Legume in straturi cu file de merluciu

Legume in staturi cu file de merluciu din: rosii, cartofi, file de merluciu, usturoi, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 3 cartofi 500 g file de merluciu 2 catei de usturoi 25 g unt 4 linguri cu ulei patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în […]

Cod cu patrunjel

Cod cu patrunjel

O reteta de cod cu patrunjel din: ceapa, usturoi, ulei de masline, orez, coaja de lamaie, supa de pui, piper, sare, dovlecei, rosii, fileuri de cod, zeama de lamaie, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 200 g orez 1 lingura coaja de lamaie 500 ml […]

Peste cu orez si ciuperci

Peste cu orez si ciuperci

O reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon. Ingrediente: 1 kg crap 200 g ciuperci 250 g orez 3 cepe 200 ml ulei 100 ml vin alb 1 cub unt 2 lingurite condimente tarhon   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl despici […]

Peşte pane in crustă de mălai

Peşte pane in crustă de mălai

O reteta delicioasa de peste cu: malai, oua, rosii, ceapa rosie, usturoi, dovlecei, ardei gras, sare, piper, ulei, marar, mamaliga, paine. Ingrediente: 800 g fileuri de peşte 200 g mălai 3 ouă 4 roşii o ceapă roşie un sfert de căpăţănă de usturoi un dovlecel doi ardei graşi sare piper ulei de floarea-soarelui mărar mămăligă […]

Risotto cu peste

Reteta zilei: Risotto cu peste

O reteta de risotto cu peste din: ulei de masline, unt, ceapa, vin alb, orez, supa de peste, peste, sare, piper si patrunjel. Risotto cu carne de vita si avocado Risotto cu dovleac si cu parmezan   Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 linguri unt 1/4 ceasca ceapa tocată 1/4 ceasca de vin alb […]

Pastrav in folie de aluminiu

Pastrav in folie de aluminiu

O reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele, 2 […]

Hering cu broccoli şi dovlecei

Hering cu broccoli şi dovlecei

Oreteta delicioasa de hering cu: dovlecei, usturoi, broccoli, ardei iute, ceapa, lamaie, , faina, unt, vin alb, lapte dulce, frunza de dafin, sare, piper, busuioc,ulei. Ingrediente: 500 g fileuri de hering doi dovlecei usturoi 500 g broccoli un ardei iute o ceapă o lămâie 50 g făină 50 g unt 125 ml vin alb sec […]

Şalău pe pat de fasole aromată

Şalău pe pat de fasole aromată

O reteta de salau pe pat de fasole aromata din: salau, fasole verde, unt, bacon, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole verde fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb măcinat o crenguţă rozmarin 2 linguri ulei […]

Păstrăv cu legume

Păstrăv cu legume

O reteta delicioasa de pastrav cu: broccoli, ardei capia, ceapa, usturoi, vinete, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 500 g broccoli 500 g ardei capia copţi două cepe 5 căţei de usturoi două vinete 200 g ciuperci 50 g unt 120 g făină 250 ml apă 250 […]

Macrou cu legume

Macrou cu legume

O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram macrou un dovlecel 400 g fasole galbenă păstăi doi ardei capia două cepe 150 g porumb boabe 5 căţei de usturoi 200 g smântână o linguriţă cu ghimbir ras sare piper ulei […]

Păstrăv în sare

Păstrăv în sare

O reteta de pastrav in sare din: pastravi, sare grunjoasa si lamaie. Ingrediente: 1-2 pastravi 2 kg sare grunjoasa 1 lamaie   Mod de preparare: Spală bine peştele, curăţă-l şi tamponează-l cu un şervet. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi pune în interior puţină răzătură de lămâie, într-un tavă termorezistentă, presară un strat de sare […]

Hering cu fasole roşie

Hering cu fasole roşie

Hering cu fasole roşie cu: fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi, fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel, curry. Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g mazăre două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 250 ml vin […]

Somon cu salată de linte

Somon cu salată de linte

O reteta de somon cu salata de linte din: masline, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, busuioc, capere, fasole verde, oua, linte, rosii, somon si rucola. Inrgediente: 85g de măsline Kalamata, fără sâmburi 5 linguri ulei de măsline 2 linguri de oţet din vin roşu 1 căţel mic de usturoi, zdrobit […]

Somon copt în folie

Somon copt in folie din: somon, ulei de masline, ceapa, frunze de dafin, marar, vin alb, avocado, maioneza, suc si coaja de lamaie, castravete, verdeata, castravete si marar. Ingrediente: 1 somon întreg de 3,5kg, curăţat ulei de măsline, pentru uns 1 ceapă mică, tăiată în felii foarte subţiri 4 frunze de dafin 1 legătură de […]

Şalău cu sos de roşii

Şalău cu sos de roşii

O reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de rozmarin […]

Cod gratinat

Cod gratinat

O reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry 200 ml vin alb 2 […]

Aperitiv cu somon si caviar

Aperitive cu pasta de peste

O reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file de somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si marar. Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat sare […]

Somon in sos de vin

Somon in sos de vin

O reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 2 […]

Cod cu legume

Cod cu legume

O reteta de cod cu legume din: fileuri de cod, telina, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, unt, lapte, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 6 tulpini de telina 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir 2 linguri unt 1 lingura lapte 2 linguri suc de lamaie sare piper […]

Gratin de macrou afumat şi cartofi

Gratin de macrou afumat şi cartofi

O reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână 100ml […]

Pastrav in folie de aluminiu

Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir

O reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir […]

Tocăniţă de peşte normandă

Tocăniţă de peşte normandă

O reteta de tocanita de peste normanda din: midii, cidru, praz, ciuperci, smantana, peste alb si patrunjel. Ingrediente: 500g midii 300ml de cidru sau de vin alb 2 fire de praz, curăţate şi feliate 100g de ciuperci proaspete, tăiate în jumătate 150ml de smântână pentru gătit 4 fileuri de peşte alb, cu piele 1 legătură […]

File de peşte cu cartofi

File de peşte cu cartofi

O reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt, ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste zeama de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb 6 cartofi […]

Crap cu rosii la pachet

Crap cu rosii la pachet

O reteta de crap cu rosii la pachet din: crapi, cognac, tarhon, patrunjel, marar, rosii cherry, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi potrivit 2 linguri cognac 1 legatura tarhon verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 200 g rosii cherry 3 linguri ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: […]

Şalău cu legume si mirodenii

Şalău cu legume si mirodenii

O reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1 morcov mare 1 telina mica 1 lamaie […]

Somon cu naut

Somon cu naut

O reteta delicioasa de somon cu: naut, mazare, morcov, boabe de porumb, ceapa, usturoi, ardei, mustar, salata verde, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat. Ingrediente: 4 fileuri de somon 150 g năut 200 g mazăre un norcov 100 g boabe porumb o ceapă doi căţei de usturoi doi ardei un borcan cu mustar cu […]

Ton la gratar cu sparanghel

Ton la gratar cu sparanghel

O reteta de ton la gratar cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, ton, busuioc, ardei iute, rosii uscate, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 manunchi de sparanghel ulei de masline 2 steakuri de ton (de aproximativ 200 g fiecare, de 1 cm grosime) pentru sos: 1 legatura mica […]

Peşte în crustă

Peşte în crustă

O reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper alb […]

Somon fiert cu salsa verde

Somon fiert cu salsa verde

O reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu 1 […]

Macrou cu ciuperci si vinete

Peşte cu sos de soia

O reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita piper negru macinat 2 varfuri de cutit […]

Peste in sos rosu

Peste in sos rosu

O reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dis­puneţi de coriandru proaspăt, acesta se poa­te înlocui şi cu frunze proaspete de mentă. Ingrediente: 2 […]

Crap marinat prajit

Crap marinat prajit

O reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei, lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare piper boia 2 -3 […]