Fish fingers in pesmet

Peste pane (fish fingers)

Peste pane (fish fingers) din: peste, oua, paine, lamaie, maioneza, usturoi. Ingrediente: 800 g peşte 2 ouă coaja răzuită de la 1 lămâie 100 g pâine 6 linguri maioneză 1 căţel de usturoi, zdrobit   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Taie peştele segmente. Mărunteşte pâinea şi asezonează cu sare şi piper. Bate ouăle […]

Placinta cu peste

Placinta cu peste si branza

Placinta cu peste si branza din: file de peste, ceapa, ulei, branza, spanac, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj 2 fileuri de peşte 1 ceapă 2 linguri ulei 400 g brânză de vaci 200 g spanac sare piper 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în […]

Macrou in aspic

Macrou in aspic din: macrou, morcovi, ceapa, marar, otet, gelatina, lamai. Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate […]

Rulada cu somon

Rulada aperitiv cu somon

Rulada aperitiv cu somon din: crema de branza, somon, sare, marar, lipii. Ingrediente: 3 lipii 150 g cremă de brânză mărar 6 felii somon afumat 1 praf de sare   Mod de preparare: Încălzeşti uşor lipiile. Freci crema de brânză cu sarea şi mărar tocat, după gust. Ungi lipiile cu brânză, apoi aşezi câte 2 […]

Aspic asortat cu 3 umpluturi

Pastrav in aspic

Pastrav in aspic din: pastrav, morcov, ceapa, dovlecel, usturoi, lamaie, gelatina. Ingrediente: 2 păstrăvi 1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 1 dovlecel tăiat cubuleţe 5 căţei usturoi zdrobiţi 1 lămâie 3 pliculeţe gelatină frunze de ceapă verde, tăiate fin sare piper 1 ardei gras roşu   Mod de preparare: Cureţi peştii de solzi şi îi […]

Salata de peste afumat cu masline

Salata de peste afumat cu avocado

Salata de peste afumat cu avocado din: peste afumat, avocado, ardei, castraveti, ceapa, usturoi. Ingrediente: 50-70 g peşte afumat 1 ardei roşu 2 castraveţi 2 cepe 1/2 legătură pătrunjel 1 avocado otet usturoi   Mod de preparare: Se taie cuburi 70 g peşte afumat şi 1 ardei roşu. Se taie mărunt 2 castraveţi, 2 cepe […]

Sarmalute de peste cu verdeata

Sarmalute de peste cu verdeata din: file de peste, ceapa, orez, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg file de peşte 3 cepe tocate 100 g orez sare piper pătrunjel şi mărar verde cimbru 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 varză murată 200 g smântână 2 linguriţe concentrat de supă   Mod […]

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

Paste cu somon si marar

Paste cu somon si marar din: paste, file de somon, sare, piper, unt, ulei, lamaie, marar. Ingrediente: 3 fileuri de somon sare piper unt 300 g paste ulei de masline usturoi lamaie migdale   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Presară cu sare şi piper 3 fileuri de somon proaspăt, unge cu câte […]

Fish fingers

Fish fingers din: peste, oua, paine, lamaie, maioneza, usturoi. Ingrediente: 800 g peşte cu carnea albă 2 ouă coaja răzuită de la 1 lămâie 100 g pâine din ajun 6 linguri maioneză 1 căţel de usturoi, zdrobit   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Taie peştele segmente. Mărunteşte pâinea In tocătorul electric, sau […]

Ton cu ghimbir si avocado

Reteta zilei: Ton marinat cu aroma de ghimbir

Ton marinat cu aroma de ghimbir din: ton, ulei de susan, ghimbir, lamaie, sare, piper, ceapa verde, avocado.   Ingrediente:  50 gr ton 1½ linguriță ulei de susan 1 bucatica ghimbir, ras coaja de la o lamaie ¼ linguriță sare și piper 2 fire ceapă verde, tăiată felii subțiri sucul de la ½ lămâie 1 […]

Tartar de peşte cu portocală

Tartar de somon cu rodie

Tartar de somon cu rodie din: somon, sos de soia, ulei, sare, piper, rodie. Ingrediente: 2 bucăţi de somon proaspăt 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguriţe sos de soia 2 linguri ulei sare piper 1 rodie 2 fire ceapă verde salată   Mod de preparare: Somonul se toacă mărunt cu cuţitul, evitând bucăţile mari care […]

Platica murata cu rosii cherry

Platica murata cu rosii cherry 

Platica murata cu rosii cherry din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5-2 kg roşii cherry sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se porţionează. Se aşază intr-un vas, se […]

Curry de peste cu ghimbir

Curry de peste (cod)

Curry de peste (cod) din: cod, ardei, curry, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod decongelat 2 ardei graşi 200 ml lapte de cocos o lingură praf de curry 200 ml apă o ceapă o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o lingură de ulei se pun ceapa şi ardeii să se […]

Pasta de peste cu branza

Pasta de peste cu branza din: crema de branza, somon, smantana, marar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: o cutie cremă de brânză 100 g somon afumat 2 linguri smântână câteva fire mărar sucul unei 1/2 de lămâie un cub concentrat de legume sare piper   Mod de preparare: Din cubul de concentrat şi apă se face […]

Paste cu sos de marar

Reteta zilei: Paste cu somon si sos de marar

Paste cu somon si sos de marar din: paste, marar, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, mustar, somon afumat. Ingrediente: 300gr paste fierte ¼ ceasca de mărar, tocat 1 lingura patrunjel, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 ½ linguriță suc de lămâie 1 linguriță coaja de lămâie 1½ linguriță […]

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu gogosari

Zacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare.   Ingrediente: 1 kg ceapă 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 kg gogoşari 2 kg peste 3 kg rosii sare   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 […]

Somon cu mustar si miere

Somon cu mustar si miere din: somon, miere, mustar, cartofi, mazare, ardei, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 lingură muştar 2 linguriţe miere sucul de la 1 portocală somon 500 g cartofi 100 g mazăre 1 ardei ulei 3 cătei de usturoi pisaţi sare şi piper   Mod de preparare: Intr-un bol se face o marinadă din […]

Somon dulce cu legume

Somon dulce cu legume

Somon dulce cu legume din: somon, miere, mustar, cartofi, mazare, ardei, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 lingură muştar 2 linguriţe miere somon 500 g cartofi 100 g mazăre 1 ardei ulei 3 cătei de usturoi pisaţi sare şi piper   Mod de preparare: Se face o marinadă din 1 lingură muştar si 2 linguriţe miere. Se aşază […]

Macaroane cu sardele si capere

Macaroane cu sardele si capere

Macaroane cu sardele si capere din: macaroane, sardele, masline, capere, usturoi, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie sardele 2 căţei de usturoi 100 g măsline 1 lingură capere 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii decojite sare piper 500 g macaroane 1 legătură busuioc 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se scurg sardelele […]

Salata cu fasole si ton

Salata cu fasole si ton din: fasole, porumb, ton, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g boabe de fasole roşie (conservă) 100 g boabe de porumb (conservă) 150 g ton mărunţit din conservă, scurs de ulei 1 ceapă roşie 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri ulei de măsline sare de Himalaya piper negru […]

Merluciu pane cu usturoi

Merluciu pane cu usturoi din: trunchi de merluciu, lapte, piper, lamaie, malai, ulei, usturoi. Ingrediente: 2 bucăţi de trunchi de merluciu 500 ml lapte piper 1 lămâie mălai ulei de rapiţă usturoi   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se scufundă în lapte 1/2 oră. Se scoate, se piperează şi se stropeşte cu […]

Macrou cu portocala

Macrou cu portocala din: macrou, lamaie, portocala, ulei, sare, piper, rozmarin, dafin, marar, patrunjel. Ingrediente: 3 macrouri 1 lămâie 1 portocală ulei de măsline sare rozmarin piper mozaic 3 foi de dafin câteva fire de mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă peştele, se taie file şi se dezosează. Se […]

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de caras cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate   Mod […]

retete

Peste prajit, aromat

Peste prajit, aromat din: peste, ceapa, mustar, faina, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 2 kg peşte 1-2 kg ceapă muştar boabe 50 g făină 5 foi de dafin 100 ml oţet 150 ml ulei piper boabe sare   Mod de preparare: Peste prajit, aromat: Peştele se eviscerează, se curăţă de solzi, se porţionează şi se […]

Supa simpla de peste cu legume

Supa simpla de peste cu legume

Supa simpla de peste cu legume din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, praz, sare, piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 500 g file de peşte 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri de praz rondele sare piper măcinat piper boabe verdeaţă ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu […]

Reteta zilei: Somon la gratar

Somon la gratar din: chimion, coriandru, seminte de fenicul, seminte de anason, piper, sare, ulei de masline. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol […]

Sarmalute de peste cu smantana

Sarmalute de peste cu smantana din: peste, ceapa, orez, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg file de peşte 3 cepe tocate 100 g orez sare piper pătrunjel şi mărar verde cimbru 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 varză murată 200 g smântână 2 linguriţe concentrat de supă   Mod de […]

Tarta cu somon afumat

Tarta cu somon afumat

Tarta cu somon afumat din: faina, unt, ceapa, oua, smantana, branza, somon, sare, piper. Ingrediente: Aluat: 200 g făină albă 1/2 linguriţă sare 115 g unt rece 1 ou mare Umplutură: 1 lingură unt 1 ceapă galbenă 5 ouă 375 g smântână grasă 1 praf de sare piper negru măcinat 1 lingură mărar tocat 200 […]

File de salau cu fistic

File de salau cu fistic din: salau, unt, ceai, ghimbir, ceapa, fistic. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). […]

Cod cu sos alb de vin

Cod cu sos alb de vin

Cod cu sos alb de vin din: cod, oua, lamai, marar, ardei, unt, smantana, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 12 ouă de prepeliţă zeama de la 2 lămâi 1 legătură mărar sare şi piper 4 ardei roşii Sos: 200 ml vin alb 200 ml smântână 4 gălbenuşuri 1 legătură mărar zeama de 1 […]

Rulada de somon afumat

Rulada de somon afumat

Rulada de somon afumat din: somon, branza, smantana, sunca, marar, icre, unt. Ingrediente: 12 felii de somon afumat (300 g) 300 g brânză de vaci 2-3 linguri smântână 200 g şuncă de Praga 1 legătură mărar icre de Manciuria sau de somon unt   Mod de preparare: Pe o folie alimentară transparentă, suficient de lungă […]

retete

Peste marinat si prajit

Peste marinat si prajit din: peste, ceapa, mustar, faina, dafin, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte 2 kg ceapă 25 g muştar boabe 50 g făină 5 foi de dafin 100 ml oţet 150 ml ulei piper boabe sare   Mod de preparare: Peştele se eviscerează, se curăţă de solzi, se porţio-nează şi […]