Rape al ajillo (Peste unditar cu usturoi)

Numele acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a curmezişul peştelui se […]

Crochete de peste cu mazare

Crochete de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si capere. Ingrediente: o legatura de patrunjel, tocat 600 g fileuri de peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers) 1 ou, batut 1⁄2 legatura de ceapa verde, […]

Hering cu galbiori

O reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, suc de lamaie, sare, piper, busuioc . Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin ab sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu […]

retete

Clătită cu avocado şi anşoa

Clătită cu avocado şi anşoa din: faina, oua, zahra tos, bere, unt, castraveti, avocado, ansoa, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper.   Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi cas­traveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână […]

Calamar umplut cu garnitura de cartofi

O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă toca­tă jumătate de cană cu suc de ro­şii […]

Retete Peste

Somon cu taitei

Somon cu taitei: Setează cuptorul la 230°C. Până când se încălzeşte, căptuşeşte cu folie de alu­miniu o tavă adâncă. Unge-o cu puţin ulei. Condimentează 4 fileuri de somon dezosat (în total ar trebui să cântărească circa jumătate de kilogram) cu un mix dintr-o 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de piper negru […]

Supa cu galuste de peste

Supa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel.   Ingrediente: 200 g filé de pește 
(de exemplu crap) 1 gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g pesmet 45 g unt 1 lingură […]

Terina de somon cu avocado

Terina de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de dafin, rupta in doua 1/2 lingurita […]

Spaghete cu sardine si ansoa

Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30 g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1 legatura patrunjel sare […]

retete

Chiftele cu salau

Chiftele cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei, pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde 2-3 rosii 2 ardei o […]

retete

Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii.   Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline 40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie de dafin condiment pentru cartofi o […]

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras.   Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa […]

Crap pane in aluat de bere

Crap pane cu salata

Crap pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou, lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua, maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou 100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie […]

Somon afumat cu marar si hrean

Somon afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de lamaie, smantana si somon afumat.   Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml smantana 200 g de somon […]

Somon cu legume la cuptor

Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor

O reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon, zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g morcovi baby 2 andive 1/2 pahar […]

Supa de crap cu fenicul

Supa de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia sare   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi şi lasă-l să se […]

retete

Macrou cu ardei

Macrou cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin, ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel.   Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei […]

Chiftelute de merluciu

Chiftelute de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai, seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3 linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1 lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit, […]

Cod la gratar cu legume

Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente:  8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline o […]

Roşii umplute cu peşte şi orez

O reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste, salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov. Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei salată sare piper ulei de măsline o lămâie mărar morcov   Mod de preparare: Intr-un borcan se pune sucul de lămâ­ie, uleiul de măsline, sare […]

Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

O reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi. Ingrediente: 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la pachet,gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat […]

Salata de ton cu sos

Salată cu ton afumat şi sos de muştar

O reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde 250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de vitel 1 morcov 1 ceapa 2 […]

Peşte fript cu avocado şi salsa

O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru.   Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie […]

Peste la cuptor

O reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust […]

Pastrav cu migdale si ardei gras

Pastrav cu migdale si ardei gras din: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru […]

Supă de peşte franţuzească

O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari […]

Paella de marisco

Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste (de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de masline 150 g mazare congelata 300 […]

Biban şi fructe de mare în stil italian

Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin, creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2 ardei iute rosu, tocat […]

Felii de somon cu sparanghel

Somon teriyaki cu sparanghel

O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere […]

Salata cu somon si sfecla rosie

Salata cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie […]

Retete Peste

Somon cu sos alb si tarhon

Somon cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon.   Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se […]