Peste alb fiert in sos de vin

Peşte alb cu lămaie verde şi sos picant

Peşte alb cu lămîie verde şi sos picant din: ulei de masline, praf de ardei iute, frunze de spanac, sparanghel, fileuri de peste, ceapa verde, lamaie verde, sare si piper.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1/2 lingurita praf de ardei iute 2 cani cu frunze de spanac proaspete 12 tulpini de sparanghel […]

Pastrav cu spanac

Pastrav cu spanac din: pastravi, spanac, ceapa, ulei, lamaie, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 8 pastravi 500 g spanac 1 ceapa 500 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa maghiran uscat sare piper   Mod de preparare: Curtati pestii, spalati-i si presarati-i cu sare si piper. Prajiti-i in 50 ml ulei pana se patrund bine […]

Macrou cu portocale la cuptor

Macrou cu portocale la cuptor din: macrou, portocala, lamaie, ulei, vin alb sec, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati macrou 1 portocala 1 lamaie 50 ml ulei 150 ml vin alb sec 1 lingura sos de soia sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper. […]

Chec cu somon afumat

Chec cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru, smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat, cascaval, marar, parmezan, unt si faina.   Ingrediente: 6 oua 360 g faina alba 1 pliculet praf de copt 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru macinat 200 g smantana acra […]

Salată de peşte cu oua si portocala

Salată de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere, castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peste 4-5 lingurite mustar 1-2 cepe rosii 3 mere 2 castraveti (murati) 4 oua fierte 1/2 cesti de orez fiert cu putin curyy 100 ml ulei 50 […]

retete

Filé de peste cu oua pe pat de legume

Filé de peste cu oua pe pat de legume din: cartofi, oua, ciuperci, ulei, fileuri de cod, lapte, ou, cascaval, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă fierte tari 200 g ciuperci din conservă 3 linguri ulei 700 g fileuri de cod congelate 150 ml lapte 1 ou 100 g cașcaval ras […]

Crap la cuptor cu cartofi taranesti

Crap la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 1,5 kg) 2 cepe 4 rosii 2-3 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate 250 ml vin alb sec 4 cartofi mari 100 g unt 1 legatura […]

Sardine in crusta de malai

O reteta delicioasa de sardine cu:malai, lapte dulce, porumb, smantana, iaurt, pudra curry, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui […]

Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi

Reteta zilei: Sandwich cu ton

Sandwich cu ton din: ton, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rosu, castraveti murati, maioneza, crema de branza, otet, ulei de masline extravirgin si paine.   Ingrediente: 1 conserva de ton 2 rosii 2 cepe verzi 1 morcov 1 ardei rosu 5 castraveti murati 2 linguri maioneza 2 linguri crema de branza otet ulei de masline […]

Pangasius cu morcovi

Pangasius la tava

Pangasius la tava din: file de pangasius, ulei de masline, seminte de coriandru, cimbru uscat, vin alb sec, sos de soia, patrunjel si cartofi.   Ingrediente: 400 g file de pangasius 100 ml ulei de masline 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate 1 lingura rasa cimbru uscat 100 ml vin alb sec 1 lingurita […]

Cod în sos de mustar

Cod în sos de mustar din: faina, unt, smantana, lapte, mustar cu boabe, boabe de piper rosu, cartofi rosii, sare, morcovi, praz, broccoli, fileuri de cod, suc de lamaie, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri făină 4 linguri unt 300 ml smântână 500 ml lapte 1 lingură muștar cu boabe mari 2 linguri boabe de […]

Ciorba de peste (Bors de peste)

Borş de peşte (crap)

Borş de peşte din: crap, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, bors, leustean, sare si unt. Ingrediente: 1,5 kg crap 3 cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardei gras 2 cepe 500 ml bors leustean sare unt   Mod de preparare: Curăţă peştele şi spală-l sub jet de apă rece. Porţionează-l în bucăţi potrivite şi […]

Scrumbie cu fulgi de migdale

Scrumbie cu fulgi de migdale din: scrumbii, lamaie, hrean in otet, mustar, ardei iute, fulgi de migdale, cartofi, ulei de masline, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 scrumbii 4 felii de lamaie 2 lingurite cu hrean in otet 2 lingurite cu mustar 1 ardei iute 100 g fulgi de migdale 3-4 cartofi albi ulei de […]

Chiftele aromate cu somon

Reteta zilei: Chiftele cu somon

Chiftele cu somon din: piure de cartofi, somon, ou, lamaie, faina, marar, sare, piper si ulei de masline.   Ingrediente: 3 cesti de piure de cartofi 2 conserve somon 1 ou 1 lamaie faina marar Sare si piper dupa gust Ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un bol mare combina piureul de cartofi cu […]

Avocado cu orez si somon

Avocado cu orez si somon din: orez, file de somon, avocado, zeama de lamaie, sos de soia light, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute si frunze de coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 linguriţe sos de […]

Rulouri cu file de pastrav

Rulouri de peşte cu măsline şi salvie

Rulouri de peşte cu măsline şi salvie din: fileuri de peste, masline, capere, salvie, ardei iute, lamaie, unt, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de peste spada (somon, ton, pangasius) 200 g masline fara samburi 2 lingurite de capere 4 frunze de salvie 1 ardei iute 1 lamaie 2 linguri cu unt piper sare   […]

Pane de salau

Pane de salau din: file de salau, maghiran, usturoi, cimbru verde, sare, pesmet, unt, ulei, patrunjel si lamai. Ingrediente: 600 g file de salau o lingurita maghiran 4 catei usturoi sare cimbru verde 4 oua 300 g pesmet 50 g unt ulei pentru prajit o legatura patrunjel 2 lamai   Mod de preparare: Se porţionează […]

Păstrăvi in aspic

Salată de păstrăv cu andive si mere

Salată de păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara, gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente:  2 andive 2 mere sucul de la 1/2 lămâie 1/2 linguriță scorți­șoară 1  gogoșar acru tăiat felii 1 lingură unt 2 linguri […]

Pescada cozida com todos

Pescada cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente:  1 kg ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 […]

Caldeirada

Caldeirada din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura (aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales (chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300 […]

Salata cu ton si somon

Salata cu ton si somon din: cartofi, ton, fileu de somon, vin alb, miez de scoici, ardei grasi, rosii, oua rasfierte, ulei de masline, otet, coriandru, sare si piper.   Ingrediente: 500 g cartofi fierti in coaja si curatati 100 g ton in ulei 300 g fileu de somon proaspat 1 paharel vin alb 100 […]

Salau in sos alb

Salau in sos alb din: rondele de salau, unt, ulei de masline, smantana, sare grunjoasa, piper, faina, morcovi, usturoi, telina, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb demisec.   Ingrediente: 8 bucati rondele de salau 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 100 ml smantana lichida sare grunjoasa piper 2 linguri faina 4 morcovi […]

Ton cu paste

Ton cu paste din: paste cu ou, ton in ulei, broccoli, sare, piper, busuioc, cimbru, unt, uleid e masline si porumb boabe. Ingrediente: 300 g paste cu ou 300 g ton in ulei vegetal 300 g broccoli sare piper busuioc cimbru 50 g unt 2 lingurite ulei de masline 100 g porumb boabe   Mod […]

Cod cu hrean, creveţi şi roşii cherry

Cod cu hrean, creveţi şi roşii cherry din: file de cod, sare grunjoasa, oua, creveti, marar, patrunjel, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de cod 1-2 linguri de sare grunjoasa 2 oua 400 g creveti  proaspeti, nedecorticati marar patrunjel rosii cherry 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: La […]

File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

File de peste rumenit, cu sos de rom

File de peste rumenit, cu sos de rom din: somon, zeama de lamaie, coaja de lamaie, rom, zahar brun, miere, sos de soia, ghimbir, usturoi si ienibahar. Ingrediente: 1/2 somon, filetat zeama si coaja rasa de la 2 lamai, plus pentru servit 100 ml rom 50 g zahar brun 2 linguri miere 2 linguri sos […]

Tartine cu crema de somon fume

Tartine cu somon afumat si crema de branza

Tartine cu somon afumat si crema de branza din: somon afumat, crema de branza, marar, fulgi de ardei iute, piper rosu, zeama de lamaie si paine integrala. Ingrediente: file de somon afumat cremă de brânză mărar proaspăt fulgi de ardei iute piper roşu, măcinat puţină zeamă de lămâie felii de pâine integrală sau de baghetă […]

Salata de ton si cartofi

Salata de ton si cartofi din: ton, fasole verde pastai, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru macinat, marar si salata verde. Ingrediente: 30 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai sare […]

Buseuri cu cod si chorizo

Buseuri cu cod si chorizo din: mazare, menta, smantana, cod, ulei, chorizo si lamaie. Ingrediente: 50 g mazare 1 lingura menta 2 linguri smantana 300 g cod, taiat cuburi 1/2 lingura ulei 225 g chorizo, taiat felii sferturi de lamaie pentru servit   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Fierbe mazărea 3 […]

Sardine cu morcovi noi

Sardine cu morcovi noi din: sardine, morcovi, rosii, ulei, vin alb, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardine 500 g morcovi noi mici 4 rosii 500 ml ulei 2 cepe 50 ml vin ab sec 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 2 linguri zeama de lamaie sare piper   […]

Crap pe varza murata

Crap pe varza murata

Crap pe varza murata din: crap, varza murata, ceapa, morcov, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, seminte de chimen, piper si sare. Ingrediente: 1 crap (circa 2 kg) 1,5 kg varza murata 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 2-3 foi de dafin 1 lingura seminte de chimen piper […]

Somon la grătar cu sparanghel

Somon la grătar cu sparanghel din: medalion de somon, sparanghel, morcov, reductie de vin rosu, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g medalion de somon proaspat 300 g sparanghel 1 morcov 50 ml reductie de vin rosu 1 lamaie 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Ungeţi feliile […]

Cod la cuptor

Cod la cuptor din: fileuri de cod, unt, suc de lamaie, lapte, vin, sare, piper, patrunjel verde, piure de rosii, hrean si smantana.   Ingrediente: 6 fileuri de cod 50 g unt 1 lingura suc de lamaie 150 ml lapte 150 m vin sare piper patrunjel verde sos: 300 ml piure de rosii 2 linguri […]