Ingrediente: 250 g fasole bcabe o ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o felie de ţelină 800 g sardine 150 g mălai 100 […]

Caracatiţă cu orez şi şofran

O reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi un ardei iute […]

Şalău în aspic cu portocale

Şalău în aspic cu portocale din: file de salau, aspic, gelatina, portocale, verdeata, sare si piper. Aspic rapid – Se prepară o supă din oase (de viţel, curcan, pui, cocoş, porc), foarte concentrată. (2kg. oase la 5 l apă), în supă se fierb şi legume: morcovi, ceapă, ţelină, pătrunjel, păstârnac, gulie. Acestea se adaugă după […]

Peste cu creveti in stil mediteranean

Peste cu creveti in stil mediteranean din: ulei de masline, usturoi, scortisoara, praf de chilli, coaja de portocala, vin alb, conserva de rosii, zahar, amestec de masline, file de peste alb, creveti, patrunjel, coaja de lamaie si pesmet. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8 catei de usturoi, tocati marunt 1 baton de scortisoara de […]

Biban dungat la tigaie

Biban dungat la tigaie din: ulei de arahide, fileuri de biban dungat, sare grunjoasa, piper negru, unt fara sare si cimbru. Ingrediente: 2 linguri ulei de arahide 4 fileuri de biban dungat sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat 3 linguri de unt fara sare 2 crengute de cimbru proaspat sare de mare grunjoasa   […]