Reteta zilei: Peste cu legume

Peste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.   Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia […]

Frigărui de pui Tandoori

Frigărui de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie, iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g) sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2 1/2 lingurite amestec de […]

Crochete învelite in somon

Crochete de somon

Crochete de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte, patrunjel, amidon, pesmet si ulei.   Ingrediente: 200 g somon proaspat 4 felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet ulei pentru prajit   Mod de […]

Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata

Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi. Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2 morcovi   Mod […]

Rulouri de peste cu orez

Rulouri de peste

Rulouri de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper, ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat   Mod de preparare: Se prajesc ceapa […]

File de peste in crusta de piper multicolor

File de peste in crusta de piper multicolor din: file de peste, piper, capere, lamaie, baby morcov, fasole galbena, broccoli, ardei gras, unt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g file peste alb 100 g piper boabe, multicolor 30 g capere 1 lamaie 200 g baby morocv 200 g fasole galbena 200 g broccoli […]

Sardine umplute

Sardine umplute din: sardine, file de ansoa, miez de paine, patrunjel, ulei de masline, lamaie, foi de dafin, pesmet, sare, piper, usturoi si ceapa verde.   Ingredinete: 750 g sardine 100 g file de ansoa 100 g miez de paine 50 g patrunjel 50 g ulei de masline 1 1/2 lamaie foi de dafin pesmet […]

File de ton marinat, la grătar

File de ton marinat, la grătar

File de ton marinat, la grătar din: file de ton, rozmarin, ulei de masline, ceapa verde, ardei copt, anghinare, ciuperci, busuioc si lamaie. Ingrediente: 180 g file de ton rozmarin proaspat ulei de masline 20 g ceapa verde 80 g ardei copt 80 g anghinare 30 g ciuperci de padure busuioc proaspat lamaie     […]

Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi

Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peste marunt 1-2 capete de peste 12 felii de paine 2 cepe 4 catei de usturoi patrunjel 2 […]

Risotto cu praz

Risotto cu praz din: orez, praz, vin, supa vegetala, ulei de masline si parmezan. Orezul nu se spală niciodată când pregătim risotto deoarece apa intră în bob, iar acesta se va dezintegra în timpul preparării. Supa vegetală trebuie să fie fierbinte în pemanenţă. De aceea o ţinem pe foc mic tot timpul preparării. Risotto se […]

Dorada prăjită cu garnitură de morcovi

Dorada prăjită cu garnitură de morcovi din: peste, morcovi, ardei grasi, faina, sare, piper, usturoi, otet si ulei. Ingrediente: 4 pesti intregi (250-300 grame fiecare) 8 morcovi potriviti 6 ardei grasi 200 g faina sare piper 1 capatana de usturoi 1 lingura de otet ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se curăţă peştii de […]

Dorada cu rozmarin

Dorada cu rozmarin din: dorada, cartofi, vin, ulei de floarea soarelui, sare, usturoi, piper, rosii cherry, otet aromatic si rozmarin. Ingrediente: 4 pesti dorada 8-10 cartofi 200 ml vin dulce 4-6 linguri ulei de floarea soarelui sare o capatana de usturoi piper negru macinat si boabe 300 g rosii cherry 3-4 linguri otet aromatic 1-2 […]

retete

Crap cu salata de rosii coapte si usturoi

Crap cu salata de rosii coapte si usturoi din: file de crap, sare grunjoasa, ulei de masline, piper alb, ceapa, rosii cherry, usturoi, busuioc verde, otet balsamic si piper negru. Ingrediente: 800 g file de crap sare grunjoasa 2-3 linguri ulei de masline piper alb o ceapa alba pentru salata: 400 g rosii cherry 6-8 […]

Ciorba de stiuca

Ciorba de stiuca din: stiuca, suc de rosii, ceapa rosie, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, boia dulce, ardei iute si rozmarin.   Ingrediente: un kg stiuca 800 ml suc de rosii cu pulpa 2 cepe rosii 2 ardei 2 morcovi o telina mare sare grunjoasa piper negru boabe si macinat o […]

retete

File de salau cu verdeata

File de salau cu verdeata din: file de salau, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, ciuperci, sare grunjoasa, piper, cimbru, pesmet, lamai si spanac.   Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 2-3 legaturi ceapa verde o legatura de marar o legatura patrunjel 2 linguri orez nefiert 8 ciuperci sare grunjoasa piper negru […]

Aperitive cu somon afumat si nasturel

Aperitive cu somon afumat si nasturel din: paine, crema de branza, somon afumat si nasturel.   Ingrediente: 4 felii de toast integral 50 g crema de branza 100 g somon afumat 1 mana frunze de nasturel   Mod de preparare Aperitive cu somon afumat si nasturel: Indepărtează crusta de la feliile de pâine. întinde-le cu […]

Paste umplute cu urda si creveti

Paste umplute cu urda si creveti din: urda, sare de telina, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, piper cayenne, creveti, rucola, crab, lasagna, cascaval, suc de rosii, vin, ulei de masline, patrunjel si zahar tos. Ingrediente: 500 g urda un praf de sare de telina coaja rasa de la 1 1/2 lamaie, zeama de […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

Bruschete cu somon afumat si crema de branza: bagheta, ulei de masline extravirgin, unt, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, sare, somon afumat si capere.   Ingrediente: 1 bagheta subtire 2 linguri ulei de masline extra virgin 2 linguri de unt topit 3/4 ceasca iaurt grecesc 6 linguri crema de branza 2 linguri marar […]

Crap cu bezele de cartofi

Crap cu bezele de cartofi din: crap, sare, morcovi, telina, unt, branza de vaci, patrunjel verde, pasta de sardine, faina, pia, pesmet, ulei, cartofi, unt, ou, galbenus si sare. Ingrediente: 800 g crap cu piele sare 150 g morcovi 100 g telina 1 lingura cu unt 150 g branza de vaci 1 lingura patrunjel verde […]

Somon in crusta de susan

Somon in crusta de susan din: file de somon, zeama de lamaie, smantana, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, seminte de susan, pasta wasabi si ulei. Ingrediente: 4 bucati file de somon zeama de la 1 lamaie 200 ml smantana dulce 1 lingurita rasa de ghimbir 3 linguri ulei de masline sare piper 3 linguri […]

Retete Peste

Peste cu prune uscate

Peste cu prune uscate din: paine, lapte, prune uscate, migdale, oua, nucsoara, albus, unt, crap, lamaie si sare.   Ingrediente: 150 g paine toast alba 100 ml lapte 100 g prune uscate 100 g migdale 2 oua 1 varf cutit de nucsoara 1 albus 100 g unt 1/2 crap fara solzi (circa 800 g) 1/2 […]

Rulada cu ierburi aromate

Rulada cu ierburi aromate din: piept de curcan, oua, ou, ciuperci, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, arahide, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 oua fierte tari 1 ou crud 5-6 ciuperci 3 catei de usturoi rozmarin maghiran cimbru 250 g arahide 150 ml supa de carne sare piper   […]

Fitofag cu bacon

Fitofag cu bacon din: fitofag, ceapa, ardei, bacon, lamai, unt, cimbru, sare, piper, faina, unt, lapte, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 rondele fitofag (250 g fiecare) 1 ceapa 1 ardei galben mic 300 g bacon 2 lamai 100 g unt 2 crengute cimbru verde sare piper pentru sos: 1 lingura faina 1 lingura […]

Tort aperitiv cu somon afumat

Tort aperitiv cu somon

Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2 […]

retete

Rulada de ciocolata cu lichior

Rulada de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca, oua, lichior si ciocolata alba.   Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o […]

retete

Gratin de peşte cu legume

Gratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet.   Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei grasi asortati 1 kg file de peste […]

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi.   Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana […]

Şalău pane cu salată de cartofi

Şalău pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt, labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie.   Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline  1/2 lingura otet de mere […]

Pavlova cu ciocolata si visine

Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar […]

Crap cu ciuperci si ceapa

Crap cu ciuperci si arpagic

Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g ciuperci 3 g cimbru 2 g piper   Mod de […]

Dorada cu plante aromatice

Dorada cu mustar la cuptor

Dorada cu mustar la cuptor din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 2 dorade mici 2 lamai 4 catei de usturoi 4 linguri mustar 2 linguri ulei de masline 100 g iaurt marar 1 lingura ketchup sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se curăţă […]

Legume gratinate la cuptor

Legume gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin, gulioare, telina, cartofi si branza de burduf. Ingrediente: 300 ml smantana 350 ml lapte integral 3 catei de usturoi, taiati rondele 1 frunza de dafin 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri 500 g telina, curatate si taiate rondele subtiri 600 g cartofi, […]