Farfalle cu somon si chives

O reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate   Mod de preparare: Prepară […]

Plachie românească de crap

Plachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 500 […]

Fructe de mare în stil spaniol

O reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe de […]

Prajitura cu piersici si frisca

O reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 75 g zahar 75 g unt rece 1 ou umplutura: 3 oua 100 g zahar 1 pachet budinca vanilie 500 […]

Ruladă cu ou şi verdeaţă

Rulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1 ou 500 g carne tocata […]

Rulouri de ardei cu anchoa şi capere

Rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare.   Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt patrunjel 2 lingurite otet balsamic 2 lingurite ulei de masline […]

Tartă cu somon şi broccoli

O reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli, desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1 fileu de somon de aproximativ […]

Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

Chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana.   Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii 5 lingurite […]

Homar delicios

Homar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o […]

Tarta cu ton si spanac

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs […]

Păstrăv umplut cu legume

Pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie.   Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făină, adaugi sare şi pi­per după gust şi […]

Sos de usturoi din dovlecei si caju

Sos de crap

O reteta de sos de crap din: peste, apa, ulei, vin alb, bulion, frunze de dafin, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg peste 1 pahar de 100 ml apa 1 pahar de ulei 1 pahar de vin alb 50 bulion 2 frunze de dafin piper 4-5 fire patrunjel 2 catei de […]

Homar la grătar

Incălziţi o tigaie cu grătar suficient de mare ca să aşezaţi homarul pe ea. Condimentaţi partea tăiată a homarului cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi ungeţi-o cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi homarul pe grătar cu partea tăiată în jos şi apăsaţi-l cu un capac; astfel carnea se va lipi de […]

Obleţel marinat

Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml […]

Mâncare de crab

Dacă tânjiţi după o mâncare mai deosebită, rapidă şi delicioasă, trebuie să încercaţi această reţetă în stil asiatic. Eu am folosit o gamă întreagă de mirodenii, însă sunt atât de uşoare şi aromate, încât nu vor pune în umbră dulceaţa cărnii de crab.Iar dacă folosiţi la sos carnea maro şi adăugaţi carnea albă la sfârşit, […]

Retete Peste

Doradă cu ierburi

Dorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2 catei de usturoi 2 linguri […]

Crostini delicioase de crab

O reteta de crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt un ardei iute rosu proaspat, […]

Paste aromate cu busuioc

Paste aromate cu peste

O reteta de paste aromate cu peste din: spaghete, file de cod, ceapa, ciuperci, cimbru verde, sare, piper negru, ulei de masline, otet balsamic, unt si masline verzi. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g file de cod o legatura ceapa 4 ciuperci 4 catei usturoi cimbru verde sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de […]

File de somon si cartofi

O retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze marar un kg cartofi mici o […]

Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)

Fish and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor. Intr-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a rămas o mâncare foarte […]

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi cu cartofi

O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu un […]

Pastrav picant la gratar

Pastrav umplut la gratar

O reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei 200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura coriandru 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: […]

Somon cu ciuperci

O reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa, sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare si piper, apoi […]

Salau in jambon cu sos de marar

O reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura marar […]

Scoici cu rosii coapte

O reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper   […]

Ardei copti cu rosii si ansoa

O reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se […]

Somon cu legume

O reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea […]

Somon japonez cu orez şi avocado

Somon japonez cu orez şi avocado din: orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru.   Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan […]

Peste in stil chinezesc

O reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei gras galben […]

Peste cu morcovi si lamaie

Peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi, ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100 ml ulei 1 legatura […]

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

Peste fript

Peste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos Worcestershire […]

Pui de caracatita cu sos ragu

Pui de caracatiţă

Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale […]