Scrumbie cu ghebe

O reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: […]

Peste picant

Peste picant din: conopida, broccoli, morcov, arde gras, ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1 ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie   Mod de preparare: Peste picant: Taie […]

Somon pe pat de praz

O reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta, ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente: 400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat macinat   Mod […]

Sandviş cu ton

Sandviş cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov   Mod de preparare: Se scurge […]

Cod cu orez

Grătar de cod cu orez

Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez, iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4 linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare   Mod de preparare: Grătar de cod cu orez: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care se […]

retete

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru

Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi, cimbru, patrunjel si ulei.   Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3 catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă. Peştele se spală, se […]

Pastrav cu legume al dente

Pastrav cu legume al dente din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât mai fine, iar broccoli se rupe […]

Coulibiac

Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o variantă a somonului en croute. Pentru acest fel de mâncare […]

File de salau la tigaie

File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas.   Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 catei usturoi 2 cartofi o […]

Cod cu ceapa si cartofi

Cod cu ceapa si cartofi din: file de cod, cartofi, ceapa, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucati file de cod 6 cartofi 2 cepe 8-10 rosii cherry sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 3-4 fruze patrunjel zeama de la 2-3 lamai   Mod […]

Pane de salau cu garnitura

Pane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se […]

Peste cu praz

O reteta savuroasa de peste cu praz din: peste, praz, cimbru, ceapa, foi de dafin, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 peste mai mare, circa 800 g (curatat) 2 fire de praz 4 ramurele de cimbru 1 ceapa 2 foi de dafin 300 ml vin alb sec ulei de masline sare […]

Midii cu ceapa

O reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline, esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1 legatura patrunjel 1 lamaie piper negru […]

Crochete de peste cu mazare

Crochete de peste cu mazare din: file de cod, faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi. Ingrediente: 600 g file de cod sau de salau, fara piele 50 g de faina, amestecata cu putina sare 1 ou mare, batut usor 200 g de pesmet 2 linguri de ulei 400 g […]

Roşii umplute cu peşte

Roşii umplute cu peşte din: paine toast, busuioc, cimbru, patrunjel, parmezan, smantana, unt, sare, piper, rosii, file de peste alb, usturoi, ulei, vin si branza. Ingrediente: 4 felii paine toast 3 linguri busuioc tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri parmezan ras 60 g smantana 100 g unt sare piper 4 […]

Heringi în sos de smântână

O reteta savuroasa de Heringi în sos de smântână din: ceapa, morcov, heringi marinati, castraveciori murati, smantana si piper roz. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 300 g heringi marinați, de la borcan 2 castraveciori murați 200 ml smântână 1 linguriță de piper roz   Mod de preparare: Se taie morcovul rondele și se așază într-o […]

retete

Salata cu somon si ceapa

O reteta simpla de salata cu somon si ceapa din: cartofi, ceapa rosie, file de somon, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe rosii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de masline sare piper otet balsamic 2 fire usturoi verde   Mod de preparare: Se […]

Tagliatelle cu sos curry

Tagliatelle cu sos curry din: tagliatelle, somon afumat, ceapa, unt, coniac, smantna, curry si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 200 g somon alb afumat 1 ceapa 2 linguri cu unt 5 linguri cu coniac 400 ml smantana dulce 2 linguri de curry sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor […]

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1 linguri de faina 3 linguri de […]

Merluciu inabusit si cartofi sote

Merluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin […]

Tagliatelle cu ton

Tagliatelle cu ton din: tagliatelle, ton, rosii, usturoi, vin, ulei, menta si sare.   Ingrediente: 500 g tagliatelle 500 g ton 4 rosii 4 catei de usturoi 100 ml vin alb ulei menta sare   Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de cutie. Intre timp, pregăteşte peştele […]

Tortiglioni cu pui si spanac

Tortiglioni cu pui si spanac din: tortiglioni, spanac, piept de pui, rosii cherry, ceapa, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 500 g tortiglioni 200 g spanac proaspat 300 g piept de pui 300 g rosii cherry 1 ceapa 1 linguri cu sos de soia ulei sare   Mod de preparare: Toacă fin ceapa şi […]

Pulpa de porc cu piure

O reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita […]

Plăcintă cu somon şi orez aromat

Plăcintă cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel, capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi. Ingrediente: 3 oua medii, 1 batut 250 g orez basmati prefiert 3 linguri de smantana pentru gatit 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1 1/2 lingurita de capere, clatite si tocate 4 […]

Ciorbă de peşte cu smântână

Ciorbă de peşte cu smântână din: file de peste, morcovi, ceapa rosie, galbenusuri, smantana, otet si sare. Ingrediente: 400 g file de peste (macrou, crap, caras, biban, merluciu) 2 morcovi 1 ceapa rosie 4 galbenusuri 300 ml smantana 50 ml otet sare   Mod de preparare: Curatati ceapa si morcovul, spalati-le si taiati ceapa marunt […]

Mancarica de conopida

Mancarica de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: o conopida mare 2 cepe rosii 2 ardei capia un gogosar un ardei verde 4 rosii sare patrunjel piper negru macinat 2-3 catei de usturoi 3-4 lingurite ulei de masline   Mod de preparare: […]

Chiftele crocante de peste

O reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de […]

Peste pe pat de legume (cod)

Peste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei culori diferite 3-4 catei usturoi 3-4 […]

Somon cu broccoli la tavă

Somon cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de soia […]

Fasole batuta cu kaiser

Fasole batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere cimbru […]

Ravioli cu tomate

O reteta delicioasa de ravioli cu: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 lin­guri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză […]

Pasta de peste afumat

Pasta de peste afumat din: peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare     Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împreună cu ceapa taiata […]