Budinca de peste cu cascaval si smantana

O reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Peste – Clasă de animale vertebrate acvatice, cu corpul de obicei alungit, cu pielea acoperită cu solzi și bogată în secreții mucoase, cu membrele transformate în înotătoare și cu respirație branhială. Ingrediente: 3-4 fileuri […]

Peste cu spanac, gratinat

Peşte cu spanac

Peşte cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare după gust […]

Calamari cu cartofi

Calamari

Aceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă, […]

Macrou marinat cu salată de crudităti

Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline.   Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline   Mod de preparare: […]

Paine cu peste

Paine cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1 ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei […]

Dovleac lunguieţ cremos

Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de […]

Halibut cu orez basmati si castane

Halibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Presăraţi […]

Novac in bere

Novac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2 lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru macinat sare   Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l […]

File de păstrăv cu ierburi aromatice

File de pastrav cu sos de smantana

File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul de păstrăv cu […]

Brandade de morue

Brandade de morue

Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie şi […]

retete

Cod în sos de roşii – usor de preparat

Cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper       Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine. Toacă […]

Saramura de peste picanta

Saramură

Saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare Saramură: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în tigaia grill şi […]

Somon în aluat

O reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le […]

Peste cu ceapa si masline

Peste cu masline

O reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre 1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de […]

Păstrăv la grătar cu lămâie

O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu […]

Ciorbă de crap cu orez

Ciorbă de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si pune-le […]

Palamida

Fulgi de palamida

Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil. Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se fac […]

Salată de năut cu peşte

O reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry 100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline busuioc […]

Ansoa prăjita – Boquerones fritos

Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sarare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. In bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă […]

Tocăniţă catalană de peşte

Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele de […]

Placinta cu peste si porumb

O reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi, bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei, lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon, maruntite 400 g fileuri de macrou […]

Budinca de andive

O reteta de budinca de andive din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g branza telemea 200 g cascaval 4 oua 1 cana cu iaurt 1 crenguta cu rozmarin sare ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de […]

Peste cu legume in stil provensal

Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata, rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei de masline, vin si esalote. Ingrediente:  600 g cartofi 1 vanata, taiata felii pe lungime de 1/2 cm 250 g rosii cireasa 80 g masline fara samburi cateva fire de oregano, taiate marunt 3 […]

Preparate frantuzesti

Cod în crustă de plante aromatice

Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru […]

Spaghete cu ton şi roşii cherry

O reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1 catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline busuioc sare   Mod […]

Peste in crustă de mălai – usor de preparat

Peste in crustă de mălai din: malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare, piper, smantana, usturoi.   Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii […]

retete

Peşte la cuptor cu ciuperci

Peşte la cuptor cu ciuperci din: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de […]

Penne cu sardine

Paste siciliene cu sardine şi broccoli

Paste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate.   Ingrediente: 5 […]

Midii cu roşii şi ardei iute

O reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare, acoperit cu prosoape de hârtie umedă. Nu […]

retete

Peşte întreg la grătar

Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine […]

Saramura

Saramură de peşte sau carne de pui

Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii.   Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50 […]

Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac

O reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac, fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3 linguri […]