File de pangasius cu mac

O reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina, mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu sare […]

Salata pescarului

O reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute, morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente: 300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde 3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu […]

Kalakukko

Kalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare. Kalakukko este un fel de mâncare tradițional finlandez din regiunea Savonia , făcut din pește (de exemplu, biban, corigan, loach, miros sau somon) copt într-o pâine. Kalakukko este deosebit de popular în Kuopio , capitala […]

Salată cu şprot afumat

Salată cu şprot afumat din: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc.   Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu […]

Platica la cuptor cu cartofi

Există mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori, peştele se acoperă cu un strat […]

Ghevrec

Macrou la gratar cu sos de ardei

O reteta de macrou la gratar cu sos de ardei din: fileuri de macrou, ulei, ciabatta, patrunjel, salvie, ardei capia, usturoi, condimente, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de macrou 2 linguri ulei 1 ciabatta, taiata orizontal in doua si apoi taiata in 3 felii, rumenite pentru sosul de ardei: 1 […]

Pui aromat si fasole in stil toscan

Incinge grătarul şi frige puiul câte 20-25 de minute pe fiecare parte, până devine auriu, crocant şi pătruns. Dacă ai un grătar cu capac, nu uita să îl foloseşti. Dacă nu ai aşa ceva, aşază peste pui o tavă adâncă sau un vas termorezistent. între timp, pregăteşte fasolea în cuptor ca în reţeta şi adaugă […]

Rulouri de peste si sunca

O reteta de rulouri de peste si sunca din: fileuri de pastrav, sunca de praga, zeama si coaja de lamaie, cimbru, hrean si tepuse de lemn. Ingrediente: 4 fileuri de pastrav 8 felii de sunca de Praga, pliate in doua pe lungime 1/2 lamaie, zeama si coaja cateva fire de cimbru, tocat 2 linguri hrean […]

retete

File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei

File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si cimbru verde.   Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura de legume: 2 […]

Aspic de fructe de padure cu vin

O reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin, foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina 200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze […]

Cod cu linte Puy

Cod cu linte Puy: Aceasta este o combinaţie de peşte cu o garnitură care în mod tradiţional se asociază cu alte tipuri de carne. Textura fermă a cărnii de cod este bine pusă în valoare de stratul de linte Puy peste care se pune peştele. O varianta: codul este fiert în apă cu suc de […]

Piatto mediterraneo

O reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 1 pachet de 500g de creveţi black tiger în coajă, fără cap 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei (pomodori secchi) 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre 1 […]

Ouă frigănele

Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjită

Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază două rămurele de roşii cherry (fiecare cu 6 roşii) într-o tavă. Stropeşte cu 1  linguriţă ulei de măsline, asezonează şi dă la cuptor 15 minute. Intre timp, fierbe 2  ouă în apă fără coajă şi prăjeşte două felii mari de pâine ţărănească. Rupe roşiile de pe rămurele, zdrobeşte-le […]

Supa de rosii cu scoici

Supa de rosii cu scoici

Supa de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume   Mod de preparare: Tai carnea de vită cubuleţe […]

Piure de ghimbir

Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline

Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline. Incălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază 200g de passata şi 500g de roşii proaspete, tocate, într-o tavă mare, asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Amestecă apoi mixul de roşii şi aşază 4 fileuri de peşte deasupra. Asezonează bine peştele, împrăştie deasupra 100g de măsline […]

Trentino

Trentino din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de vaci, mustar si otet de vin. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gas rosu 100 g rucola 2 fire de maghiran ulei de masline pentru prajit 300 g branza de vaci 3 lingurite mustar potrivit de iute 1 lingura otet de vin sau otet […]

Storceag (ciorbă de peşte)

Storceag (ciorbă de peşte) din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet. Ingrediente: sturion (cega, morun etc) 1/2 varza cartofi ceapa telina radacina de patrunjel ardei gras galbenus smantana leustean sare otet   Mod de preparare: Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici şi îl […]

Calcan prăjit cu sos de smântână

O reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de […]

retete

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de […]

Saramură de somn/crap proaspăt

Saramură de somn/crap proaspăt din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar, coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi, rosii si ardei gras. Ingrediente: somn/crap proaspat otet sare boabe zdrobite de ienibahar, coriandru, piper cimbru oregano foid de afin usturoi 2-3 rosii proaspete ardei gras (rosu si galben)   Mod de preparare | Restaurantedelux.ro: […]

Somon cu gem de caise si ghimbir

O reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon   Mod de preparare: Incinge […]

Prajitura cu branza si visine

O reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g […]

Bacalao a la Vizcaina

Bacalao a la Vizcaina

Această reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit […]

Borş de peşte pescăresc

O reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional)   Mod de preparare: Peştele proaspăt îl […]

Salata de paste cu ton si capere

Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic

O reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din […]

File de salau cu legume la gratar

O reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml ulei de masline 100 ml […]

Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

Burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii.   Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura mărar sare […]

Salată de macrou cu maioneză si usturoi

Cum se prepara Salata de macrou (video)

O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil leaves 300 g smoked mackerel 1/2 cucumber, finely sliced   Cum se prepara […]

Pad Thai cu creveti

Pad Thai cu creveţi

Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de […]

retete

Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii

Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella spaniolă. în cazul de […]

Salata cu ton colorata

O reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit 400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana   Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le treci prin […]

Pastrav cu spanac

Pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie.   Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare 2 lingurite […]