retete

Avat in sos de rosii cu capere si caju

Avat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare 50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat maruntit 1 […]

salate

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g […]

Duet de calcan cu langustine

O reteta delicioasa de calcan cu: langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g  calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper […]

Vinete cu brânză de capră

O reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5 linguri […]

Reteta zilei: Tacos cu peste crocant

O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de porumb […]

Crema de urzici cu peste afumat

Crema de urzici cu peste afumat din: ceapa, spanac, frunze de urzica, unt, sare, piper, verdeata, supa de pui, smantana si somon afumat. Ingrediente: doua cepe mici 150 g spanac 100 g frunze de urzica 50 g unt sare piper verdeata proaspata 800 ml supa clara de pui 200 ml smantana 150 g somon afumat […]

File de peşte cu sos alb

O reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3 linguri […]

Pateu de crab

O reteta de pateu de crab din: seminte de fenicul, ardei iute, coaja de lamaie, unt, carne de crab, nucsoare, sare de mare, piper si frunze de fenicul. Ingrediente: 1/2 lingurita seminte de fenicul un ardei iute mic, uscat coaja rasa de la o lamaie 200 g unt moale 80 g carne de crab maro […]

Caracatiţă cu orez şi şofran

O reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa, parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi un ardei iute […]

Tacos cu somon picant

Tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod, condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie, sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3 linguri amestec de condimente pentru peste 1 lamaie, zeama […]

Somon cu mentă si mărar

O reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De aseme­nea, […]

Tartine cu ardei gras

Tartine cu peste si ardei gras

Combina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână, pune deasupra peşte şi […]

Somon cu mazare

Somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii.   Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii   Mod de preparare: […]

Plachie de crap cu legume

Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare.   Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare     […]

File de macrou cu sos salsa

Fileuri de macrou, cu roşii si lămâie

Intr-un castron, amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe condimente pentru peşte, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g roşii bine coapte, tocate mărunt, 1 legătură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de boabe de coriandru, măcinate, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, piper după gust. Amestecă şi lasă deoparte. Intr-un vas separat, […]

Somon cu cartofi dulci

Somon cu cartofi dulci

O reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei de alune 100 g alune sare piper […]

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de dafin 1 lamai 2 baghete 2 linguri ulei de […]

File de somon cu legume si seminţe de fenicul

O reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper, seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi galbeni si […]

Supă pescărească

O reteta de supa pescareasca din: ceapa, ulei, cartofi, morcovi, supa de legume, sofran, piper, chimen, sare, peste, iaurt si susan. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura ulei 350 g cartofi 250 g morcovi 2 cuburi supă de legume șofran piper măcinat chimen sare 400 g pește file (cod) 200 g iaurt 20 g susan   […]

Somon sashimi

Somon sashimi. Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a […]

Sardine in crustă de malai

O reteta delicioasa de sardine cu: smantana, iaurt, curry, malai, lapte dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4 porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui […]

Tocăniţă de peşte delicioasă

Tocanita de peste delicioasa din: usturoi, maioneza, zeama de lamaie, midii, scoici de rau, ulei de masline, vin, rosii, biban de mare, barbun, scorpie de mare, creveti, paine, frunze de fenicul, ulei de masline extravirgin, busuioc, sofran, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi curăţaţi maioneză preparată în casă sau 250 […]

Salată Nisa cu fasole verde

O reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare 150 g fasole verde 1 ceapa 4 rosii carnoase 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural 100 g maioneza 4 linguri smantana fermentata […]

Sushi de somon cu chives

Sushi cu somon afumat

O reteta de sushi cu somon afumat din: orez, apa, otet de orez, alge, somon afumat, castraveti, wasabi, sos de soia si ghimbir murat. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi 1 cană şi jumătate de apă 4 linguri oţet de orez 1 pachet de nori (alge) 200g de somon afumat 4 […]

Terină de avocado şi somon afumat

O reteta de terina de avocado si somon afumat din: ulei de floarea soarelui, somon afumat, branza de capra, chives, avocado, suc de lamaie, sos dulce de chilli, frunze de salata si vinegreta. Ingrediente: ulei de floarea-soarelui, pentru uns 450g felii subţiri de somon afumat 100g brânză de capră, ruptă în bucăţi mici 3 linguri […]

Orez spaniol cu fructe de mare

Orez spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi 2 căţei de usturoi, feliaţi 250g de orez […]

Salată cu peşte şi porumb

Peste umplut cu sos de rodie

O reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb. Ingrediente: 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte 2 linguri suc de lime 200 ml suc de rodie 1 lingura […]

Cea mai gustoasă supă de scoici de râu

O reteta de supa de soici de rau din: ulei de masline, costita afumat, ceapa, telina, usturoi, cartofi, foi de dafin, frunze de cimbru, supa de pui, scoici, ardei iute, patrunjel, lamaie, smantana, sare de mare si piper. Ingrediente: ulei de măsline 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri o […]

Midii la aburi cu fenicul si smântână

O reteta de midii la aburi cu fenicul si smantana din: fenicul, ceapa, cimbru, usturoi, ardei iute, sare de mare, piper, midi, vin alb, smantana si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un bulb mare de fenicul, cu frunze cu tot 0 ceapă albă mare, curăţată de coajă frunzele de la 2 fire de cimbru proaspăt […]

Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie

O reteta savuroasa de Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie din: linte, foi de dafin, usturoi, cartofi, rosie, patrunjel, otet de vin rosu, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sparanghel, pancetta, scoici saint jacques si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g linte o foaie […]

File de somon la grătar cu lămâie şi mărar

O reteta de file de somon la gratar cu lamaie si marar din: fileuri de somon, marar, chives, lamai si ulei de masline. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele 1 mână mare de mărar, tocat grosier 2 linguri de chives, tocat grosier 2 lămâi, tăiate în felii subţiri ulei de […]

Reteta zilei: Somon in crusta

O reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar, aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon 190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de patiserie 1 galbenus de ou Sare piper   Mod de preparare: Curatati bine pestele si crevetii. Puneti […]