Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu ghimbir, sos de soia şi coriandru

Puneti in tava de copt doua cochilii, impreuna cu carnea. Curatati  si radeti o bucata de ghimbir de 2,5 cm adaugand 2 linguri de sos de soia, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie verde, o lingurita de zahar, o lingurita de ulei de susan si cateva fire de coriandru proaspat, tocat marunt. […]

Sardine cu orez

O reteta delicioasa de sardine cu: orez, ceapa rosie, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kilogram sardine 130 g orez 3 cepe roşii un morcov o felie de ţelină o lămâie 200 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec sare […]

Sardine cu porumb

O reteta delicioasa de sardine cu: lamaie, rosii, ardei dulce, porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g sardine o lămâie 5 roşii o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 500 g porumb 100 ml ulei ce măsline două linguri cu sos de peşte o […]

Cum se prepara file de calcan

Cum se prepara file de calcan (video)

Cum se prepara file de calcan – Acest pește alb are o carne fină, cu o textură delicată și un gust subtil, care se potrivește de minune cu diverse ierburi și legume. Preparat la cuptor, fileul de calcan devine un fel de mâncare savuros, cu un minim de efort. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (aproximativ […]

Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie

Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Puneţi deoparte scoicile decorticate în timp ce preparaţi untul aromat. Curăţaţi şi radeţi 4 căţei de usturoi, adăugaţi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, […]

Castraveti umpluti cu pasta de peste

Castraveti umpluţi cu peşte

O reteta de castraveti umpluti cu peste din: castraveti, branza de vaci, smantana, sare, piper, marar, ulei de masline, suc de lamaie, capere, peste afumat si marar. Ingrediente: 2 castraveti lungi 250 g branza de vaci 2 linguri smantana sare piper 1 fir marar 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 3 […]

Ciuperci cu creveti

O reteta de ciuperci cu creveti din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, zeama de lamaie, foaie de dafin, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel vere, sare si piper. E bine să cumperi ciupercile doar din magazin. Dacă stau lângă cele otrăvitoare, chiar şi ciupercile comestibile se pot contamina. Stropeşte ciupercile cu zeamă de lămâie imediat […]

Somon en croute

Somonul în crustă a devenit o mâncare cât se poate de obişnuită în bucătăria anglo-saxonă, însă la origine ea este o reţetă franţuzească, după cum sugerează şi numele. Pe vremuri, somonul se cocea întreg într-un foitaj pufos (numit feuillete), uşor crestat pe margini, pentru a indica pe unde trebuie tăiat în porţii. Secretul pentru reuşita […]

Cod pe pat de legume

O reteta de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu mustar […]

Supă de peşte cu orez şi migdale tocate

O retetea de supa de peste cu orez si migdale tocate din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin, dainf, sare, piper, file de cod, cimbru, telina si orez. Ingrediente: 2 bucata ceapă 4 linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 2 crengute dafin sare piper macinat 600 g file de […]

Platou cu fructe de mare

O reteta delicioasa de fructe de mare cu: caracatita, creveti, calamar, vin alb, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei iute, ardei gras, rosie, patrunjel verde, otet, foi de dafin, cimbru, zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g pui de caracatiţă 200 g creveţi decorticaţi 200 g calamari 100 mi vin alb sare piper ulei de […]

Creveţi cu sos şi orez

O reteta delicioasa de creveti: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana, amidon, sofran, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 500 g creveţi 200 ml vin albsec 150 g orez o vânătă 200 g mazăre o ceapă 500 ml apă 100 ml smântână dulce o lingură cu amidon un sfert de linguriţă cu şofran sare […]

Somon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat

Somon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume.   Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 g cartofi o căpăţănă de usturoi 50 g unt o lămâie o linguriţă cu rozmarin tocat o linguriţă cu cimbru un ardei […]

Pastrav cu miez de graham

Păstrăv umplut cu verdeaţă

O reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (a 300 g) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei 2 linguri vin alb 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Se toacă fin ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. […]

Sardine în sos de roşii

O reteta de sardine in sos de rosii din: sardine, rosii, masline, usturoi, faina, busuioc, lapte, ulei, piper si sare. Ingrediente: 6 sardine 10 rosii 100 g masline negre 4 catei de usturoi 2 linguri cu faina 1 legatura de busuioc lapte ulei piper sare   Mod de preparare: Pune sardinele curăţate în lapte rece. […]

Salată de tăieţei cu creveţi şi chilli dulce

O reteta de salata de taitei cu creveti si chilli dulce din: taitei cu ou, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, creveti, suc si coaja de lamaie, sos dulce de chilli, spanac si alune caju. Ingrediente: 3 bulgări de tăieţei cu ou ½ castravete mare 1 legătură de ceapă verde, tăiată în felii subţiri […]

File de somon condimentat

O reteta de file de somon condimentat din: file de somon, ulei de masline, pudra de ghimbir, boia, boabe de piper, mustar cu boabe, miere si lamaie. Ingrediente: 1 file de somon de 1,5 kg cu piele 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru uns 1/2 lingurita de pudra de ghimbir 1 lingurita de […]

Cum se prepara supa de pui cu fructe de mare si cajun (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu fructe de mare si cajun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 6-8 boneless chicken thighs 2 crab claws 450 g fresh prawns 300-400 ml chicken stock 220 g unsalted butter 150 g smoked sausage 100-150 g white flour […]

Bors pescaresc cu perisoare

Bors pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, varza, ardei grasi, leustean, bors, sare, piper, franzela, oua, marar, faina, sare si piper. Ingrediente: 1-2 kg peste 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina mai mare 1 radacina de pastarnac 1/2 varza proaspata 2 ardei grasi 4 rosii 1 legatura leustean verde 1 […]

Storceag

Retete traditionale: Storceag

O reteta de storceag din: carne de peste, ou, morcov, cartofi, smantana, marar verde, ceapa verde, ceapa uscata, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de peste alb sau sturion 1 ou 1 morcov 250 g cartofi 150 ml smantana 1 legatura marar verde 1 legatura ceapa verde 1 ceapa uscata usturoi, numai daca […]

Cum se prepara Creveti cu cajun (video)

O reteta video despre cum se prepara Creveti cu cajun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 12 large prawns 150 ml amber beer 1 large garlic clove 1 sprig of rosemary 4 unsalted butter 2 extra virgin olive oil 1 flour 2 tsp cajun seasoning 1 tsp worcestershire sauce […]

Reteta chilca cu ceapa

Chilca

O reteta de chilca din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis chilca 2 lamai 4 linguri ulei 2 cepe rosii 100 g masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati pestisorii, taiati-le capetele, spalati-i si scurgeti-i de apa in servetele. Din acest […]

Borş din cap de crap

Bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa, patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet, leustean, sare si piper.   Ingrediente: 2 kg capete de crap 2 morcovi 2 cepe 2 radacina de patrunjel 6 cartofi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 telina mica 4 rosii otet pentru acrire […]

Bagheta umpluta in stil Nicoise

O reteta de bagheta umpluta in stil Nicoise din: oua, ton, maioneza, rosii, busuioc, masline, file de ansoa, salota, ulei de masline, otet de vin alb si mustar Dijon. Ingrediente: 3 oua mari 130 g ton in ulei de masline, scurs, se pastreaza uleiul 1 bagheta lunga de aproximativ 54 cm 2 linguri de maioneza […]

Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac, ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie.   Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de masline lamaie   Mod […]

Reteta zilei: File de somn cu sos dulce-acrisor

File de somn cu sos dulce acrisor din: file de somn, sare, piper, usturoi, faina, ulei vegetal, ketchup, sos de stridii, sos de soia, otet alb, ulei de susan, zahar, supa de pui, pasta de chili, ceapa, ardei verde, ananas si amidon de porumb.     Ingrediente: 10-15 bucati file de somn sare piper praf […]

Cartofi cu hering afumat

O reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat, masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 rosii 300 g hering afumat 100 g masline fara samburi 1 ceapa rosie 50 ml ulei de masline 50 ml otet 1 legatura patrunjel sare piper   […]

Salata de vara cu pastrav afumat

O reteta de salata de vara cu pastrav afumat din: file de pastrav afumat, ceapa verde, castraveciori, rosii, ardei gras, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de pastrav afumat 1 legatura ceapa verde 2 castraveciori 2 rosii mari, bine coapte 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 50 […]

Calamari cu orez basmati si telină

O reteta de calamari cu orez basmati si telina din: orez basmati, rondele de calamar, telina, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez basmati 400 g rondele de calamar 4 tulpini de telina 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 100 ml ulei de masline sare piper   […]

Salată de peşte cu ouă

Peste cu salata de oua

O reteta de peste cu salata de oua din: oua, file de peste, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel, lamaie, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 300 g file de peste  (afumat sau marinat) 2 cepe rosii 2 fire de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lamaie 2-3 linguri ulei otet sare piper   […]

Creveti cu usturoi si sofran

O reteta de creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g creveti prefierti si decorticati 1 capatana de usturoi un varf de cutit sofran (optional) 200 ml smantana de gatit 100 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi

Cod acoperit cu felii subtiri de cartofi din: fileuri de cod, cartofi, unt, arpagic, patrunjel, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 6 fileuri de cod 6 cartofi noi 50 g unt arpagic patrunjel ulei sare piper macinat   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine sub jet de […]