Castraveti umpluti cu pasta de peste

Castraveti umpluti cu pasta de peste

O reteta de Castraveti umpluti cu pasta de peste din: ton, unt, zeama de lamaie, piper negru, ridichi si castraveti.   Ingrediente: 1 conserva de ton in sos tomat 100 g unt 1/2 lamaie (zeama) piper negru cateva ridichi 2 castraveti   Mod de preparare: Tai castraveţii în bucăţi de circa 3 cm şi îi […]

Păstrăv rece cu maioneză

Păstrăv rece cu maioneză

O reteta de pastrav rece cu maioneza din: file de pastrav, maioneza, smantana, suc de lamaie, sare, piper, frunza de dafin, boabe de piper, otet de vin alb, nasturel si paine taraneasca. Ingrediente: 300g file de păstrăv 4 linguri de maioneză 2 linguri de smântână 1 lingură suc de lămâie sare şi piper 1 frunză […]

Bastonaşe de peşte

Bastonaşe de peşte

O reteta de bastonase de peste din: ou, pesmet, zeama si coaja de lamaie, oregano, ulei de masline, peste alb, maioneza, mazare si spanac. Ingrediente: 1 ou, bătut 85g de pesmet proaspăt, făcut din pâine veche de o zi zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă de oregano uscat 1 lingură ulei […]

Macrou cu sos de legume

Macrou cu sos de legume

O reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-saarelui mărar Mod de preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu un şervet […]

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

Dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml vin alb sec 100 ml ulei 1 legatura […]

Medalion de somon pe pat de salată

Medalion de somon pe pat de salată

O reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras rosu 1 legatura […]

Cod cu garnitura de ardei

Cod cu garnitura de ardei

O reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline, ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu, verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde cateva frunze de macris sau […]

Medalion de somn in sos de capere

Medalion de somn in sos de capere

O reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de […]

Crap gratinat

O reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7 frunze de […]

Somon in pergament cu visine

Somon in pergament cu visine

O reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fiieul de somon cu sare, […]

File de şalău în crustă de brânză

File de şalău în crustă de brânză

O reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de salau 300 g branza topita 2 galbenusuri 2 linguri faina 100 ml ulei 1 lingura piper boabe 50 g parmezan ras 1 legatura tarhon […]

Păstrăv cu măsline în sos de roşii

Păstrăv cu măsline în sos de roşii

Pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, lamaie, rozmarin, sare si piper.   Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de masline 5 rosii mari 1 lingura pasta de […]

Cod in foitaj

Cod in foitaj

O reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bucăţile […]

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe […]

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

O reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine 1 […]

Salata de ton cu avocado

Salata de ton cu avocado

Salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama de lamaie   Mod […]

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine […]

Somon cu ananas şi migdale

Somon cu ananas şi migdale

O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două lin­guri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare: Jumătate […]

Hering cu gălbiori

Hering cu gălbiori

O reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod de […]

Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel

Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel

O reteta de peste alb la cuptor din: fileuri de peste alb, rozmarin, coaja si zeama de lamai, piper, costita afumata, ulei de masline, maioneza si sparanghel. Este o combinaţie extraordinară! Se poate prepara cu orice peşte alb de calitate, precum egrefin, scorpie-de-mare, cod sau merluciu, care absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor şi se potriveşte […]

Somon inabusit in sos de legume

Somon înăbuşit

O reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii, cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un lichid care fierbe în clocote foarte mici şi, […]

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

O reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere, castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta, mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie. Ingrediente: un căţel de usturoi curăţat o mână de capere scurse […]

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

O reteta de platica la tigaie cu salata de fenicul crocant din: bulbi de fenicul, frunze de maghiran, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii uscate, sare de mare, piper negru, fileuri de platica, seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, cu frunze cu tot […]

Steak de ton cu salata

Ton la grătar cu ulei aromat

O reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama de lamaie si fleuri de ton. Ingrediente: frunzele de la o legătură mică de oregano sau maghiran proaspăt sare de mare zeama de la o lămâie ulei de măsline extravirgin […]

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon prajit, in stil chinezesc

O reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat felii 1 ardei gras rosu, taiat felii 200 […]

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de masline, ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de peste alb, sos de ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii – passata 100 ml vermut zeama si coaja […]

Somon la tigaie cu broccoli

Somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate. Ingrediente: frunzele tocate mărunt de la […]

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

O reteta de barbun la tigaie din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare de mare, piper, busuioc, marar, fileuri de barbun, faina, ulei de masline, cimbru, ardei iute si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 mâini mari de roşii de diverse tipuri, tăiate bucăţi neregulate ulei de măsline extravirgin de calitate bună […]

Sardine cu roşii uscate şi capere

Sardine cu roşii uscate şi capere

O reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2 lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de […]

Barbun in sos picant

Barbun in sos picant

O reteta delicioasa de peste cu: frunze  de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se […]

Rulouri din cod

Rulouri din cod

O reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei, morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan zeama de lamaie […]

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

O reteta de merluciu in crusta de dovlecel si morcov din: fileuri de merluciu, dovlecei, morcovi, cascaval, rosii cherry, pesmet, usturoi, maghiran si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de merluciu 2 dovlecei 2 morcovi 65 g cascaval ras 7-8 rosii cherry 15 g pesmet 1 catel de usturoi 2-3 crengute de maghiran proaspat ulei   Mod […]