Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

O reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata. Ingrediente: 4 lipii ulei de masline, pentru uns 2 linguri pasta de hrean 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar frunzele, […]

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu sos rouille

O reteta de tocanita de peste cu sos rouille din: creveti, ulei de masline, vin, supa de peste, fenicul, ceapa, usturoi, cartofi, portocala, anason, frunza de dafin, pasta harissa, pasta de tomate, rosii, midii, cimbru, maioneza si paine. Ingrediente: 6 creveţi mari, cruzi 3 linguri ulei de măsline 150ml de vin alb, sec 200ml supă […]

Peşte întreg în crustă de sare

Peşte întreg în crustă de sare din: albusuri, sare, platici, ulei de masline, rozmarin si cimbru. Ideea este să îmbrăcaţi peştele într-un strat umed de sare înainte de a-l introduce în cuptor. în timpul coacerii, sarea se usucă, formând în jurul peştelui o crustă tare care menţine sucurile în interior. După coacere, crusta se sparge […]

Despre crap si … cateva retete

Despre crap si … cateva retete. Crapul este un pește de apă dulce extrem de popular în multe culturi din întreaga lume, datorită gustului său delicat și texturii fine. Cunoscut și apreciat atât pentru carnea sa gustoasă, cât și pentru versatilitatea în bucătărie, crapul se regăsește în numeroase preparate tradiționale și moderne. Crapul (denumirea științifică […]

Peste cu fasole verde

O reteta de peste cu fasole verde din: fileuri de peste, fasole verde, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara oase) 500 g fasole verde fiarta 4 linguri ulei 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Verificati fileurile, sa nu aiba oase, apoi condimentati-le bine cu piper, sare […]

Biban de mare cu piure de fasole

Biban de mare cu piure de fasole. Intr-un vas, încinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 2 min 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 1 ceapă verde, partea albă. Adaugă 2 x 400 g conserve de fasole albă şi 100 g porumb din conservă. Zdrobeşte, asezonează şi adaugă zeamă de lămâie. Asezonează 2 lg […]

Tarta cu peşte afumat

Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 6 forme de tarte de 10 cm. Decupează aluatul fraged, aşaza în forme şi dă 10 min la cuptor, orb; îndepărtează folia şi bobele şi dă la cuptor încă 10 min. Prăjeşte 2 fire de praz tăiat felii în 25 g unt, 5 min; apoi adaugă […]

Rondele de cartofi dulci cu prosciutto si maioneza

Somon cu rondele de cartofi

Somon cu rondele de cartofi: Presară 4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie 750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 […]

Macrou la gratar cu salata picanta de piersici

O reteta de macrou la gratar cu salata picanta de piersici din: file de macrou, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie, usturoi, chilli, otet balsamic, salata chinezeasca, fasole verde, ceapa verde si piersici. Ingrediente: 450 g file de macrou 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 linguri sos de soia […]

Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru

O reteta de barbun copt si prajit cu pancetta si cimbru din: barbun, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, lamai, pancetta si fileuri de ansoa. Ingrediente: 4 barbuni, curăţaţi de solzi şi de intestine ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o legătură mare de cimbru sau maghiran proaspăt […]

Salată de caracatiţă

O reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita, cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Frunzele de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul de […]

Creveti cu chilli, ananas si rosii

O reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare. Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 că­ţei seminţe de chilli,o linguriţă unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte, jumătate […]

Paella catalana

O reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi, ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 rosii mari bine coapte 200 g scoici 300 g creveti 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 300 g file de cod 250 ml […]

Legume umplute cu cod

O reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry, usturoi, zahar, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de cod 2 linguri unt 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi 2 catei de usturoi 1 lingura zahar 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălati roşiile […]

Salată cu curcan si ananas

Salata de creveti cu ananas

O reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie usturoi sare piper 1 lingura sos de mango   Mod de preparare: Creveţii se decongelează, se […]

Somon în crustă de migdale cu spaghete de legume

O reteta de somon in cursta de migdale cu spaghete de legume din: fileuri de somon, fulgi de migdale, sare, piper, ulei de masline, praz, morcov, telina, ardei gras, dovlecel si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de 120 g fiecare 2 linguri de migdale (fulgi) sare piper 2 linguri ulei de masline 1/2 praz […]

Sos de patrunjel si coriandru

O reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4 linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2 linguri otet de mere […]

Peste cu parmezan si vinete

File de peşte cu parmezan

O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă o […]

Salată cu somon

O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50 […]

Salau in frunze de varza creata

O reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2 linguri […]

Rulouri picante de şalău

O reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura)   Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai cubuleţe, […]

Baghetă umplută

Peste in sos de rosii

O reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l pe […]

Penne cu ton

O reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 300 g ton in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ansoa 2 linguri capere 400 […]

Prăjitură cu nuci şi ananas

O reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare, ananas confiat, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune […]

Crochete de cod cu legume

O reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare, porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos de roşii smântână […]

retete

Hering cu paste şi sos de ceapă

O reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei de măsline […]

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 bulbi de fenicul, taiati felii […]

Pangasius cu susan

Pangasius cu susan

O reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3 linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi peştele porţionat potrivit în tavă. […]

Peşte pregătit greceşte

Peşte pregătit greceşte

O reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara pielita) 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1 ou 125 ml bere 80 ml ulei […]

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

O reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din: coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia, zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde. Este o mâncare teribil de apetisantă, uşoară […]

Ton cu salsa verde

Ton cu salsa verde

O reteta de ton cu salsa verde din: busuioc, patrunjel, ceapa verde, fulgi de migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura mica busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa verde, doar partea verde 3 linguri fulgi de migdale, rumenite […]

Cod umplut cu ceapa

Cod umplut cu ceapa

O reteta de cod umplut cu ceapa din: orez, file de peste, supa, sare, zahar, boia, ceapa, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata si rosii cherry. Ingrediente: 300 g orez 4 bucati file de peste (cod) un litru supa sare 1-2 lingurita zahar o lingura boia 3 cepe albe sare piper 3 linguri […]